Kontakt med oss

Bulgaria

Hvordan ble eieren av post- og budtjenesteselskapet minister for transport og kommunikasjon i Bulgaria?

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Nikolay Sabev, som er eier av det største private post- og budtjenesteselskapet i Bulgaria Econt, har blitt transport- og kommunikasjonsminister i den nye bulgarske regjeringen. Posttjenesteselskapet Econt er den største direkte konkurrenten til de statseide Bulgarian Posts.

Den statseide postoperatøren bulgarske stillinger er en del av eiendelene til transport- og kommunikasjonsdepartementet, og transport- og kommunikasjonsministeren er ikke bare dens oppdragsgiver, men har også 100 % direkte kontroll over arbeidet til den nasjonale posttjenesten i Bulgaria .

Bulgarske advokater påpeker at fakta setter ministeren i skarp interessekonflikt og spør hvem sine interesser Sabev vil forsvare - de nasjonale postvesenet eller interessene til selskapet hans? I tillegg til dette husker de det gamle bulgarske ordtaket, som sier "det er som å sette en rev i hønsehuset".

Det er også interessant at Nikolay Sabev ga rekordstore økonomiske donasjoner til valgkampen til partiet "We continue the Change", hvis kandidat til MP han var.

Annonse

Den første donasjonen på 100,000 50,000 BGN (XNUMX XNUMX €) ble gitt bokstavelig talt dager etter at en av partiets ledere og nåværende statsminister Kiril Petkov kunngjorde offentlig på TV at Sabev var partiets nominasjon til transport- og kommunikasjonsminister.

Den andre donasjonen på 210,000 105,000 BGN (XNUMX XNUMX €) ble igjen gitt dager etter at Sabev ble nominert som fremtidig minister av Kiril Petkov, og det er allerede den største donasjonen i Bulgarias historie for en politisk valgkampanje.

Analytikere i landet skisserer at slike handlinger vekker rimelig tvil om Nikolay Sabev hadde kjøpt sin ministerpost gjennom betalinger til partiet grunnlagt av statsminister Kiril Petkov og finansminister Assen Vassilev.

Annonse

Nikolay Sabev ble uteksaminert til Naval Academy i Varna og University of National and World Economy i Sofia. Hans profesjonelle karriere i privat sektor startet i 1993, og før det var han kommersiell direktør ved statsforetaket "Bulgarian River Shipping". Han er kompilatoren av læreboken "For Boatmasters on the Donau".

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse
Annonse
Annonse

Trender