Kontakt med oss

Kina

Utryddelse av fattigdom med kinesiske kjennetegn

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Folkerepublikken Kina (PRC) har oppnådd en enestående historisk bragd ved å oppnå mål 1 i bærekraftsmålene (SDG), skriver Paul Tembe, People's Daily Online

Mål 1 av bærekraftsmålene pålegger land å utrydde alle former for fattigdom. Kina utryddet absolutt fattigdom 10 år før skjæringsdatoen i 2030. Mål 1 har det eksplisitte målet å "Utgå fattigdom i alle dens former overalt". Dette SDG-målet bygger mål på Millennium Development Goals (MDG) for å redusere andelen mennesker som daglig lever på mindre enn $1.25 (omtrent R19), og gi anstendig arbeid, spesielt for kvinner og ungdom.

Ved å bruke disse målene har Kina satt en ny global målestokk ved å erklære "fullstendig seier" i utryddelse av fattigdom, mer så for Kinas landlige borgere og samfunn.

I februar 2021, samme år som Kinas kommunistparti (CPC) feiret sitt 100-årsjubileum, proklamerte president Xi Jinping at de siste 98.99 millioner fattige innbyggerne på landsbygda som lever under den nåværende fattigdomsgrensen, alle er løftet ut av fattigdom. Alle 832 fattige fylker og 128,000 XNUMX landsbyer er også fjernet fra fattigdomslisten.

Kriteriene som ble brukt av Kina var basert på "to forsikringer og tre garantier". De to forsikringene sentrerte seg om å produsere retningslinjer, målt konstant for deres innvirkning, som gir tilstrekkelig mat og klær til fattige innbyggere på landsbygda.

Dette ble supplert med tilgang til ikke-omsettelig grunnmedisinsk tjeneste, ni års obligatorisk opplæring og trygge boliger. 

I tillegg ble absolutt utryddelse av fattigdom oppnådd gjennom offentlig levering av infrastruktur, noe som sikret landlige områder tilgang til 1.1 millioner km med rekonstruerte motorveier.

Annonse

Disse landlige områdene ble kapasinert med optisk fiberkommunikasjon (OFC) og 4G-teknologi som dekket 98 prosent av landlige områder. Disse prestasjonene var det totale resultatet fra åpnings- og reformprosessen i 1978.

Den tidligere kinesiske lederen Deng Xiaoping var avgjørende for å lede kampen mot fattigdom ved å innføre jordbruksreformer. For å være effektive bygget disse tidlige reformene på å forbedre infrastrukturen for å reformere og revolusjonere landbrukssektorene.

Dette krevde tilstrekkelige investeringer i vanning, dreneringssystemer, veiinfrastruktur og internettilgang for å koble bønder til markeder, oppmuntre tjenestesektorer til å investere i landlige områder, og i prosessen skape sysselsettingsmuligheter i landlige områder.

Kinas erfaring er en modell for verden om hva som er mulig når det er i et land (i) et avgjørende lederskap, (ii) uavbrutt juridisk og politisk kontinuitet, (iii) nedenfra-og-opp-bemyndigelse av mennesker, (iv) solide mellomstatlige relasjoner og privat sektor partnerskap, og (v) utnytte kontekstuelle forhold (i geografi, politikk, teknologi, etc).

Alle disse faktorene har smeltet sammen og oversatt til "utryddelse av fattigdom med kinesiske kjennetegn". Kina eliminerte absolutt fattigdom og sult ved å gjøre allment tilgjengelig fjernundervisning, sørge for at fattige landlige områder hadde OFC og dermed hadde tilgang til telemedisin og e-handel.

Det er ikke utenkelig for Sør-Afrika å gjenskape den kinesiske modellen for å utrydde fattigdom i alle dens former. Det som trengs er dristig avgjørende ledelse som overskrider ideologisk partitilhørighet og fokuserer på å realisere ett mål.

For det andre er å styrke innbyggerne med verktøyene for sin egen frigjøring, slik at de ikke hovedsakelig er avhengige av sosiale tilskudd. For det tredje er involvering av privat sektor uerstattelig for å mobilisere en helhetlig tilnærming.

Ettersom Kina fortjent feirer utryddelsen av fattigdom i alle dens former i Kina, er det fortsatt mer å gjøre. Som president Xi sa: «Å bli løftet ut av fattigdom er ikke et mål i seg selv, men utgangspunktet for et nytt liv og en ny streben».

Paul Tembe er en sørafrikansk ekspert på Kina.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender