Kontakt med oss

Kina

Lokale "to økter" samlet over hele Kina gjenspeiler tilliten til utviklingen

DELE:

Publisert

on

Bildet tatt 27. januar viser et overfylt turiststed i Liangshan Yi autonome prefektur, sørvest i Kinas Sichuan-provins. (People's Daily Online/Li Jieyi)

Kinesiske provinser, autonome regioner og kommuner ga nylig ut sine regjeringsarbeidsrapporter for 2023 da lokale "to sesjoner" ble innkalt over hele landet, skriver Li Zhen, Folkets Dagblad.  

I tillegg til å rapportere resultatene det siste året, avduket de også veikart for utviklingen deres i 2023.

Med utvikling av høy kvalitet som toppprioritet, vil lokale myndigheter fokusere på å stabilisere forventningene, øke tilliten og bygge styrke, og vil strebe etter å oppnå nye høyder av utvikling.

I sine arbeidsrapporter la lokale myndigheter vekt på prioritering av stabilitet mens de forfølger fremgang med hensyn til økonomisk og sosial utvikling i 2023 og de neste fem årene. De store økonomiske og sosiale utviklingsmålene de avduket var inspirerende.

I følge statistikk satte 11 provinser og autonome regioner sine BNP-vekstmål til rundt 6 prosent, og ni foreslo å oppnå en vekst på over 6 prosent, inkludert Chongqing kommune, Xinjiang Uygur autonome region, Hainan-provinsen og Tibet autonome region.

Spesielt den autonome regionen Tibet, Jiangxi-provinsen og den autonome regionen Xinjiang Uygur sa at de ville strebe etter en vekst på henholdsvis rundt 8 prosent, 7 prosent og 7 prosent.

Annonse

Fotovoltaiske (PV) paneler produseres i et PV-teknologifirma i Yiwu, øst-Kinas Zhejiang-provins, 22. januar 2023. (People's Daily Online/Wang Songneng)

Hainan sitt mål var det høyeste, og nådde 9.5 prosent. Provinsen planla også å øke sine generelle offentlige budsjettinntekter med rundt 15 prosent, og anleggsinvesteringer med 12 prosent.

Disse tallene gjenspeiler den sterke motstandskraften, det enorme potensialet og den store vitaliteten til den kinesiske økonomien, og varsler en oppgang i Kinas økonomi på det nye året.

Lokale myndigheter viste sterk tillit til utviklingen de neste fem årene. Hubei, Hunan og Anhui-provinsene sa at de ville utvide økonomiene sine til rundt 7 billioner yuan (1.02 billioner dollar) i løpet av de neste fem årene, mens Sichuan har satt tallet til mer enn 8 billioner yuan.

Zhejiang-provinsen er mer ambisiøs. Provinsen planla å heve BNP til 12 billioner yuan innen 2027, med et BNP per innbygger på 170,000 85,000 yuan og en disponibel inntekt per innbygger på XNUMX XNUMX yuan.

Mange lokale myndigheter sa at de ville prioritere forbruksreduksjon og utvidelse i år.

Shanghai vil gjøre flere anstrengelser for å bygge seg opp til et internasjonalt forbrukssenter, kraftig utvikle "førstelanseringsøkonomi", nattøkonomi og livestream-økonomi, og fremme en rekke kjente lokale landemerker.

Digitale maskinverktøy som skal eksporteres til Europa, produseres av teknikere på et verksted til et selskap i Ma'anshan, øst-Kinas Anhui-provins, 9. januar 2023. (People's Daily Online/Wang Wensheng)

Shandong-provinsen foreslo å implementere en "forbruksvitaliseringsår"-kampanje for å integrere online og offline virksomheter og smi en gruppe industrielle e-handelsbelter.

Hainan-provinsen vil strebe etter å forbedre antall besøkende turister og turismeinntekter med henholdsvis 20 prosent og 25 prosent, og strebe for at offshore taxfree-salg skal overstige 80 milliarder yuan.

Med hensyn til å utvide effektive investeringer, har Shaanxi-provinsen nordvest i Kina arrangert 640 store prosjekter på provinsnivå i år, med en planlagt årlig investering på 480.4 milliarder yuan. Provinsen vil jobbe for å utvide anleggsinvesteringene med rundt 8 prosent.

Liaoning-provinsen nordøst i landet vil fullføre den avanserte utformingen av ny infrastruktur og akselerere byggingen av "dobbel gigabit" nettverksinfrastruktur og ladeanlegg.

Qinghai-provinsen planla å implementere over 800 store jernbane-, flyplass-, vei-, vannsparings- og energiprosjekter, med en total investering på 1.3 billioner yuan.

Etter å ha blitt nevnt rundt 500 ganger, forble "utvikling av høy kvalitet" et buzzword i regjeringens arbeidsrapporter utgitt av de 31 kinesiske provinsene, autonome regionene og kommunene.

Chongqing kommune sverget å utvide fremvoksende industrier med strategisk betydning og fremme en grundig implementering av planen om å bygge industrielle klynger i verdensklasse av intelligente tilkoblede kjøretøy og nye energikjøretøyer.

Besøkende poserer for bilder i tradisjonelle kostymer av en kinesisk etnisk gruppe i en frukthage i Luocheng Mulao autonome fylke, sør-Kinas autonome region Guangxi Zhuang, 4. februar 2023. (People's Daily Online/Liao Guangfu)

Jiangxi-provinsen rullet ut støttende retningslinjer for den digitale økonomien, og planla å bygge avanserte datasentre for å fremme digital, nettverk og intelligent transformasjon av industrier.

Gansu-provinsen sa at det ville gi mer spill til sine fordeler innen energiressurser i år og bygge landets første partier av store vind-fotovoltaiske hybridsystemer.

Åpning er en viktig kraft som driver økonomisk og sosial utvikling. Mange provinser, autonome regioner og kommuner ser på å fremme åpning på høyt nivå som en viktig oppgave.

Zhejiang-provinsen sa at den ville klare å opprettholde en jevn vekst i utenrikshandelssektoren og sikre at eksporten utgjør rundt 14.5 prosent av landets totale. Dessuten vil det øke innsatsen for å tiltrekke seg virksomhet og investeringer. I følge provinsen vil den faktiske utnyttelsen av utenlandsk kapital overstige 20 milliarder dollar, og utenlandske investeringer vil utgjøre over 27 prosent av produksjonssektoren.

Yunnan-provinsen foreslo å fremskynde 50 store prosjekter langs Kina-Laos-jernbanen og samkjøre Lancang-Mekong Express-tjenesten med Kina-Europa godstog og Lancang-Mekong internasjonale fraktrute. Provinsen planla å sende over 10 millioner passasjerer og 13 millioner tonn last i år.

Den autonome regionen Xinjiang Uygur sa at det bedre ville bygge kjerneområdet til Silk Road Economic Belt og fremskynde byggingen av et distribusjonssenter for retur Kina-Europa godstog, en demonstrasjonsbase på nasjonalt nivå for multimodal transport og en demonstrasjonsbase på nasjonalt nivå for behandling av importerte ressurser. 

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender