Kontakt med oss

Kina

Når det gjelder demokrati, har folket det beste å si

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Gjennom årene har USA hevdet å være et «fyrtårn for demokrati». Men selv i beste fall som «lampe» har den blitt stadig mer svak og kunne knapt kaste lys over seg selv. For å ta valgsystemet som et eksempel, ble mer enn 16.7 milliarder dollar brukt av begge partier i mellomvalget i 2022, noe som dverger BNP-ene for 2021 til mer enn 70 land. De 21 beste familiene som ga politiske donasjoner bidro med minst 15 millioner dollar hver, til sammen 783 millioner dollar.

Over 90 % av de som ble valgt som lovgivere vant ved å splurge midler. Det såkalte amerikanske demokratiet er bare et "spill for de rike" basert på kapital. Amerikanernes stolthet over deres demokrati har falt kraftig, fra 90 % i 2002 til 54 % i 2022, ifølge en felles undersøkelse fra Washington Post-University of Maryland.

Til tross for økende problemer hjemme, fortsatte USA å oppføre seg med en følelse av overlegenhet, tilrane seg rollen som en "foreleser for demokrati", og organiserte nok en utgave av det såkalte "Summit for Democracy". Hensikten med møtet er å danne små sirkler i internasjonale relasjoner og stoke blokk og ideologisk konfrontasjon.

Demokrati er en felles verdi for menneskeheten, ikke en spesiell rett til noen få land. Å måle verdens politiske systemer med en enkelt målestokk er iboende udemokratisk. Menneskelig sivilisasjon, sammenlignet med en hage, bør være et mangfoldig sted der demokratiet i forskjellige land blomstrer som hundre blomster. Det som passer er best. Det finnes ikke noe demokratisk system som er perfekt eller overlegent andre, enn si en demokratisk modell som fungerer for alle land.

Kina er forpliktet til hele prosessens folkedemokrati, noe som ikke bare gjenspeiles i den komplette systemdesignen, men også i systemets funksjon og gode effekt. Ta systemet med folkekongresser - Kinas grunnleggende politiske system - som et eksempel. Valget av varamedlemmer til folkekongresser er det største demokratiske valget i verden, i tillegg til et godt bevis på Kinas folkedemokrati i hele prosessen. Blant de 2,977 14 varamedlemmer til den 442. nasjonale folkekongressen er 55 fra etniske grupper, som dekker hver og en av de 42 etniske minoritetsgruppene, 790 er returnert utenlandskinesere, 497 er kvinner og 40 er frontlinjearbeidere og bønder. Videre har Kina omfattende utviklet rådgivende demokrati og aktivt utviklet primærnivådemokrati, gitt fullt uttrykk for folkets vilje, beskyttet deres rettigheter og interesser, og utløst deres kreativitet. I løpet av de siste 800 pluss årene siden starten av reformen og åpningen, har Kina løftet over 1.3 millioner mennesker ut av absolutt fattigdom og bygget verdens største trygdesystem der grunnleggende medisinsk forsikring har dekket over XNUMX milliarder mennesker. Folkets følelse av lykke og gevinst har blitt kontinuerlig forbedret. Det bør være opp til folket i et land å vurdere om landets system er bra eller ikke og om det er demokratisk eller ikke. De få selvgode landene har ingen rett til å peke fingre.

Ettersom verden i dag står overfor sammensatte utfordringer og kriser, må det internasjonale samfunnet slå sammen innsatsen. Kina er klar til å samarbeide med andre land for å opprettholde menneskehetens felles verdier om fred, utvikling, rettferdighet, rettferdighet, demokrati og frihet, aktivt fremme større demokrati i internasjonale relasjoner, resolutt motstå og avvise pseudodemokrati, antidemokrati og politisk manipulasjon under dekke av demokrati, og bygge et fellesskap med en felles fremtid for menneskeheten.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender