Kontakt med oss

Kypros

Bør jeg stemme eller bør jeg ikke?

DELE:

Publisert

on

Søndag 9. juni 2024 blir velgere på Kypros bedt om å stemme på 6 MEP-er og 7,280 kandidater til 3,227 stillinger som presidenter, ordførere, kommunestyremedlemmer og distriktssamfunnsledere i kommuner og lokaliteter på Kypros. Likevel kreves ingen kvalifikasjoner eller erfaring fra disse kandidatene for å drive og drive anliggender i byen, samfunnet eller et land! Å velge en kandidat er som å spille lotteriet eller russisk rulett; du enten vinner eller lider, skriver Andreas C Chrysafis.

Logisk sett gir det ingen mening for folk å avgi stemme for et system som aksepterer inkompetanse og avviser meritokrati i et koselig system av selvbekvemmelighet som til slutt inspirerer og avler korrupsjon. Synd, Kypros har sett mye av det!

Valgkampen har startet og Kommatokratia prøver å overbevise innbyggerne om å utøve sin "demokratiske rett" og stemme. De er bekymret i tilfelle avholdsstemmen blir det største partiet på Kypros. De ville ikke være i stand til å få en tur på det saus-toget! 

Innbyggerne har gode grunner til å avstå fra å stemme eller avgi en blank stemme; kandidater må forstå at folks stemmer er opptjent og ikke kan deles ut som godteri! 

Samtidig er knivene ute og forgiftede tunger logrer for å fjerne den eneste betrodde myndighetsperson, Odysseas Michaelides, fra stillingen som riksrevisor. Hvorfor…? Fordi han ikke er korrupt og har fått den overveldende respekten fra offentligheten ved å avsløre korrupsjon på høye steder; en skikk som har vært praktisert og tildekket i årevis. Men i et land der det ikke er lov, er det ingen kriminalitet!

Riksadvokaten har sendt inn en forespørsel til Høyesterett for forfatningsdomstolen for å søke å fjerne riksrevisoren med henvisning til tvilsomme anklager for "upassende oppførsel". De virkelige årsakene til regjeringens intensjoner er godt skjult, men innbyggerne er ikke godtroende og har gått ut i gatene for å støtte sin riksrevisor.

Annonse

Slike saker bekrefter hvorfor noen velgere velger å ikke gå ut og stemme på et folkevalgt diktatur og et system som sakte tærer på rettighetene deres som statsborgere.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender