Kontakt med oss

Den demokratiske republikken Kongo

EU øker tilgangen til strøm i Virunga-området i Den demokratiske republikken Kongo

Publisert

on

Kommisjonen har kunngjort ytterligere 20 millioner euro for å finansiere et nytt kraftverk i Rwanguba, som vil gi ytterligere 15 Megawatt strøm. EUs raske respons på den presserende miljøkrisen i Den demokratiske republikken Kongo har bidratt til å gjenopprette opptil 96% av kraftledningene og 35% av vannrørene som ble skadet i Goma på grunn av utbruddet av vulkanen Nyiragongo 22. mai . Dette har gitt en halv million mennesker tilgang til drikkevann, og å ha strøm på to viktige sykehus.

Snakker om Europeiske Development Days panel om Virunga, sa kommisjonær for internasjonale partnerskap, Jutta Urpilainen: “Tilgang til elektrisitet redder liv og er avgjørende for økonomisk og menneskelig utvikling i denne sårbare regionen. Det er derfor EU reagerte raskt for å støtte befolkningen som ble rammet av det nylige vulkanutbruddet i Nyiragongo. Med disse ekstra € 20m vil vi øke tilbudet, flere husholdninger og skoler og gi muligheter for bærekraftig vekst. ”

EU støtter bygging av vannkraftverk og distribusjonsnett rundt nasjonalparken i Virunga, og leverer allerede 70% av Gomas strømbehov. Strømbrudd er livstruende for lokalbefolkningen ettersom de fører til vannmangel, spredning av sykdommer som kolera, økte ulikheter og fattigdom.

Bakgrunn

Virunga nasjonalpark er et UNESCOs verdensarvliste. EU er dens lengste og viktigste giver, og støtter nasjonalparken siden 1988.

Siden 2014 har EU støttet pågående tiltak med til sammen 112 millioner euro i tilskudd. EUs økonomiske bidrag støtter den daglige driften av parken, inkluderende vekst og bærekraftige utviklingsinitiativer i området, hydroelektrifisering av Nord-Kivu og utvikling av bærekraftig landbrukspraksis. Disse aktivitetene har bidratt til å skape 2,500 direkte arbeidsplasser, 4,200 arbeidsplasser i små og mellomstore bedrifter (SMB) og 15,000 XNUMX indirekte jobber i verdikjeder.

I desember 2020, Den europeiske union, miljøverneren og Oscar-vinnende skuespiller Leonardo DiCaprio, og Re: vill (tidligere Global Wildlife Conservation) lanserte et initiativ for å beskytte Virunga nasjonalpark i Den demokratiske republikken Kongo. Denne typen initiativer eksemplifiserer EUs forpliktelse til å levere EUs Green Deal over hele verden, i samarbeid med nøkkelaktører som Re: wild hvis oppgave er å bevare mangfoldet av livet på jorden.

EUs integrerte tilnærming knytter naturvern til økonomisk utvikling mens den forbedrer levestandarden til lokale befolkninger. Det bidrar til å forhindre krypskyting og støtter bærekraftig skogforvaltning, inkludert innsats for å bekjempe ulovlig hogst og avskoging. Virunga nasjonalpark er allerede kjent som det mest beskyttede området for biologisk mangfold i Afrika, spesielt med sine ville fjellgorillaer. Parallelt investerer EU i verdikjeder som sjokolade, kaffe, chiafrø, papaya-enzymer for den kosmetiske industrien, og sørger for at ressursene når små samfunnbaserte gårder og kooperativer samtidig som de fremmer inkluderende vekst og bærekraftig utvikling.

Mer informasjon

Pressemelding: EU, Leonardo DiCaprio og Global Wildlife Conservation samarbeider for å beskytte biologisk mangfold

European Green Deal og internasjonale partnerskap

Annonse
Annonse

Trender