Kontakt med oss

coronavirus

Danmark vil lette koronavirusrestriksjonene til tross for Omicron-stigning

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den danske regjeringen foreslo onsdag (12. januar) å lempe koronavirusrestriksjonene i slutten av uken, inkludert gjenåpning av kinoer og spillesteder, ettersom sykehusinnleggelsesratene synker til tross for rekordhøye infeksjonstall.

Flyttingen er et oppmuntrende tegn selv om Verdens helseorganisasjon (WHO) og folkehelseeksperter har advart om en tsunami av Omicron-tilfeller.

Danmark så en økning i daglige infeksjoner i midten av desember, noe som førte til nye restriksjoner, inkludert stenging av teatre, kinoer, underholdningsparker og konferansesentre, samt tiltak for å begrense store folkemengder i butikker og butikker.

Men selv om infeksjonsratene forblir nær rekordnivåer over 20,000 XNUMX per dag, har sykehusinnleggelser og dødsfall stabilisert seg på nivåer under de for et år siden.

– I lys av hvor bra det går, er det veldig, veldig positivt at Epidemikommisjonen (en ekspertrådgivningsgruppe) nå anbefaler å oppheve noen av restriksjonene, ikke minst på kulturområdet, sa statsminister Mette Frederiksen.

Regjeringen foreslo å følge rådgivingsgruppens anbefalinger, inkludert gjenåpning av teatre, kinoer, museer og botaniske hager, samt tillate tilskuere på utendørs sportsarrangementer. Den foreslo å begrense oppmøtet på innendørs musikkarenaer til 500.

Den sosialdemokratiske regjeringen møter andre partier i ettermiddag og har planlagt en nyhetsbriefing kl. 1700 GMT.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender