Kontakt med oss

Energi

Macron: Frankrike må forberede seg på kutt i russisk gassforsyning

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Frankrikes president Emmanuel Macron deltar på den årlige militærparaden på Bastilledagen i Paris, Frankrike, 14. juli 2022.

Frankrike må raskt lære å klare seg uten russisk gass, ettersom Moskva bruker kutt i forsyninger til Europa som et våpen i sin krig med Ukraina, sa Frankrikes president Emmanuel Macron torsdag, og oppfordret alle til å tøyle energiforbruket.

I et TV-intervju for å markere Frankrikes nasjonaldag, ville Macron snart sende inn en "energibegrensningsplan" som ville be alle innbyggere om å forplikte seg til en generell "jakt på avfall", for eksempel å slå av lyset når de forlater kontoret.

"Vi må forberede oss på et scenario der vi må klare oss helt uten russisk gass (...) Russland bruker energi som krigsvåpen," sa han og la til at konflikten i Ukraina var "satt til å vare".

Energiprisene, som allerede økte før Russland startet sin krig mot Ukraina i slutten av februar, har steget kraftig siden den gang, og har ført til den høyeste inflasjonen i de fleste store globale økonomiene på flere tiår.

Med omtrent 17 % av forsyningen fra Russland, er Frankrike mindre avhengig av russisk gass enn noen av naboene.

Men bekymringer for forsyning fra Russland kommer når Frankrike sliter med allerede begrenset elektrisitetsproduksjon på grunn av uventet vedlikehold ved sine aldrende atomreaktorer, noe som skaper bekymring over vintermangel.

Annonse

For å skjerme forbrukere fra himmelhøye energiregninger, satte regjeringen i fjor på plass et tak på strøm- og gasspriser, et tiltak som har blitt forlenget til slutten av året.

Men etter det foreslo Macron at det ville være mulig å opprettholde dette tiltaket «bare for de som trenger det mest».

Den franske presidenten, hvis evne til å fastsette politikk ble satt i fare i forrige måned da leiren hans mistet sitt absolutte flertall i parlamentet, sa også at Frankrike måtte fortsette å investere i sine forsvarsstyrker med tanke på Russlands invasjon av Ukraina.

«Forsvarsbudsjettet vil ikke gå ned, tvert imot (...) vi må reinvestere i våre aksjer (...) vi må kunne produsere mer ammunisjon og raskere, sa Macron etter å ha overvåket den tradisjonelle militærparaden på Bastilledagen.

Den franske presidenten sa også at Frankrike hadde midler til å fortsette å hjelpe Ukraina i kampen mot Russland, og la til at landet, i likhet med sine NATO-allierte, ønsket å «stoppe krigen uten å føre krig».

"Denne krigen vil vare, men Frankrike vil alltid være i en posisjon til å hjelpe Ukraina," sa Macron, som besøkte Ukraina for en måned siden, sammen med Tysklands kansler Olaf Scholz og Italias statsminister Mario Draghi.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender