Kontakt med oss

Frankrike

Fransk demokrati i fare da Les Républicains (EPP) allierte seg med Le Pens ytre høyre parti

DELE:

Publisert

on


European Green Party er opprørt over avtalen med Marine Le Pens Rassemblement National (RN, ID på europeisk nivå) som Eric Ciotti, president for Les Républicains (LR, European People's Party på europeisk nivå), annonserte på fransk fjernsyn. 

Mélanie Vogel, medformann for Det europeiske grønne partiet, og den franske senatoren, sa: "I det siste tiåret har vi sett liberale og konservative i Frankrike gjøre alle de samme feilene som kontinentet betalte en fryktelig pris for i tjueårene og trettiårene. Ved å unnlate å forsvare demokratiske verdier, ved å 'normalisere' ideene til ytre høyre, og ved å institusjonalisere deres tilstedeværelse i parlamentet, har de banet vei for det verste.» 

«Ansvaret til den franske presidenten Emmanuel Macron (Renessanse; Forny Europa på europeisk nivå) er enormt. Med sin uansvarlige beslutning om å oppløse det franske parlamentet, har Macron satt hele det franske demokratiet og stabiliteten i hele EU i fare, sa Mélanie Vogel.   

På den progressive siden spiller det franske grønne partiet Les Ecologistes en nøkkelrolle for å sikre at det vil være en stor bevegelse i stand til å slå fascistene ved neste valg. 

Mélanie Vogel la til at «i 1936 i Frankrike, mens Tyskland var oppslukt av nazisme, klarte «Front Populaire» å beseire ytre høyre og bygge demokratiske og sosiale seire. Dette må vi gjøre igjen i 2024. Dette er vårt historiske ansvar. Jeg oppfordrer alle progressive, demokrater, feminister, LHBTI-personer, fagforeninger, sivilsamfunnsorganisasjoner til å bli med i denne kampen for demokrati og rettferdighet. Vi kan ikke være sikre på det beste resultatet. Men vi kan heller ikke være sikre på det verste. Vi kan vinne. Så la oss kjempe mot dette sammen. Jeg oppfordrer også alle LR-medlemmer til å avklare sitt standpunkt og si om de fortsatt er på den demokratiske siden eller ikke. ”

Under den europeiske valgkampen har De grønne konsekvent oppfordret høyrepartiene til ikke å samarbeide med ytre høyre. De Grønne tar til etterretning at Senatets gruppe Les Républicains og andre LR-medlemmer nektet å følge oppfordringen til LR-partileder Ciotti. 

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender