Kontakt med oss

Georgia

Georgias EU-tilslutning suspendert, bekrefter ambassadør

DELE:

Publisert

on

Da EUs ambassadør i Georgia, Pawel Herczynski, talte på et arrangement om EU-utvidelsen i Tbilisi tirsdag 9. juli, sa at «beklageligvis er Georgias EU-tiltredelsesprosess stoppet for nå». Han la til at "dette har blitt bestemt av EU-ledere under det siste europeiske råd".

Ambassadøren fjernet i realiteten ethvert slingringsrom etter rådets konklusjoner forrige måned, som refererte til den georgiske regjeringens handlingsmåte "som setter Georgias EU-vei i fare, de facto fører til en halvpart i tiltredelsesprosessen'.

Brytepunktet var vedtakelsen av Georgias lov om utenlandske agenter, basert på russisk lovgivning som kveler dissens. Det har ført til uker med protester i den georgiske hovedstaden Tbilisi.

"Loven 'On Transparency of Foreign Influence' distanserer landet klart fra å oppfylle de ni trinnene, og anti-vestlig, anti-europeisk retorikk er også fullstendig uforenlig med det uttalte målet om å bli medlem av EU," sa ambassadør Gerchinsky.

Han kunngjorde også at EU har frosset midler til Georgia fra European Peace Facility, verdt €30 millioner i år. Han la til at flere handlinger «Vurderes dersom situasjonen forverres ytterligere» og han reflekterte at "det er trist å se forholdet mellom EU og Georgia på et så lavt punkt, når de kunne vært på et rekordhøyt nivå".

The EU granted Georgia candidate status last December but now its leaders “don’t understand the intentions of the current Georgian authorities”, according to the Ambassador. Despite the suspension, the European Council has reaffirmed its support for Georgia’s territorial integrity and solidarity with the Georgian people. They have committed to continue supporting their European aspirations.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender