Kontakt med oss

Bayern

Mot inflasjon med renteøkning, oppfordrer Bayerns minister ECB

Publisert

on

Høyere inflasjon forverrer sparernes situasjon, og Den europeiske sentralbanken bør svare ved å øke rentene fra 0%, Bayerns finansminister, Albert Fueracker (Bildet), fortalte daglig Bilde i kommentarer publisert onsdag 2. juni.

Tysklands årlige konsumprisvekst akselererte i mai, og gikk videre over ECBs mål om nær, men under 2%, sa Federal Statistics Office mandag.

Forbrukerprisene, harmonisert for å gjøre dem sammenlignbare med inflasjonsdata fra andre EU-land, steg med 2.4% i mai, opp fra 2.1% i april.

"Tyskland er et land med sparere. ECBs langvarige nullrentepolitikk er gift for typiske spareplaner," sa Fueracker, et medlem av Bayerns konservative Christian Social Union (CSU), til den massesalgende dagsavisen.

"I kombinasjon med den nå økende inflasjonen blir ekspropriasjonen for sparere mer og mer merkbar. Bayern har advart i mange år om at nullrentepolitikken må avsluttes - nå er det på høy tid," la han til.

Konservative tyskere har lenge klaget over at ECBs 0% -rente sårer sparerne ettersom de sitter igjen med liten, om noen gevinst - et problem som er forsterket av økende inflasjon som ødelegger verdien på reireggene.

Mandagens pristall for mai viste at et nasjonalt inflasjonsmål steg til 2.5%, det høyeste nivået siden 2011.

Under overskriften "Inflasjon spiser opp sparepengene våre", varslet Bild en egen advarsel: "Tysklands arbeidere, pensjonister og sparere i frykt på grunn av høy inflasjon!"

Tirsdag sa den tyske føderale regjeringens økonomiminister, Peter Altmaier, at han "fulgte denne utviklingen med inflasjon veldig nøye", men kunne ikke felle dom ennå.

Tyskerne stemmer ved et føderalt valg 26. september. Så langt har ikke inflasjonen fått grep som et kampanjeproblem, men det vil sannsynligvis overstige 3% senere i år, ettersom en skatteøkning og statistiske effekter øker prispresset. Les mer

Noen av de konservative tyskerne, som allerede er den største kritikeren av ECB-politikken, frykter at sentralbanken er for selvtilfreds med inflasjonen, og dens enkle pengepolitikk kan innvarsle en ny periode med høyere priser.

Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender