EUs voksende rolle som en "myk kraft" støtter menneskerettighetene i #Morocco

| Juni 27, 2018

En rapport om menneskerettigheter og demokrati i Marokko viser EUs voksende rolle som en "myk makt" - skriver Colin Stevens. Rapporten, av Human Rights Without Frontiers Int'l, en ledende Brussels-basert rettighetsorganisasjon, ble publisert i Europaparlamentet på tirsdag.

En konferanse der den ble spredt, ble arrangert av S & D og ALDE-gruppene i Europaparlamentet. Ilhan Kyuchyuk, et bulgarsk parlamentsledamot fra ALDE-gruppen, sa at det illustrerte EUs rolle som en "myk kraft" for å bidra til å gi positive endringer til land som Marokko.

Rapporten "Menneskerettigheter i Marokko: Prestasjoner og Utfordringer fremover" kommer etter en omfattende studie fra NGO.

Kyuchyuk, en keynote speaker, sa, "EU har en reell stemme og innflytelse i å bidra til å utnytte de slags forbedringer denne rapporten anbefaler."

Den uttømmende rapporten berømmer Conseil National des Droits de l'Homme (CNDH), et uavhengig organ opprettet i mars 2011, som en potensiell modell for andre land i regionen som ønsker å forbedre menneskerettighetene.

HRWF-direktør Willy Fautre ønsket velkommen betydelige fremskritt i landet på enkelte områder av det sivile samfunn, men citerte foreningsfriheten som et problem av "bekymring".

Det er 4,500 menneskerettighetsforeninger i landet, men Fautre fortalte konferansen at meldingsprosessen før en forening kan få status som forlangt av regjeringen, ofte var uoverkommelig.

Fautre roste Marokko for "reell fremgang", men bemerket at rapporten fremhever områder som "fortsatt må løses."

"CNDH har vært medvirkende til å skape reell og positiv endring i Marokko, men som det fremgår av rapporten, er det nødvendig med videre fremskritt." Ifølge Fautre overholder CNDH helt Parisprinsippene og holder konstruktiv dialog uten innrømmelser med myndighetene .

Fautre la til, "Faktaoppdraget i Marokko ble utformet for å identifisere de mest presserende problemene, og denne rapporten søker å analysere disse i detalj. Det viser også at EU Soft Power kan bidra til å fremme menneskerettighetene i dette landet og andre steder. "

Colin Forber, en forsker ved HRWF, sa at en mangel var i utdanning, og pekte på en 28 prosent av analfabetisme blant marokkanske barn. Andre problemområder, sier han, inkluderer blant annet barnekvivalenter, særlig høyt i landlige områder, og bruken av korporlig straff.

Elisa Van Ruiten, en kjønnspesialist ved HRWF, rapporterte også betydelige fremskritt, samt problemer innen likestilling og vold mot kvinner. Grunnloven revidert i 2011 muliggjør likestilling av mannlige og kvinnelige marokkanske borgere, og Moudawana (Family Code) revidert i 2004 muliggjør forbedring av kvinners rettigheter, noe som gjør det lettere for kvinner å bli skilt og gi flere rettigheter med hensyn til forvaring av barn, hun la til.

Dr Ahmed Herzenni, en menneskerettighetseksport som bidro til å utarbeide 2011-grunnloven i Marokko, og en gang tjente en fengselsstraff på 12 år for å forsvare menneskerettighetene, ønsket velkommen forbeholdene i rapporten sier at han er "optimistisk", disse vil bli tatt om bord av myndighetene i landet.

Han sa: "Husk, dette er fortsatt et relativt ung demokrati, så det er fortsatt en vei å gå."

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Human Rights

Kommentarer er stengt.