Kontakt med oss

Human Rights

EU-talsperson avviser "på det sterkeste" anklager fra jødiske ledere om at Borrell bidrar til antisemittisme

DELE:

Publisert

on

En talsperson for EU avviste onsdag ''på det sterkeste'' anklager fra europeiske jødiske ledere om at EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell bidrar til bølgen av antisemittisme i det europeiske offentlige rom med sin ''gjentatte anti-Israel-skjevhet. Å prøve å finne løsninger «slik at voldssyklusen til slutt brytes og at det finnes et endelig og bærekraftig svar på de legitime sikkerhetsbekymringene til både israelere og palestinere, er ikke antisemittisme», erklærte Peter Stano, EUs utenrikstalsperson. .

Anklagen ble fremsatt i en resolusjon vedtatt tirsdag etter en todagers krisekonferanse om antisemittisme deltatt av over 100 jødiske ledere fra hele Europa som samlet seg i Amsterdam for å diskutere konkrete tiltak for å "kjempe tilbake" rekordøkningen av anti-jødehat siden 7. oktober.

"Jeg avviser på det sterkeste enhver beskyldning mot høyrepresentant Borrell for å være antisemittisk eller bidra til bølgen av antisemittisme," sa EUs ledende talsperson for utenrikssaker Peter Stano i svar på et spørsmål fra European Jewish Press på den daglige orienteringen til European Jewish Press. Kommisjon.

I sin resolusjon uttalte de jødiske lederne og lederne av lokalsamfunn at '' vi aksepterer at kritikk av en demokratisk valgt regjering er normal, men vi noterer oss med stor bekymring at EUs høye representant Josep Borrell har demonstrert, både før og etter 7. oktober, en klar og gjentatt anti-Israel-skjevhet som har vært en betydelig medvirkende årsak til den pågående antisemittismen og bakvaskelsen av staten Israel som helhet i det europeiske offentlige rom.''

De la til at Borrell "aktivt har fremmet et negativt klima innenfor EUs ytre aksjonstjeneste overfor staten Israel under sin periode."

Annonse

Peter Stano sa at det den høye representanten for utenriks- og sikkerhetspolitikk gjør ''er på vegne av EU for å oppnå konsensus når det gjelder holdninger og handlinger fra EU om viktige hendelser som er i domenet til EUs utenrikspolitikk. og dette også angående konflikten i Gaza.''

Han sa at Borrell ''ikke er partisk mot Israel.'' ''Han er bekymret over tapet av uskyldige menneskeliv under terrorangrepene til Hamaes den 7. oktober. Han var veldig tydelig og han gjentok det ved utallige anledninger. Han er bekymret for tapet av uskyldige liv til gislene som fortsatt holdes i Gaza og noen av dem er dessverre ikke i live lenger. Og han er bekymret for livene til uskyldige sivile som blir drept i prosessen med de pågående fiendtlighetene i Gaza.''

Han bekreftet at ''å prøve å finne løsninger slik at voldssyklusen til slutt brytes og at det finnes et endelig og bærekraftig svar på de legitime sikkerhetsbekymringene til både israelere og palestinere, ikke er antisemittisme.''

Resolusjonen som ble vedtatt av de jødiske lederne anklaget også Borrell for å ha overskredet sin rolle ved å "jevntlig pynte på å legge til vedtatte posisjoner fra Det europeiske råd på eget initiativ."

"De som vurderer om den høye representanten overskrider sitt mandat med sitt arbeid eller ikke, er medlemslandene," sa EU-talspersonen. '' Han handler på deres vegne, han skaper konsensus blant dem, han svarer dem. Hvis noen hevder at han presset på noe i konklusjonene fra EU om visse spørsmål, vet de åpenbart ikke hvordan EU fungerer,'' la han til ''Så langt har jeg ikke sett noen erklæring eller uttalelse fra EU 27 medlemsland som sier at han ikke gjør jobben han skal,'' konkluderte han.

I flere kommentarer han kom med siden 7. oktober, har Borrell vært svært kritisk til Israel, og sagt blant annet at Israel bevisst forårsaker hungersnød i Gaza, at Israel opprettet Hamas og nylig kom han med en kontroversiell uttalelse om at Israel avviste en gisselavtale mens Hamas godtok den. Avtalen han refererte til var et gammelt forslag og ikke det siste på bordet. Han kritiserte også Israel for å fortsette sin militære offensiv i Rafah og advare om at dette kan få konsekvenser for forholdet mellom EU og Israel.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender