Kontakt med oss

Ungarn

Ungarns statsminister Orban sier at EUs sanksjoner mot Russland har "slått tilbake"

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Ungarn bør forberede seg på en langvarig krig i nabolandet Ukraina, sier statsminister Viktor Orban (Bildet) sa mandag (26. september), med skarp kritikk av EU-sanksjonene mot Russland som han sa har "slått tilbake", og driver opp energiprisene.

Orban, lenge i strid med EU på grunn av noen av hans politikk som ble sett på i Brussel som antidemokratisk, oppfordret til en våpenhvile for å avslutte krigen og sa at sanksjonene mot Russland var et slag for Europas økonomi.

Orban, som ble gjenvalgt for en fjerde periode på rad i april, står nå overfor økende inflasjon, fallende forbrukertillit og utsikter til en resesjon neste år.

Han sa til parlamentet at det ikke var noen overraskelse at regjeringer falt i Europa, med henvisning til det italienske valget på søndag, etter at Giorgia Meloni ser ut til å lede Italias mest høyreorienterte regjering siden andre verdenskrig.

– Vi kan trygt si at som et resultat av sanksjonene har europeiske folk blitt fattigere, mens Russland ikke har falt på kne, sa Orban. "Dette våpenet har gitt tilbake, med sanksjonene Europa har skutt seg selv i foten."

– Vi venter på svar, hele Europa venter på svar fra Brussel om hvor lenge vi vil fortsette å gjøre dette, sa han og la til at det også var på tide å diskutere sanksjonene med USA.

Orban, hvis regjering er i samtaler med EU-kommisjonen for å sikre milliarder av euro i EU-midler blokkert av hensyn til rettsstaten, sa at regjeringen hans ville starte en "nasjonal konsultasjon" og spørre ungarerne om sanksjoner. Orban har tidligere brukt dette kampanjeverktøyet for å støtte innenlandsk støtte til Fidesz-partiet sitt om politikk som homofiles rettigheter eller migrasjon.

Annonse

Orban sa at regjeringen hans hadde revidert sin langsiktige energistrategi og har som mål å overhale kraftsystemet og forlenge levetiden til Paks atomkraftverk, med totalt 32 store investeringer planlagt å bli finansiert med EU-midler.

"Hvis ikke Brussel-byråkratene gir oss disse pengene, som Ungarn er berettiget til, vil vi få de nødvendige midlene fra andre økonomiske kilder," sa Orban og la til at Ungarn hadde startet samtaler med EU og "andre internasjonale partnere". Han utdypet ikke.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender