Kontakt med oss

India

India vs Kina: hvem får pengene?

DELE:

Publisert

on

Indiske skatter er over toppen

Internasjonale bedrifter, som Tesla, Parimatch, Nokia, lærte den harde veien mot det indiske markedet. Knapt noen midler for å beskytte åndsverk, undertrykkende skattesatser for multinasjonale selskaper, og lovgivning som tilsynelatende eksisterer for å stå i veien for deg. Det indiske markedet er så fiendtlig at selv de største aktørene vurderer å kutte investeringene eller gå mot døren. Imidlertid kan India fortsatt utvikle seg til en økonomi på 5 billioner dollar så snart som i 2027, hvis landet revurderer sin tilnærming til å håndtere utenlandske investorer.

Indias marked: hva bør man bekymre seg for?

Som en av de mest befolkede statene i verden, har India kapasitet til å skyve Kina til side, og nyter godt av betydelig utenlandsk kontantstrøm. En rekke moguler på øverste hylle i forretningsverdenen forutser Indias hjerteskifte angående den kalde skulderen landet gir internasjonale virksomheter – til ingen nytte så langt.

Overraskende nok er India fortsatt svært lite imøtekommende for store selskaper som ønsker å drive virksomhet på subkontinentet. Nokia, Parimatch og Tesla kan bekrefte denne uttalelsen. Landet pålegger utenlandske investorer utrolig undertrykkende skattesatser uten fornuftig grunn. Ikke glem en rekke skatteorganer med ofte drastisk forskjellige holdninger til hva og hvem som skal skattlegges. Problemet er systemisk, og det er rikelig med bevis på at det holder landet tilbake. Omfattende rapport fra Paderborn University og Verdensbanken behandlet store mengder skattekompleksitetsindeksdata: Indias skattekodekompleksitet er rangert 53/100, Indias skattesystemkompleksitet er enda verre – 58/100.

For å hjelpe en til å få et bedre grep om problemet, et prosjekt for gründere og investorer Vakil Search tilbud noen relevante tall.

I følge beregningene blir innenlandske virksomheter beskattet mye mindre enn de som kommer fra utlandet. Indias veisperringer holder landet tilbake, mens 130+ stater frivillig justerer skattesatsene for internasjonale, slik at ting fortsetter å bevege seg og alle vinner. India er ikke så interessert i utseendet. Hvor som helst ellers i verden betaler selskaper med over 750 millioner euro i inntekter ikke mindre enn 15 % i skatt. Bedriftsskatten for multinasjonale selskaper er 30 % i India (mot 23 % over hele verden), sier fintech-eksperten Sagar Narendrakumar Surana.

Annonse

Et annet tema er Indias skatteadministrasjonssystem – noe statlige myndigheter prøver å konsolidere, men uten hell på dette tidspunktet. «India har en rekke skattemyndigheter på forskjellige nivåer. Dette betyr at ulike skatteorganer ofte stiller motstridende krav, noe som resulterer i juridiske tvister. Regjeringen kan imidlertid gjøre denne prosessen mye enklere ved å introdusere elektroniske løsninger, som å fylle ut skattemeldinger og betale skatt på nett”, foreslår eksperten Mr. Surana. Hvis landet gjør skattesystemet mindre fiendtlig, vil pengene komme raskt. Parimatch, det internasjonale selskapet, er klar til å investere mye tid når markedet blir vennligere.

Ingen India for Tesla

Unormale skattesatser får selv de største aktørene til å forlate det indiske markedet. Tesla, elbilprodusent, er nølende med å fortsette, siden myndighetene ikke gjør livet enklere for det multinasjonale. India krever 60 % skatt på budsjettbiler og 100 % på biler over 30 3,000,000 euro (XNUMX XNUMX XNUMX i lokal valuta). Forretningsmogul eller ikke, denne typen behandling er ikke noe som får et selskap til å ønske å bli.

Skattebelastningen er for tung

Til tross for potensialet er landet ekstremt vanskelig med tanke på å holde virksomheten i live og blomstre. En annen grunn til at så mange selskaper går opp og går, er skattelovgivningen som helhet. Policyendringene kan komme ut av ingensteds, og for mange operasjoner kan rett og slett ikke følge med – derav de juridiske konsekvensene, som bøter og søksmål. «De siste årene har vært vitne til at selskaper enten har flyttet fra India til andre utviklingsland eller redusert sin operasjonelle skala. Denne trenden har ikke sluttet å forsvinne selv etter at vår ærede statsminister inviterte selskaper fra utlandet til å komme og investere mer kapital i Indias utviklingsøkonomi», en av bloggene om Indias beskatning klargjør.

Man kan lett slå opp noen høyprofilerte saker med store virksomheter under ild. Japanske og sørkoreanske tycoons, sammen med Amazon og Foxconn, har blitt bøtelagt av staten av ulike årsaker. Kontoforfalskning i India, skatteunndragelse eller påstått fortielse av investeringer – alt annet enn kjøkkenvasken. Listen over moguler forfulgt av de indiske skattemennene fortsetter: IBM, Nokia, Walmart, Cairn Energy, Shell. Mens noen prøver å bli knust, har noen problemer med den første lanseringen i landet til å begynne med. Som Parimatch, for eksempel, som ikke hadde minst en sjanse til å teste det indiske farvannet per nå. Med alt dette i horisonten, er det mest fornuftige trekket – du gjettet riktig – å prøve andre steder. Som Wistron Group og Foxconn Group gjorde for ikke så lenge siden. Ingen vits å bli hvis verten ikke er glad for å se deg i utgangspunktet.

Redusere skattebelastningen: domstolene går inn

Når annenhver smug har blitt utforsket, gjenstår bare retten. Dessverre, ifølge til The Economic Times, oddsen er ikke i næringslivets favør. Et fremtredende tilfelle av en slik ubehagelig skattlegging er økningen av spillskatten – fra 18 % til 28 %. Bedriftseiere føler ikke at denne endringen er innenfor rimelighetens grenser, enn si dens åpenbart negative budskap til spillindustrien som helhet. For å stå på sitt og forsvare deres rett til i det minste å prøve å drive forretninger i Indias marked, sender E-gaming Federation inn 27 anmodninger om å anke avgjørelsen til retten. Likevel forblir regjeringen uberørt, ettersom potensielle investorer fortsetter på vei mot døren.

Gambling sector is a good example of how ridiculous India’s demands are. Goods and services tax forced a number of e-gaming enterprises take matters to court. Dream 11, Games 24×7, Head Digital Works, Gameskraft are just some of the businesses that can’t take this Indian tax mayhem anymore. The case of Gameskraft, for instance, is very telling. The e-gaming company was notified it owes the state Rs. 21,000 crore (around $2 billion) – but the Karnataka High Court verdict quashed the GST intimation notice. Just when it seemed there’s light at the end of the tunnel, the Supreme Court of India suspended the enforcement of this decision. So close, but still not close enough.

Indias mislykkede beskyttelse av intellektuell eiendom

Som om ikke alle de nevnte faktorene er nok til å avskrekke utenlandsk kapital, har India noe annet på tilbud. Beryktet for sin mangel på beskyttelse av intellektuell eiendom overhodet, er subkontinentet full av forfalskninger av alle slag. Alle andre virksomheter som prøvde å operere i India gikk gjennom stort sett den samme hinderløypa. Det internasjonale selskapet Parimatch, selv om det ikke var til stede på landets marked, møtte dette problemet likevel. Ved å utnytte likheten og likheten til bookmakeren, metter flittige svindlere det lokale markedet med forfalskninger uten en skygge av anger. Og dette gjør Parimatch veldig trist, for selskapet ønsker å drive virksomhet her, sammen med nødvendige skattebetalinger til statsøkonomien. La oss ikke glemme at sunn konkurranse holder industrien i vekst, og gir alle interesserte flere muligheter. Indiske statlige myndigheter har ennå ikke forstått denne hjørnesteinsregelen for virksomheten.

Vishwas Bhagwat, eksport av datanettverk og forretningsmann, er overbevist at det er nettopp landets mangel på midler (og ønske) til å bekjempe forfalskninger og svindel som holder multinasjonale selskaper fra forsknings- og utviklingsinvesteringer. Mr. Bhagwat legger til at uønsket skattepolitikk heller ikke gjør mye nytte, sammen med latterlig sammenfiltrede regler og unødvendig komplisert registreringsprosess. Og, selvfølgelig, den nevnte åpenbare ignoreringen av beskyttelse av intellektuell eiendom – det ultimate "nei" for vestlige selskaper, en del av et helt annet forretningsmiljø. Til slutt, sier Mr. Bhagwat, er det India som skyver vekk utenlandske innovasjoner og kapital.

Utenlandsk kapital for grab, Vietnam trapper opp

Med så mye av en unødvendig hinderløype for multinasjonale selskaper, mister India mange nye jobber for lokalbefolkningen, og tonnevis med penger fra utlandet, Taxguru-publikasjon mener. Ettersom landet avskrekker utenlandsk kapital fra Kina og USA, gjør andre det motsatte. Et slikt land som er vennligere for internasjonal virksomhet er Vietnam, som trekker stadig flere investorer med India glipp av noe. Eric Garcetti, USAs ambassadør i India hadde noe å gjøre sier om saken: «Vi vil at de utenlandske direkte investeringene fra Kina skal skifte, men utenlandske direkte investeringer strømmer ikke inn i India i det tempoet det burde være. I stedet skal den til land som Vietnam. Jeg vil egoistisk gjerne se mer av det skje i India».

India er fortsatt et av de mest lovende markedene for både innenlandske og utenlandske foretak. Potensialet er ennå ikke utforsket, med utallige muligheter for statsøkonomien til å boome. Regjeringen må imidlertid gjøre nødvendige tilpasninger og skape et bedriftsvennlig miljø totalt. Så snart dette markedet er villig til å gi næring til bedrifter fra hele verden, er Parimatch klar til å injisere den indiske økonomien.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender