Kontakt med oss

Iran

Raisi versus Jansa - uanstendighet kontra mot

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

10. juli den slovenske statsministeren Janez Jansa (Bildet) brøt med et presedens som wbetraktet som et tabu av "profesjonelle diplomater". Han adresserte et online arrangement av den iranske opposisjonen sa: "Det iranske folket fortjener demokrati, frihet og menneskerettigheter og bør støttes sterkt av det internasjonale samfunnet." Under henvisning til den valgte iranske presidenten Ebrahim Raisis rolle i henrettelsen av 30,000 1988 politiske fanger under massakren i XNUMX, sa statsministeren: ”Jeg støtter derfor nok en gang klart og høyt oppfordringen fra FNs etterforsker om menneskerettigheter i Iran som har bedt om en uavhengig etterforskning av påstander om statsordrerte henrettelser av tusenvis av politiske fanger og den rolle den valgte presidenten spilte som stedfortredende anklager i Teheran, ” skriver Henry St. George.

Disse ordene forårsaket et diplomatisk jordskjelv i Teheran, noen EU-hovedsteder og ble plukket opp så langt unna som også Washington. Den iranske utenriksministeren Mohammad Javad Zarif umiddelbart som heter Joseph Borrell, EUs utenrikspolitiske sjef, og presset EU til å fordømme disse kommentarene eller håndtere konsekvensene. Regimets unnskyldere i Vesten ble også med på å hjelpe til med innsatsen.

Men det har vært en annen front som sterkt imot Janez Jansas kommentarer. To dager etter at statsministeren snakket på Free Iran World Summit, blant annet den tidligere kanadiske utenriksministeren, John Baird sa: “Jeg er veldig glad for å kunne anerkjenne den moralske ledelsen og motet til statsministeren i Slovenia. Han har bedt om å holde Raisi ansvarlig for massakren på 1988 30,000 MEK fanger i XNUMX, han har opprørt ildsjelene og mullaene, og venner, han burde ha det som et æresmerke. Verden trenger mer lederskap som dette. ”

Annonse

Giulio Terzi, tidligere italiensk utenriksminister, skrev i en uttalelse: ”Som tidligere utenriksminister i et EU-land, mener jeg at de frie mediene bør applaudere Slovenias statsminister for å ha mot til å si straffriheten må ta slutt for Irans regime. EUs høye representant Josep Borrell bør avslutte 'virksomhet som vanlig' med et regime ledet av massemordere. I stedet bør han oppmuntre alle EU-landene til å slutte seg til Slovenia for å kreve ansvar for Irans største forbrytelse mot menneskeheten. ”

Audronius Ažubalis, tidligere litauisk utenriksminister, sa: ”Jeg vil bare uttrykke min oppriktige støtte til den slovenske statsministeren Jansa, senere støttet av senator Joe Lieberman. Vi må presse på for at president Raisi skal etterforskes av Den internasjonale domstolen for forbrytelser mot menneskeheten, inkludert drap, tvangsforsvinning og tortur. ”

Og Michael Mukasey, tidligere justisminister i USA, uttalte: “Her slutter jeg meg til statsminister Jansa i Slovenia, som modig ba om å bli prøvd Raisi og fikk vrede og kritikk av det iranske regimet. Den vrede og kritikken flekker ikke statsministerens rekord; han skulle ha det som et æresmerke. Noen mennesker foreslår at vi ikke skal kreve at Raisi blir prøvd for sine forbrytelser, fordi det vil gjøre det vanskelig for ham å forhandle om det eller umulig for ham å forhandle seg ut av makten. Men Raisi har ikke til hensikt å forhandle seg ut av makten. Han er stolt av sin rekord, og han hevder at han alltid, i sine ord, forsvarer folks rettigheter, sikkerhet og ro. Faktisk er den eneste roen Raisi noensinne har forsvart, roen til gravene til de 30,000 XNUMX ofrene for hans lidenskap. Han representerer ikke et regime som kan endre seg. ”

Annonse

Mukasey refererte til Ebrahim Raisis uttalelse i sin første pressekonferanse etter å ha blitt kåret til vinner i det globalt omstridte presidentvalget. På spørsmål om hans rolle i henrettelsen av tusenvis av politiske fanger, sa han stolt at han har vært en beskytter av menneskerettighetene hele sin karriere, og han bør belønnes for å fjerne de som sto som en trussel mot det.

Med tanke på det iranske regimets oversikt over menneskerettigheter, dets oppførsel overfor naboene og også vurderer den begrunnelsen som verden prøver å resonnere med regimet i Wien, kan det være aktuelt å fordøye det den slovenske statsministeren gjorde.

Er det synd for et statsoverhode å ta stilling til en annen stat mens det ikke er synd å installere noen som Ebrahim Raisi som statsoverhode? Ringer FN til en etterforskning av forbrytelser mot menneskeheten og utfordrer den systemiske "straffriheten" som stadig tar feil i Iran galt? Er det galt å snakke på et møte der en opposisjonsgruppe som har belyst Teherans menneskerettighetsbrudd, dets mange fullmaktsgrupper, dets ballistiske rakettprogram og hele Quds Force-hierarkiet og som også avslørte det kjernefysiske programmet som verden sliter med uskadeliggjøre?

I historien har svært få ledere våget å bryte tradisjoner slik Mr. Jansa gjorde. Da andre verdenskrig begynte, forstod den amerikanske presidenten, Franklin Roosevelt, med rette den store faren som aksemaktene utgjorde mot verdensordenen. Til tross for all kritikk og å bli kalt en “warmonger”, fant han måter å hjelpe Storbritannia og de kinesiske nasjonalistene i deres kamp mot aksen. Denne kritikken ble stort sett stille på den offentlige arenaen etter det japanske angrepet på Pearl Harbor, men fortsatt vedvarte noen i troen på at Roosevelt visste om angrepet på forhånd.

Faktisk kan ingen forvente at de som drar mest nytte av status-quo, stiller samvittigheten foran interessene og tar hatten av for politisk mod. Men kanskje hvis historikere bryr seg nok om å beregne det fantastiske antallet dødsfall og hvor mye penger som kan spares ved å hindre en sterk mann i å bli sterk, kan verdensledere kanskje hylle mot og avvise uanstendighet.

Trenger vi en Pearl Harbor for å innse det iranske regimets sanne ondartede intensjoner?

Iran

I Iran kan harde bødler og menneskerettighetsbrytere stille til presidentskap

Publisert

on

Den nye presidenten i Iran, Ebrahim Raisi (Bildet), antatt verv den femte august, skriver Zana Ghorbani, analytiker og forsker i Midtøsten som spesialiserer seg på iranske anliggender.

Hendelsene før Raisis valg var noen av de mest åpenbare handlingene for regjeringsmanipulasjon i Irans historie. 

Bare noen uker før meningsmålingene åpnet i slutten av juni, var regimets vergemål, reguleringsorganet under direkte kontroll av øverste leder Ali Khamenei, raskt diskvalifisert hundrevis av presidenthåper, inkludert mange reformistkandidater som hadde vokst i popularitet blant publikum. 

Annonse

Som regiminsider, så vel som en nær alliert til øverste leder Khamenei, var det neppe en overraskelse at regjeringen tok tiltak for å sikre Raisis seier. Det som er litt mer overraskende er i hvilken grad Ebrahim Raisi har deltatt i nesten alle grusomheter begått av Den islamske republikk de siste fire tiårene. 

Raisi har lenge vært kjent, både i Iran og internasjonalt, som en brutal hardliner. Raisis karriere har i hovedsak utøvd makt fra Irans rettsvesen for å lette Ayatollahs verst mulige menneskerettighetsbrudd.    

Den nylig installerte presidenten ble en del av den revolusjonære regjeringen kort tid etter oppstarten. Etter å ha deltatt i kuppet i 1979 som styrtet shahen, ble Raisi, en del av en prestisjefylt geistlig familie og lært i islamistisk rettsvitenskap, utnevnt til det nye regimets rettssystem. Mens han fortsatt var en ung mann, Raisi hadde flere fremtredende dommerstillinger over hele landet. På slutten av 1980 -tallet ble Raisi, fremdeles en ung mann, assisterende aktor for landets hovedstad Teheran. 

Annonse

I disse dager var revolusjonslederen Ruhollah Khomeini og hans håndlangere sto overfor en befolkning fremdeles full av shah -støttespillere, sekularister og andre politiske fraksjoner som er imot regimet. Således tilbød årene i rollene som kommunale og regionale påtalemyndigheter Raisi god erfaring med å undertrykke politiske dissidenter. Regimets utfordring med å knuse sine motstandere nådde sitt høydepunkt i de senere årene av Iran - Irak -krigen, en konflikt som satte en enorm belastning på den nye iranske regjeringen, og nesten tappet staten for alle dens ressurser. Det var dette bakteppet som førte til den største og mest kjente av Raisis menneskerettighetsforbrytelser, hendelsen som har blitt kjent som massakren i 1988.

Sommeren 1988 sendte Khomeini en hemmelig kabel til en rekke toppmyndigheter som beordret henrettelsen av politiske fanger som ble holdt i hele landet. Ebrahim Raisi, på dette tidspunktet allerede assisterende aktor for landets hovedstad Teheran, ble utnevnt til firemannspanelet som utstedte henrettelsesordrene. I følge internasjonale menneskerettighetsgrupper, Khomeinis ordre, henrettet av Raisi og hans kolleger, førte til at tusenvis av fanger døde i løpet av noen uker. Noen Iranske kilder plasser den totale dødstallet på så mange som 30,000 XNUMX.          

Men Raisis brutalitetshistorie endte ikke med drapene i 1988. Raisi har faktisk hatt konsekvent engasjement i alle store regimeangrep mot innbyggerne i de tre tiårene siden.  

Etter år med å ha okkupert påtaleposter. Raisi havnet i ledende stillinger i rettsvesenet, og til slutt landet jobben som Chief Justice, toppmyndigheten i hele rettssystemet. Under Raisis ledelse ble rettssystemet et vanlig verktøy for grusomhet og undertrykkelse. Nesten ufattelig vold ble brukt som en selvfølge når man forhørte politiske fanger. De siste konto av Farideh Goudarzi, en tidligere antiregimaktivist fungerer som et avkjølende eksempel. 

For sine politiske aktiviteter ble Goudarzi arrestert av regimyndigheter og ført til Nordvest -Irans Hamedan fengsel. “Jeg var gravid da jeg ble arrestert,” forteller Goudarzi, “og hadde en kort tid igjen før jeg fikk babyen min. Til tross for forholdene mine, tok de meg med til torturrommet rett etter at jeg ble arrestert, sier hun. “Det var et mørkt rom med en benk i midten og en rekke elektriske kabler for å slå fanger. Det var rundt sju eller åtte torturister. En av personene som var tilstede under min tortur var Ebrahim Raisi, daværende hovedadvokat i Hamedan og et av medlemmene i Dødskomiteen i massakren i 1988. " 

De siste årene har Raisi hatt en hånd med å knuse den utbredte antiregimaktivismen som har oppstått i hans land. Protestbevegelsen i 2019 som så massedemonstrasjoner over hele Iran, ble møtt med hard motstand fra regimet. Da protestene begynte, hadde Raisi nettopp begynt sin tid som sjefsjef. Opprøret var den perfekte muligheten til å demonstrere sine metoder for politisk undertrykkelse. Rettsvesenet ga sikkerhetsstyrker carte blanche autoritet å legge ned demonstrasjoner. I løpet av omtrent fire måneder, noen 1,500 iranere ble drept mens de protesterte mot deres regjering, alt på befaling av øverste leder Khamenei og tilrettelagt av Raisis rettsapparat. 

De iraniernes vedvarende krav om rettferdighet har i beste fall blitt ignorert. Aktivister som prøver å stille iranske tjenestemenn til ansvar er til denne dag forfulgt av regimet.  

Det har britiske Amnesty International nylig ringte for en fullstendig etterforskning av forbrytelsene til Ebrahim Raisi, og uttalte at mannens status som president ikke kan frita ham fra rettferdighet. Med Iran i dag i sentrum av internasjonal politikk, er det avgjørende at den sanne naturen til Irans øverste embetsmann er fullt anerkjent for hva det er.

Fortsett å lese

Iran

Europeiske representanter og folkerettseksperter beskriver 1988 massakren i Iran som folkemord og en forbrytelse mot menneskeheten

Publisert

on

I en nettkonferanse som falt sammen med årsdagen for massakren i Iran i 1988, krevde mer enn 1,000 politiske fanger og vitner om tortur i de iranske fengslene en slutt på straffriheten for regimlederne og å straffeforfølge den øverste lederen Ali Khamenei og presidenten Ebrahim Raisi, og andre gjerningsmenn til massakren.

I 1988, på grunnlag av en fatwa (religiøs orden) av grunnleggeren av Den islamske republikken, Ruhollah Khomeini, henrettet det geistlige regimet minst 30,000 90 politiske fanger, hvorav mer enn XNUMX% var aktivister i Mujahedin-e Khalq (MEK/PMOI ), den iranske opposisjonsbevegelsen. De ble massakrert for sitt standhaftige engasjement for MEKs idealer og det iranske folkets frihet. Ofrene ble begravet i hemmelige massegraver, og det har aldri vært en uavhengig FN -undersøkelse.

Maryam Rajavi, valgt president for National Council of Resistance of Iran (NCRI), og hundrevis av fremtredende politiske skikkelser, samt jurister og ledende eksperter på menneskerettigheter og folkerett fra hele verden, deltok på konferansen.

Annonse

I sin tale sa Rajavi: Det geistlige regimet ønsket å bryte og beseire hvert medlem og tilhenger av MEK ved å torturere, brenne og piske. Den prøvde all ond, ondsinnet og umenneskelig taktikk. Til slutt, sommeren 1988, ble MEK -medlemmene tilbudt et valg mellom død eller underkastelse kombinert med å gi avkall på lojaliteten til MEK .... De holdt seg modig til prinsippene: styrtet av det geistlige regimet og etableringen av frihet for folket.

Fru Rajavi understreket at utnevnelsen av Raisi til president var en åpen krigserklæring mot folket i Iran og PMOI/MEK. Hun understreket at Call-for-Justice-bevegelsen ikke er et spontant fenomen, og la til: For oss er Call-for-Justice-bevegelsen synonymt med utholdenhet, standhaftighet og motstand mot å styrte dette regimet og etablere frihet av all vår styrke. Av denne grunn er det nektet massakren, minimere antallet ofre og slette deres identitet, det regimet søker fordi de tjener dets interesser og til slutt bidrar til å bevare dets styre. Å skjule navnene og ødelegge ofrenes graver tjener samme formål. Hvordan kan man søke å ødelegge MEK, knuse deres posisjoner, verdier og røde linjer, eliminere motstandslederen og kalle seg en sympatisør for martyrene og søke rettferdighet for dem? Dette er mulla for mullaenes etterretningstjenester og IRGC for å forvride og avlede Call-for-Justice-bevegelsen og undergrave den.

Hun oppfordret USA og Europa til å anerkjenne massakren i 1988 som folkemord og kriminalitet mot menneskeheten. De må ikke godta Raisi i sine land. De må påtale og holde ham ansvarlig, la hun til. Rajavi gjenopptok også oppfordringen til FNs generalsekretær, FNs høykommissær for menneskerettigheter, FNs menneskerettighetsråd, FNs spesialrapportører og internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner om å besøke det iranske regimets fengsler og møte med fangene der, spesielt de politiske fangene. Hun la til at dokumentet om menneskerettighetsbrudd i Iran, spesielt om regimets oppførsel i fengsler, bør sendes til FNs sikkerhetsråd.

Annonse

Deltakerne i konferansen som varer mer enn fem timer, deltok fra mer enn 2,000 steder over hele verden.

I sine kommentarer sa Geoffrey Robertson, første president i FNs spesialdomstol for Sierra Leone, til Khomeinis fatwa som ba om utslettelse av MEK og kalte dem Mohareb (Guds fiender) og brukt av regimet som grunnlaget for massakren, han gjentok: «Det virker som om det er veldig sterke bevis for at dette var et folkemord. Det gjelder å drepe eller torturere en bestemt gruppe for deres religiøse overbevisning. En religiøs gruppe som ikke godtok det tilbakestående ideologien til det iranske regimet ... Det er ingen tvil om at det er en sak for å forfølge [regimets president Ebrahim] Raisi og andre. Det er begått en forbrytelse som engasjerer internasjonalt ansvar. Noe må gjøres med det som har blitt gjort mot gjerningsmennene i Srebrenica -massakren. ”

Raisi var medlem av "Death Commission" i Teheran og sendte tusenvis av MEK -aktivistene til galgen.

Ifølge Kumi Naidoo, generalsekretær i Amnesty International (2018-2020): "Massakren i 1988 var en brutal, blodtørstig massakre, et folkemord. Det er rørende for meg å se styrken og motet til mennesker som har vært gjennom så mye og sett så mye tragedie og tåle disse grusomhetene. Jeg vil hylle alle MEK -fangene og applaudere deg ... EU og et bredere internasjonalt samfunn må ta ledelsen i denne saken. Denne regjeringen, ledet av Raisi, har enda større skyld i spørsmålet om massakren i 1988. Regjeringer som oppfører seg slik må innse at atferd ikke så mye er et maktdemonstrasjon som en innrømmelse av svakhet. ”

Eric David, ekspert på internasjonal humanitær lov fra Belgia, bekreftet også karakteriseringen av folkemord og forbrytelser mot menneskeheten for massakren i 1988.

Franco Frattini, utenriksminister i Italia (2002–2004 og 2008–2011) og europeisk kommisjonær for rettferdighet, frihet og sikkerhet (2004–2008) sa: "Handlingen til den nye regjeringen i Iran er i tråd med regimets historie. ny utenriksminister har tjent under tidligere regjeringer. Det er ingen forskjell mellom konservative og reformister. Det er det samme regimet. Dette bekreftes av utenriksministerens nærhet til sjefen for Quds Force. Han bekreftet til og med at han ville fortsette banen til Qassem Soleimani. Til slutt håper jeg på en uavhengig etterforskning uten begrensning av massakren i 1988. Troverdigheten til FN -systemet står på spill. FNs sikkerhetsråd har en moralsk plikt. FN skylder denne moralske plikten til uskyldige ofre. La oss Søk rettferdighet. La oss gå videre med en seriøs internasjonal etterforskning. "

Guy Verhofstadt, Belgias statsminister (1999 til 2008) påpekte: «Massakren i 1988 rettet seg mot en hel generasjon unge mennesker. Det er avgjørende å vite at dette var planlagt på forhånd. Det var planlagt og grundig utført med et klart mål i tankene. Det kvalifiserer som folkemord. Massakren ble aldri offisielt etterforsket av FN, og gjerningsmennene ble ikke tiltalt. De fortsetter å nyte straffrihet. I dag drives regimet av datidens mordere. ”

Giulio Terzi, utenriksminister i Italia (2011 til 2013) sa: «Over 90% av de som ble henrettet i massakren i 1988 var medlemmer og støttespillere fra MEK. Fangene valgte å stå høyt ved å nekte å gi avkall på sin støtte til MEK. Mange har etterlyst en internasjonal etterforskning av massakren i 1988. EUs høyrepresentant Josep Borrell bør avslutte sin vanlige tilnærming til det iranske regimet. Han bør oppfordre alle FNs medlemsland til å kreve ansvar for Irans store kriminalitet mot menneskeheten. Tusenvis av mennesker er der ute som forventer en mer selvsikker tilnærming fra det internasjonale samfunnet, spesielt EU. ”

John Baird, Canadas utenriksminister (2011-2015), talte også til konferansen og fordømte massakren i 1988. Også han etterlyste en internasjonal etterforskning av denne forbrytelsen mot menneskeheten.

Audronius Ažubalis, utenriksminister i Litauen (2010 - 2012), understreket: "Ingen har ennå møtt rettferdighet for denne forbrytelsen mot menneskeheten. Det er ingen politisk vilje til å stille gjerningsmennene til ansvar. En FN -undersøkelse av massakren i 1988 er et must. EU har ignorert disse oppfordringene, ikke vist noen reaksjon og ikke vært forberedt på å vise en reaksjon. Jeg vil oppfordre EU til å sanksjonere regimet for forbrytelser mot menneskeheten. Jeg tror Litauen kan ta ledelsen blant EU -medlemmer . ”

Fortsett å lese

Iran

Rally i Stockholm: Iranere oppfordrer FN til å undersøke rollen som Ebrahim Raisi i massakren i 1988 i Iran

Publisert

on

Iranere reiste fra alle deler av Sverige til Stockholm mandag (23. august) for å delta på et stevne på 33 -årsjubileet for massakren på 30 000 politiske fanger i Iran.

Samlingen ble holdt utenfor det svenske parlamentet og overfor det svenske utenriksdepartementet, og ble fulgt av en marsj gjennom det sentrale Stockholm til minne om dem som ble henrettet i fengsler over hele Iran på grunnlag av en fatwa av regimets grunnlegger, Ruhollah Khomeini. Mer enn 90 prosent av ofrene var medlemmer og tilhenger av People's Mojahedin Organization of Iran (PMOI/MEK).

Deltakerne i rallyet hedret ofrene ved å ha bilder av dem under en utstilling som også understreket engasjementet av den nåværende presidenten Ebrahim Raisi og den øverste lederen Khamenei i de utenrettslige henrettelsene.  

Annonse

De etterlyste en FN -undersøkelse som førte til straffeforfølgelse av Raisi og andre regimyndigheter som var ansvarlige for massakren i 1988, som FNs menneskerettighetseksperter og Amnesty International har karakterisert som en forbrytelse mot menneskeheten. De oppfordret den svenske regjeringen til å lede anstrengelsene for å etablere en slik undersøkelse og stoppe Irans straffrihet i spørsmål knyttet til menneskerettigheter.

Valgt president for National Council of Resistance of Iran (NCRI), Maryam Rajavi, talte direkte til stevnet, ved video og sa:

"Ali Khamenei og hans samarbeidspartnere hengte tusenvis av tusenvis av politiske fanger i 1988 for å bevare deres styre. Med den samme hensynsløse brutaliteten dreper de hundretusenvis av hjelpeløse mennesker i dag i koronavirusets inferno, igjen for å beskytte deres regime.  

Annonse

“Vi oppfordrer derfor det internasjonale samfunnet til å anerkjenne massakren på 30,000 1988 politiske fanger i XNUMX som folkemord og en forbrytelse mot menneskeheten. Det er viktig, spesielt for de europeiske regjeringene, å revidere sin politikk for å blinde øynene for den største massakren på politiske fanger siden andre verdenskrig. Som det nylig ble uttalt i brevet fra en gruppe medlemmer av Europaparlamentet til EUs utenrikspolitiske sjef, som beroliger og beroliger det iranske regimet 'motsier europeiske forpliktelser om å opprettholde og stå opp for menneskerettigheter'. "

I tillegg til en rekke svenske parlamentarikere fra forskjellige partier som Magnus Oscarsson, Alexsandra Anstrell, Hans Eklind og Kejll Arne Ottosson, andre dignitarier inkludert Ingrid Betancourt, den tidligere colombianske presidentkandidaten, Patrick Kennedy, tidligere medlem av den amerikanske kongressen, og Kimmo Sasi, tidligere transport- og kommunikasjonsminister i Finland, adresserte demonstrasjonen praktisk talt og støttet deltakernes krav om en internasjonal etterforskning.

"I dag er familiene til ofrene fra 1988 utsatt for vedvarende trusler i Iran," sa Betancourt. - FNs menneskerettighetseksperter har også uttrykt sin alarm om ødeleggelsen av massegravene. Mullaene ønsker ikke å legge igjen bevis for forbrytelsene vi søker rettferdighet for. Og i dag er den første maktposisjonen i Iran okkupert av en gjerningsmann av disse forbrytelsene. ”

“Vi sa etter Holocaust at vi aldri kommer til å se disse forbrytelsene mot menneskeheten igjen, og likevel har vi det. Årsaken er at vi som et internasjonalt samfunn ikke har stått på og fordømt disse forbrytelsene, sier Patrick Kennedy.

I sine kommentarer sa Kimo Sassi: "Massakren i 1988 var et av de mørkeste øyeblikkene i Irans historie. 30,000 36 politiske fanger ble dømt og drept og myrdet. Det er massegraver i XNUMX byer i Iran, og det var ingen rettssak. Massakren var en avgjørelse fra den øverste lederen i Iran, en forbrytelse mot menneskeheten. ”

En rekke familier til ofrene og representanter for de svensk-iranske samfunnene tok også opp demonstrasjonen.

Demonstrasjonen falt sammen med rettssaken mot Hamid Noury, en av gjerningsmennene til massakren i 1988, som for tiden sitter i fengsel i Stockholm. Rettssaken, som startet tidligere denne måneden, vil fortsette til april neste år med en rekke tidligere iranske politiske fanger og overlevende som vitner mot regimet i retten.

I 1988 utstedte Ruhollah Khomeini, den gang den øverste lederen for det iranske regimet, en fatwa som beordret henrettelsen av alle Mojahedin -fanger som nektet å omvende seg. Mer enn 30,000 XNUMX politiske fanger, det overveldende flertallet av dem fra MEK, ble massakrert på få måneder. Ofrene ble begravet i hemmelige massegraver.

Ebrahim Raisi, den nåværende presidenten for det iranske regimet, var et av de fire medlemmene i "Dødskommisjonen" i Teheran. Han sendte tusenvis av MEK til galgen i 1988.

Det har aldri vært en uavhengig FN -undersøkelse om massakren. Amnesty Internationals generalsekretær sa i en uttalelse 19. juni: "At Ebrahim Raisi har reist seg til presidentskapet i stedet for å bli etterforsket for forbrytelsene mot menneskeheten, er en dyster påminnelse om at straffrihet hersker i Iran."

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender