Kontakt med oss

coronavirus

Datahacking gir problemer for den irske regjeringen

Publisert

on

Den irske regjeringen har møtt et delikat dilemma når de forbereder seg på å åpne økonomien etter den kostbare koronaviruspandemien. Den nylige hackingen av datamaskiner som driver helsetjenesten, av russiske kriminelle, har ikke bare forlatt den utsatt for løsepenger, men potensielle rettslige handlinger fra irate irske folk som Ken Murray rapporterer fra Dublin.

Om morgenen fredag ​​14. mai sist slo irene på radioapparatene sine for å høre at IT-systemet til Health Service Executive (HMS), kroppen som driver landets sykehussystem, ble hacket over natt!

Cyberkriminelle, antatt å være Wizard Spider-gjengen i St. Petersburg Russland, hadde hacket seg inn i personlige filer på hele det nasjonale datasystemet og utstedte en løsepengerkrav på € 20 millioner for å låse opp koder!

Først spilte HMS ned hacket og insisterte på at alle filer ble kopiert i cloud computing-lagring, ingenting hadde blitt stjålet eller kompromittert, og at alt ville være i orden mandag 17. mai.

Innen tirsdag 18. mai viste krisen ingen tegn til forbedring med at regjeringen ble angrepet av opposisjonspolitikere som selv ble bombardert av bekymrede bestanddeler de foregående dagene.

"Dette eskalerer til en ganske alvorlig nasjonal sikkerhetskrise, og jeg er ikke sikker på at den er på radaren til det nivået den burde være," sa Labour Party Leader Alan Kelly til det irske parlamentet den dagen.

Da dagene gikk, har sinte innringere til radiotelefonprogrammer, noen i tårer, fortalt historier om avlyste strålebehandling og cellegiftbehandlinger for kreftbehandling på trinn 4, og noen oppfordrer regjeringen i desperasjon til å betale løsepenger og få tjenesten tilbake til normal så raskt som mulig.

Den irske regjeringen har stått fast de siste dagene siden hacket dukket opp og insisterte på at den ikke vil betale løsepenger av frykt for at den kan etterlate seg utsatt for fremtidige hacks og krav.

Imidlertid sendte hackerne en dekrypteringsnøkkel eller kode til den irske regjeringen før helgen begynte 21.maiy noe som medfører bekymring for at det er betalt løsepenger.

- Det er ikke betalt noen betaling i forhold til den i det hele tatt. Sikkerhetspersonell vet ikke den nøyaktige grunnen til at nøkkelen ble tilbudt tilbake, ”insisterte Taoiseach Micheál Martin da han snakket med journalister fredag ​​21. mai.

Etter hvert som tiden går, er det nå økende forventninger i irske regjeringskretser om at hackerne vil publisere sensitive personlige detaljer på det såkalte mørke nettet de neste dagene.

Disse detaljene kan omfatte informasjon om personer som kan ha hiv / aids, avansert kreft, barnemishandlingssaker der enkeltpersoner ikke har blitt navngitt for domstolene eller for eksempel seksuelt overførbare infeksjoner, men har valgt å beholde slik informasjon mellom seg og deres respektive leger.

Sårbare mennesker med medisinske tilstander som kan påvirke deres jobb, omdømme, personlige liv, lang levetid og livsforsikring, forblir i fare!

Med at regjeringen står overfor mulige rettslige skritt hvis slik konfidensiell informasjon er tillatt å bli publisert, flyttet den i Dublin High Court i forrige uke for å sikre rettslige påbud som forbød irske medier, nettsteder og digitale plattformer å gjøre slik informasjon kjent for allmennheten!

Junior finansminister Micheal McGrath bønnfallte folk i helgen om ikke å samarbeide med noen individer eller korrespondanse som ønsket betaling mot retur for konfidensiell medisinsk informasjon på nettet.

Uttaler til Denne uka på RTE Radio sa han: "Trusselen vi står overfor her er reell, og utgivelsen av personlige, konfidensielle og sensitive data vil være en foraktelig handling, men det er ikke en vi kan utelukke og Garda [irsk politi] , samarbeider med våre internasjonale politimyndigheter, gjør alt de kan for å være i stand til å svare på dette. ”

Irlands manglende oppfyllelse av sine forpliktelser i henhold til GDPR (General Data Protection Regulations) kan også føre til at det blir utsatt for alvorlige bøter i EU-domstolen, avhengig av hvordan alt dette går ut på!

I mellomtiden, med mange helseprosedyrer på sykehus forsinket av hackingangrepet, blir det stilt spørsmål om hvor sikre alle irske statlige datamaskinsystemer er?

Paul Reid, administrerende direktør for HMS som allerede jobber 24/7 for å håndtere COVID-pandemien, flyttet i helgen for å forsikre publikum om at teamet hans gjør alt de kan for å løse problemet.

Han fortalte Denne uka radioprogram om at kostnadene ved å løse problemene kan løpe til titalls millioner euro.

Han sa at det nå arbeides med å "vurdere hvert av de nasjonale [IT] systemene vi ønsker å gjenopprette, hvilke vi må gjenoppbygge, hvilke vi kan ha for å fjerne, og ganske sikkert hjelper dekrypteringsprosessen oss i det."

Han sa at det er gjort gode fremskritt "spesielt i noen av de nasjonale systemene, som bildesystemet som vil støtte skanninger, MR og røntgenstråler".

Hackingspørsmålet i Irland vil sannsynligvis se hele det statlige IT-systemet gjennomgått i løpet av de kommende ukene og månedene for å sikre at ingen slik penetrering av østeuropeiske kriminelle noen gang skjer igjen.

Krisen i Irland tjener imidlertid som en påminnelse til de andre 26 landene i EU om at så lenge russiske kriminelle fortsetter å være en trussel mot vestlige demokratier, kan noen av disse statene være neste, spesielt de med atomkapasitet eller følsomme. militære planer!

I mellomtiden holder regjeringstjenestemenn i Dublin fingrene krysset for at trusselen om publisert sensitivt materiale som vises på det mørke nettet de neste dagene, fortsatt er nettopp det, nemlig en trussel!

Covid-19

EUs digitale COVID-sertifikat - 'Et stort skritt mot sikker utvinning'

Publisert

on

I dag (14. juni) deltok presidentene for Europaparlamentet, EU-rådet og EU-kommisjonen den offisielle signeringsseremonien for forordningen om EUs digitale COVID-sertifikat, som markerer slutten på lovgivningsprosessen.

Portugals statsminister Antonio Costa sa: ”I dag tar vi et stort skritt mot en sikker gjenoppretting, for å gjenopprette vår bevegelsesfrihet og for å øke den økonomiske utvinningen. Det digitale sertifikatet er et inkluderende verktøy. Det inkluderer mennesker som har kommet seg etter COVID, personer med negative tester og vaksinerte mennesker. I dag sender vi en fornyet følelse av tillit til innbyggerne våre om at vi sammen vil overvinne denne pandemien og glede oss over å reise igjen, trygt og fritt over hele EU. ”

Kommisjonspresident, Ursula von der Leyen sa: ”På denne dagen for 36 år siden ble Schengen-avtalen undertegnet, fem medlemsland på den tiden bestemte seg for å åpne sine grenser for hverandre, og dette var begynnelsen på det som i dag er for mange, mange borgere, en av de største prestasjonene i Europa, muligheten til å reise fritt i vår union. Det europeiske digitale COVID-sertifikatet beroliger oss med denne ånden i et åpent Europa, et Europa uten barrierer, men også et Europa som sakte men sikkert åpner seg etter vanskeligste tid, sertifikatet er et symbol på et åpent og digitalt Europa. ”

Tretten medlemsland har allerede begynt å utstede EU Digital COVID-sertifikater, innen 1. juli vil de nye reglene være gjeldende i alle EU-land. Kommisjonen har opprettet en gateway som lar medlemslandene kontrollere at sertifikatene er autentiske. Von der Leyen sa også at sertifikatet også kan tilskrives suksessen til den europeiske vaksinasjonsstrategien. 

EU-land vil fremdeles være i stand til å innføre begrensninger hvis de er nødvendige og proporsjonale for å ivareta folkehelsen, men alle stater blir bedt om å avstå fra å innføre ytterligere reisebegrensninger på innehaverne av EUs digitale COVID-sertifikat

EU Digital COVID-sertifikat

Målet med EUs digitale COVID-sertifikat er å legge til rette for sikker og fri bevegelse innen EU under COVID-19-pandemien. Alle europeere har rett til fri bevegelighet, også uten sertifikatet, men sertifikatet vil legge til rette for reiser, og fritar innehavere fra begrensninger som karantene.

EUs digitale COVID-sertifikat vil være tilgjengelig for alle, og det vil:

  • dekke COVID-19 vaksinasjon, test og gjenoppretting
  • være gratis og tilgjengelig på alle EU-språk
  • være tilgjengelig i et digitalt og papirbasert format
  • være sikker og inkludere en digitalt signert QR-kode

I tillegg forpliktet kommisjonen seg til å mobilisere 100 millioner euro under nødstøtteinstrumentet for å støtte medlemsstatene i å tilby rimelige tester.

Forordningen gjelder i 12 måneder fra 1. juli 2021.

Fortsett å lese

coronavirus

Parlamentets president etterlyser et europeisk søk- og redningsmisjon

Publisert

on

Europaparlamentets president David Sassoli (Bildet) har åpnet en interparlamentarisk konferanse på høyt nivå om håndtering av migrasjon og asyl i Europa. Konferansen fokuserte spesielt på de eksterne aspektene ved migrasjon. Presidenten sa: "Vi har valgt å diskutere i dag den ytre dimensjonen av migrasjon og asylpolitikk fordi vi vet at bare ved å takle ustabilitet, kriser, fattigdom, menneskerettighetsbrudd som skjer utenfor våre grenser, vil vi være i stand til å takle roten årsaker som presser millioner av mennesker til å dra. Vi må håndtere dette globale fenomenet på en menneskelig måte, for å ønske velkommen til menneskene som banker på dørene våre hver dag med verdighet og respekt.
 
“COVID-19-pandemien har en dyp innvirkning på migrasjonsmønstre lokalt og over hele verden, og har hatt en multiplikatoreffekt på tvangsbevegelsen til mennesker rundt om i verden, spesielt der tilgang til behandling og helsetjenester ikke er garantert. Pandemien har forstyrret migrasjonsveier, blokkert innvandring, ødelagt arbeidsplasser og inntekt, redusert pengeoverføringer og presset millioner av migranter og sårbare befolkninger i fattigdom.
 
“Migrasjon og asyl er allerede en integrert del av EUs eksterne handlinger. Men de må bli en del av en sterkere og mer sammenhengende utenrikspolitikk i fremtiden.
 
“Jeg tror det er vår plikt først og fremst å redde liv. Det er ikke lenger akseptabelt å overlate dette ansvaret bare til frivillige organisasjoner, som utfører en erstatningsfunksjon i Middelhavet. Vi må gå tilbake til å tenke på felles handling fra Den europeiske union i Middelhavet som redder liv og takler menneskehandlere. Vi trenger en europeisk søk- og redningsmekanisme på sjøen, som bruker ekspertisen til alle involverte aktører, fra medlemsland til sivilsamfunn til europeiske byråer.
 
”For det andre må vi sørge for at mennesker med behov for beskyttelse kan komme til EU trygt og uten å risikere livet. Vi trenger at humanitære kanaler defineres sammen med FNs høykommissær for flyktninger. Vi må samarbeide om et europeisk bosettingssystem basert på felles ansvar. Vi snakker om mennesker som også kan gi et viktig bidrag til utvinningen av samfunnene våre som er berørt av pandemien og den demografiske tilbakegangen, takket være deres arbeid og deres ferdigheter.
 
“Vi må også få på plass en europeisk mottakspolitikk for migrasjon. Sammen bør vi definere kriteriene for en enkelt innreise- og oppholdstillatelse, og vurdere behovene til våre arbeidsmarkeder på nasjonalt nivå. Under pandemien stoppet hele økonomiske sektorer på grunn av fravær av innvandrerarbeidere. Vi trenger regulert innvandring for å gjenopprette samfunnene våre og for å opprettholde våre sosiale beskyttelsessystemer. "

Fortsett å lese

Covid-19

Vanlige medier risikerer å bli en trussel mot folkehelsen

Publisert

on

I løpet av de siste ukene har den kontroversielle påstanden om at pandemien kan ha lekket fra et kinesisk laboratorium - en gang avvist av mange som en frynsete konspirasjonsteori - fått fart. Nå har USAs president Joe Biden kunngjort en presserende etterforskning som vil se på teorien som en mulig opprinnelse til sykdommen, skriver Henry St.George.

Mistanke oppstod først tidlig i 2020 av åpenbare årsaker, og viruset hadde dukket opp i samme kinesiske by som Wuhan Institute of Virology (WIV), som har studert koronavirus i flaggermus i over et tiår. Laboratoriet ligger bare noen få kilometer fra det våte markedet i Huanan, der den første infeksjonsklyngen dukket opp i Wuhan.

Til tross for det skarpe tilfeldigheten avviste mange i media og politikk ideen direkte som en konspirasjonsteori og nektet å vurdere den seriøst gjennom det siste året. Men denne uken har det kommet fram at en rapport utarbeidet i mai 2020 av Lawrence Livermore National Laboratory i California hadde konkludert med at hypotesen om at viruset lekker fra et kinesisk laboratorium i Wuhan var sannsynlig og fortjente ytterligere undersøkelse.

Så hvorfor ble Lab Leak Theory overveldende avvist fra start? Det er ingen tvil om at ideen fra det vanlige mediets perspektiv ble plettet av tilknytning til president Donald Trump. Gitt, skepsis til presidentens påstander rundt et hvilket som helst aspekt av pandemien ville ha vært berettiget på nesten ethvert stadium. For å si det eufemistisk, hadde Trump vist seg å være noe av en upålitelig forteller.

I løpet av pandemien avviste Trump alvoret av COVID-19 gjentatte ganger, presset uprøvde, potensielt farlige midler som hydroksyklorokin, og foreslo til og med på en minneverdig pressemelding at injeksjon av blekemiddel kan hjelpe.

Journalister fryktet også rimelig likheter med fortellingen om masseødeleggelsesvåpen i Irak, hvor store trusler ble sitert og antagelser gitt til en antagonistisk teori med for lite bevis for å støtte det.

Imidlertid er det umulig å ignorere det faktum at en generell animus følte seg overfor Trump av store medier, førte til en storskala pliktfraskrivelse og unnlatelse av å opprettholde objektive standarder for så vel journalistikk som vitenskap. I virkeligheten var Lab Leak aldri en konspirasjonsteori, men en gyldig hypotese hele tiden.

Forslag om det motsatte av antietableringstall i Kina ble også opphevet. Allerede i september 2020 dukket 'Rule of Law Foundation', knyttet til fremtredende kinesisk dissident Miles Kwok, en tittel på en tittel som påstod at coronavirus var et kunstig patogen. Mr. Kwoks mangeårige motstand mot KKP var tilstrekkelig for å sikre at ideen ikke ble tatt på alvor.

Under påskuddet om at de bekjempet feilinformasjon, sensurerte monopolene på sosiale medier til og med innlegg om lab-lekkasjehypotesen. Først nå - etter at nesten alle store medier og de britiske og amerikanske sikkerhetstjenestene har bekreftet at det er en mulig mulighet - har de blitt tvunget til å gå tilbake.

"I lys av pågående undersøkelser av opprinnelsen til COVID-19 og i samråd med folkehelseeksperter," sa en talsmann for Facebook, "vi vil ikke lenger fjerne påstanden om at COVID-19 er menneskeskapt eller produsert fra appene våre." Med andre ord mener Facebook nå at sensuren av millioner av innlegg de siste månedene hadde vært feil.

Konsekvensene av at ideen ikke er tatt på alvor er dyp. Det er bevis for at det aktuelle laboratoriet kan ha utført det som kalles "gain of function" -forskning, en farlig innovasjon der sykdommer bevisst blir mer virulente som en del av vitenskapelig forskning.

Som sådan, hvis laboratorieteorien faktisk er sant, har verden bevisst blitt holdt i mørket om den genetiske opprinnelsen til et virus som hittil har drept over 3.7 millioner mennesker. Hundretusenvis av liv kunne ha blitt reddet hvis nøkkelegenskapene til viruset og dets tilbøyelighet til å mutere hadde blitt forstått raskere og bedre.

De kulturelle konsekvensene av en slik oppdagelse kan ikke overvurderes. Hvis hypotesen er sann - vil erkjennelsen snart sette at verdens grunnleggende feil ikke var utilstrekkelig ærbødighet for forskere, eller utilstrekkelig respekt for ekspertise, men ikke nok gransking av vanlige medier og for mye sensur på Facebook. Vår største fiasko vil ha vært manglende evne til å tenke kritisk og erkjenne at det ikke er noe som heter absolutt kompetanse.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender