Kontakt med oss

EU-kommisjonen

Europeisk poesi som kan nytes av Dublin-pendlere

DELE:

Publisert

on

Europaparlamentet, EU-kommisjonen, Poetry Ireland og Iarnród Éireann har lansert et nytt initiativ med tittelen "Poetry in Motion". Fra 27. april, National Poetry Day, vil Poetry in Motion vise frem dikt av 10 poeter fra hele Europa.

Diktsamlingen vil være synlig på DART & Commuter-tjenester som opererer i Greater Dublin-området frem til slutten av august. Dette er også for å feire 50 år med Irlands medlemskap i det som nå er EU.

Taler ved lanseringen i Dublins Connolly Station Frances Fitzgerald MEP sa

Når vi feirer 50-årsjubileet for Irlands medlemskap i EU, er det viktig å anerkjenne den enorme kulturelle innflytelsen som vårt medlemskap har gitt Irland og spesielt kunsten. Medlemskap har brakt en rikdom av mangfold til vår litteratur, noe som tydelig gjenspeiles i denne serien med unike dikt fra hele EU.

Jeg ønsker velkommen dette initiativet mellom Iarnród Éireann, Europaparlamentets forbindelseskontor og EU-kommisjonens representasjon i Irland for å bringe dette pulserende EU-kulturprosjektet til live for pendlere over hele landet.»

EU-kommissær Mairead McGuinness sa

Jeg er glad for i dag å være med på å lansere den fantastiske «Poetry in Motion»-kampanjen som markerer Irlands 50 år som medlem av EU. Disse diktene er en stor påminnelse om Europas språklige og kulturelle mangfold, med dikternes kreativitet som trekker oss nærmere hverandre. De gir også god mat til ettertanke for pendlere og reisende, og bringer poesi fra hele Europa til vårt daglige liv.

Annonse

Liz Kelly, direktør for Poetry Ireland la til,

Ideen om et dikt som et budskap på flaske minner oss om at intet dikt er en øy, det trenger en leser for å fullføre prosessen. Dikt venter på at leseren skal ta opp flasken og gjenoppdage diktet, oppleve den intime forbindelsen over hav og mil, ekte og metaforisk. Et dikt må være kompakt for å flyte innenfor veggene i beholderen, men mulighetene er mirakuløst uendelige, det er en sang, men det kan også fortelle en historie eller en vits, male et bilde, bringe nyheter, gi visdom videre, gi husly, råd eller kunnskap, reisetid, ros, klage eller besvergelse – leseren trenger bare å åpne den flasken.

Å vise dikt fra hele EU på offentlig transport gjør det mulig for leseren, i en reell forstand, å reise på reise med diktet. Hvert dikt taler til temaet Message in a Bottle i en tid hvor innbyggerne over hele Europa verdsetter, mer enn noen gang, følelsen av identitet og fellesskap legemliggjort av EU. Dikt skrevet på språk som ikke er kjent for oss, kaster opp spennende og interessante ideer og måter å se verden på. Irske og engelske oversettelser av hvert dikt bringer dem full sirkel og gir oss tilgang til nye diktere og perspektiver mens vi går i gang med vår daglige virksomhet.»

Administrerende direktør i Iarnród Éireann, Jim Meade sa,

Iarnród Éireann er stolt over å samarbeide med Europaparlamentet, EU-kommisjonen og Poetry Ireland for å markere 50 år med at Irland er medlem av det som nå er EU. Diktene fra diktere over hele Europa vil bli vist på våre DART & Commuter-tjenester gjennom sommeren, og jeg er sikker på at kundene våre vil like å lese dem mens de reiser på tjenestene våre.

Diktene er kuratert av Poetry Ireland og de første diktene som ble utgitt kan sees her..

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender