Kontakt med oss

Israel

Russland-Iran-aksen kan få Vesten til å se Israel med nye øyne

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den islamske republikkens droner er ikke bare ment for Israel, men også for Ukraina, skriver Fiamma Nirenstein.

Media hevder at forrige helgs terrorangrep i Jerusalem var en hevnaksjon for døden til ni medlemmer av Islamsk Jihad under et IDF-angrep i Jenin, er falske. Angrepene var et produkt av hatefull ideologi og antisemittisk hets.
Man kan se dette på måten det palestinske samfunnet feiret angrepet på. I Ramallah, Nablus, Jenin og Øst-Jerusalem ble det gledelig delt ut godteri, mens Hamas, Islamsk Jihad og til og med den tilsynelatende «moderate» Fatah talte i lovprisning av morderne.

Langt fra en spesifikk hevnaksjon, var angrepene en del av en lang arv fra palestinsk motstand mot selve tilstedeværelsen av jøder i landet Israel, som bare det siste året har resultert i 2,200 angrep og 29 dødsfall. Dessuten kom denne stigningen i terror etter flere tiår med raketter fra Hamas og Islamsk Jihad fra Gaza, samt selvmordsbombing, knivstikking, skyting og bilangrep. Alle disse har blitt møtt med palestinsk feiring og det glade ropet om «død over jødene».

Det ser imidlertid ut til at verden endelig tar avstand fra en slik fornedret holdning. Flere sunni-arabiske land, inkludert Egypt, Jordan og UAE, fordømte forrige helgs angrep, og dette er en del av en større regional trend bort fra palestinsk avvisning. Det var også uvanlig sterke amerikanske og internasjonale fordømmelser av angrepene.
Noe av årsaken til denne trenden er Iran. I flere år har Iran forsøkt å bevege seg inn på den palestinske arenaen, og gitt penger og noen ganger våpen til palestinske terrorgrupper.

Jeg så et av de første tegnene på dette under den andre intifadaen da jeg intervjuet en terrorist i Betlehem som nettopp hadde konvertert fra sunnimuslim til sjia-islam. Jeg fortalte historien til min venn David Wurmser, som mente det var viktig nok å informere daværende visepresident Dick Cheney, som Wurmser var rådgiver for.

Wurmser hadde rett, siden den gang har Iran massivt utvidet sin innflytelse over og bredt mot alle folkemordsfiendene til Israel og det jødiske folket som helhet. Den Betlehem-terroristen var en av de første palestinerne som ble tatt til fange av iranernes djevelske design.
I dag fosser iranske penger inn i kassen til Hamas og Islamsk Jihad, og mange analytikere tror nå Iran begynner å påvirke de palestinske myndighetene også.

Men det skjer noe annet som kan virke i Israels favør, og faktisk til fordel for alle de rundt om i verden som er imot terrorisme og det iranske regimet som sponser den: Iranerne har gjort noe som kan være en fatal feil. De har åpent gått sammen med Russlands president Vladimir Putin i hans krig mot Ukraina, og gitt ham militært utstyr som droner.

Dette setter Iran på direkte kollisjonskurs med USA og den vestlige verden generelt, som står fast mot russisk aggresjon og hjelper ukrainerne i deres kamp mot inntrengerne. En klar Russland-Iran-akse eksisterer nå, og hvis palestinerne fortsetter å kurere iransk støtte, kan de finne seg i å møte et Vesten som ikke lenger er interessert i å hengi dem.

Vesten ser nå Iran på en ny måte. De ser det ikke som et problem som skal løses, men som en direkte fiende av Vesten som er med på å forlenge den første landkrigen i Europa siden andre verdenskrig. Vesten ser også de massive bruddene på menneskerettighetene ayatollahene begår mot de modige demonstrantene mot det teokratiske regimet – drap på hundrevis av kvinner og barn, henrettelser av unge demonstranter og mer.

Så når Vesten ser det nylige spektakulære angrepet på anlegg i Isfahan som sannsynligvis produserte droner – en streik som mye tilskrives Israel – forstår de at disse dronene ikke bare var ment å brukes mot Israel, men også mot Ukraina. De forstår at hvis Israel virkelig traff disse anleggene, hjalp det ikke bare seg selv, men også Vesten som helhet.
I årevis har Vesten ignorert Irans daglige oppfordringer om å ødelegge Israel. Men nå vet den at Iran ikke bare ønsker å ødelegge Israel, men også Ukraina, og til slutt, Vesten selv. Kanskje er de nå forberedt på å se Israel, omsider, med nye øyne.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender