Kontakt med oss

Covid-19

Avansert beskyttelse mot biologiske midler: den italienske suksessen til ARES BBM - Bio Barrier Mask

DELE:

Publisert

on

Det italienske selskapet ARES har produsert en unik filtrerende halvansiktsmaske som beskytter mot biologiske stoffer. Foreløpig er det eneste selskapet på markedet

Under den nylige koronaviruspandemien ble betydningen av masker som personlig verneutstyr diskutert mye i offentlige og politiske debatter. Filtrering av en halvansiktsmaske er avgjørende både for individuell beskyttelse (arbeidere og befolkning) og for å kontrollere overføringen av patogener mellom individer. I erkjennelse av den kritiske rollen til disse enhetene, forpliktet den italienske regjeringen, gjennom en resolusjon godkjent av Senatet, å sikre tilgjengeligheten av avanserte filtrerende halvansiktsmasker i høyrisikomiljøer, inkludert sykehusavdelinger og enheter for infeksjonssykdommer.

Etter COVID-19-pandemien har et italiensk selskap gjennomtenkt prosjektert, designet, produsert og markedsført en mer avansert, filtrerende halvansiktsmaske med høyere ytelse som gir spesifikk beskyttelse mot smittestoffer. Dermed ble ARES BBM født. A III kategori personlig verneutstyr (PPE) i henhold til forordning (EU) 2016/425 og sertifisert for biologiske agenser. Dette produktet gir beskyttelse mot et bredt spekter av biologiske midler, aerosoler og luftbårne partikler, noe som gjør det uunnværlig i miljøer med høy biologisk risiko. Den er spesielt egnet for situasjoner der mennesker blir eksponert eller potensielt utsatt for smittestoffer og håndterer stoffer og blandinger klassifisert som farlige, inkludert kreftfremkallende eller mutagene stoffer i kategori A og 1B.

Denne enheten er unik, og er den eneste åndedrettsvern (PPE) i III-kategorien sertifisert for beskyttelse mot biologiske stoffer, og overgår ytelsen til tradisjonelle FFP3-masker (støvfiltrerende ansiktsmasker). ARES BBM respirator innehar både sertifiseringer i henhold til standarden EN149:2009+A1:2009 og sertifisering for beskyttelse mot biologiske agenser, og den overholder også den tekniske standarden EN14683 (medisinske masker, medisinsk utstyr). Hvert parti som produseres, gjennomgår streng kvalitetskontrolltesting og verifisering av filtreringseffektivitet gjennom forstøvning av et virus (Bacteriophage MS2) og simulering av menneskelig pust.

I tillegg til høy ytelse, er ARES BBM-masken designet for å tilby komfort og sikkerhet. Dens lavere pustemotstand reduserer brukertretthet selv ved langvarig bruk, og dens utmerkede passform til ansiktet sikrer effektiv beskyttelse selv under intense bevegelser. Elastikkene balanserer trykket for å sikre maksimal komfort uten at det går på bekostning av sikkerheten.

Bruken av slike avanserte enheter er avgjørende i dag og for å forberede seg tilstrekkelig på fremtidige helsekriser. Å ta i bruk ARES BBM viser en forpliktelse til proaktivt å håndtere fremtidige helseutfordringer, og understreker viktigheten av avanserte verneutstyr som en del av en overordnet inneslutningsstrategi. I sammenheng med en mulig ny pandemi, kan bruken av enheter som ARES BBM være avgjørende for å redusere spredningen av nye smittsomme sykdommer, og dermed ivareta folkehelsen og sikkerheten til frontlinjearbeidere. Bare ved å ta i bruk nye teknologier på forhånd, som denne, kan vi bedre og mer bevisst møte dagens og morgendagens helseutfordringer, og lære av fortidens tragiske opplevelser som advarsler for fremtiden.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender