Kontakt med oss

Luftfart / flyselskaper

Kasakhstan bestiller to tungløftende transportfly fra Airbus

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Forhandlinger mellom ministeren for industri og infrastruktur i Republikken Kasakhstan Beibut Atamkulov med AIRBUS visepresident Alberto Gutierrez endte med signering av en kontrakt for kjøp av to A400M -fly (Bildet) for behovene til forsvarsdepartementet i Kasakhstan.

Airbus A400M heavy-lift militære transportfly er i stand til å utføre militære, sivile humanitære lufttransportoppdrag, og er effektivt for å organisere en rask respons i nødssituasjoner.

Kontrakten om å levere Airbus A400M inkluderer en rekke tjenester for personalopplæring og teknisk støtte.

Annonse

Leveringen av det første flyet er planlagt til 2024. Kasakhstan blir verdens niende land som bruker denne typen fly, sammen med Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Spania, Tyrkia, Belgia, Malaysia og Luxembourg.

Deltakerne på møtet diskuterte også forberedelsesforløpet for etableringen av et service- og reparasjonssenter for militære og sivile AIRBUS -fly ved basen i Kazakhstan Aviation Industry LLP. Etter samtalene signerte partene et memorandum om forståelse og samarbeid.

“Samarbeid med AIRBUS og opprettelsen i Kasakhstan av et sertifisert service- og reparasjonssenter for militære og sivile fly produsert av AIRBUS er et stort og gjensidig fordelaktig prosjekt med langsiktige utsikter. Servicesenteret vil kunne dekke hele den sentralasiatiske regionen ”, bemerket Beibut Atamkulov.

Annonse

AIRBUS D&S spesialister forventes å ankomme i september i år for å gjennomføre en teknisk revisjon av kapasiteten til Kasakhstan Aviation Industry LLP.

A400M er det mest allsidige flyet som er tilgjengelig i dag, som dekker de mest mangfoldige behovene til det globale luftvåpenet og andre organisasjoner i det 21. århundre. Den kan utføre tre veldig forskjellige typer oppgaver: taktiske luftheisoppdrag, strategiske luftheisoppdrag og tjene som tankskip. Utstyrt med fire unike Europrop International (EPI) TP400 turbopropmotorer som opererer i motsatte retninger, tilbyr A400M et bredt flyområde i både hastighet og høyde. Det er det ideelle flyet for å oppfylle de mangfoldige kravene til land når det gjelder militære og humanitære oppdrag til fordel for samfunnet.

Luftfart / flyselskaper

Teknologien tar fart for det ledende flyselskapet

Publisert

on

Et ledende flyselskap er banebrytende høyteknologiske løsninger for å sikre at passasjerene forblir trygge og sunne.

Emirates har benyttet sitt partnerskap med UAEs Aviation X-lab innovasjonsinkubatorprogram for å pilotere robotrensingsforsøk.

Disse er for tiden i bruk på sine signaturlounger på Dubai flyplass. Robotene bruker spesiell teknologi for å eliminere de fleste virus, og ifølge en talsmann for flyselskapet "sikre et sunnere miljø."

Annonse

Talsmannen sa: "Alle våre biosikkerhetsprotokoller blir kontinuerlig gjennomgått og oppdatert i tråd med den siste medisinske veiledningen."

Noen av innsatsene flyselskapet har gjort for å svare på den pågående helsepandemien ble skissert på en pressekonferanse i Brussel av landssjef i Emirates Belux, Jean-Pierre Martin.

I tillegg til å være et av de første flyselskapene som rullet ut PPE (personlig verneutstyr) for sine ansatte i fronten tilbake i februar 2020, da COVID-19-vaksiner ble tilgjengelig, har selskapet også iverksatt en kampanje for å oppmuntre ansatte til å beskytte seg selv og andre.

Annonse

Dette har resultert i at over 95% av alle ansatte er fullstendig vaksinert.

Flyselskapet har også vært en forløper når det gjelder å ta i bruk digitale verifiseringsløsninger for reiser, fra å vedta IATA Travel Pass til å samarbeide med UAEs helsemyndigheter for å muliggjøre sømløse digitale kontroller av reisedokumentasjon for COVID-19.

Disse prosjektene gir flere fordeler fra bedre kundeopplevelser til redusert bruk av papir, og forbedret effektivitet og pålitelighet i reisedokumentkontroller.

Emirates var et av de første flyselskapene som registrerte seg for IATAs Travel Pass i april, og tilbyr for øyeblikket denne bekvemmeligheten til kunder som flyr mellom Dubai og 10 byer, med planer om å utvide tjenesten på tvers av nettverket etter hvert som IATA fortsetter å utvide og sikre tjenesteleverandører i flere markeder. I oktober ville flyselskapet ha utvidet implementeringen av IATA Travel Pass for kunder på alle destinasjonene.

Talsmannen la til: "I løpet av det siste året har Emirates jobbet tett med myndighetene og luftfartspartnerne for å sikre helse og sikkerhet for alle reisende og ansatte på flyplassen, selv om helseprotokoller kontinuerlig utvikler seg over hele verden."

"Selv før Verdens helseorganisasjon offisielt erklærte COVID-19 for en pandemi, hadde vi allerede implementert forbedrede rengjørings- og desinfeksjonsprotokoller på alle våre kontaktpunkter på kundene på flyplassen og ombord. På flyplassen har vi installert beskyttende skjold ved alle innsjekkingsdiskene og implementert fysisk distansering i alle områder. ”

Han sa at lag på bakken samler og bekrefter de nyeste adgangskravene for hver destinasjon. Selskapets informasjonsnav for COVID-19 oppdateres også minst en gang daglig, og legger til: "dette har blitt en av de fremste autoritative informasjonskildene for reisende."

Selskapet bruker også teknologi på andre områder.

I 2019 begynte selskapet å teste og implementere biometrisk teknologi på forskjellige kontaktpunkter for kundereiser på flyplassen. I løpet av det siste året fulgte flyselskapet sin utrulling av biometrisk teknologi, og i dag har det over 30 biometriske kameraer i aktiv drift på flyplassen i Dubai, inkludert ved innsjekkingsskranken, ved inngangene til First og Business Class salonger, og velg ombordstigningsporter.

Siden implementeringen har over 58,000 380,000 kunder brukt dette praktiske, kontaktløse og sikre verifiseringsalternativet for å få tilgang til salongen, og mer enn XNUMX XNUMX kunder har brukt biometriske porter for å gå ombord på flyet.

Den nye selvbetjente innsjekkings- og sekkekioskene har sett økende bruk siden introduksjonen i september 2020. Bare i juli og august brukte over 568,000 XNUMX kunder denne tjenesten, noe som gjorde at de kunne hoppe over kø i skranken.

Selskapet har også introdusert ny teknologi for å gjøre det lettere for kunder å rapportere forsinkede eller ødelagte poser.

I løpet av sommerens reisemåneder juli og august håndterte flyselskapet nesten 1.2 millioner kunder i knutepunktet, sammenlignet med 402,000 2020 kunder i samme periode i 2020, noe som fremhever en trygg og jevn gjenopptakelse av internasjonale reiser til og gjennom Dubai. Faktisk var det i 15.8 det største internasjonale flyselskapet som hadde over 2021 millioner passasjerer, ifølge IATAs siste World Air Transport Statistics XNUMX.

Siden Dubai åpnet igjen for internasjonale besøkende, har Emirates gradvis gjenopprettet sine nett- og flyplaner fra bare en håndfull byer i juli 2020 til over 120 destinasjoner i dag, med flere flyreiser som skal legges på mer enn 20 Emirates-ruter innen oktober.

Fortsett å lese

Luftfart / flyselskaper

Kommisjonen godkjenner italiensk ordning på 800 millioner euro for å kompensere flyplasser og bakkehåndteringsoperatører for skaden på grunn av koronavirusutbruddet

Publisert

on

EU-kommisjonen har, i henhold til EUs statsstøtteregler, godkjent en italiensk ordning på 800 millioner euro for å kompensere flyplasser og bakkehåndteringsoperatører for skaden på grunn av koronavirusutbruddet og reisebegrensningene som Italia og andre land måtte gjennomføre for å begrense spredning av viruset.

Konserndirektør Margrethe Vestager med ansvar for konkurransepolitikken sa: "Flyplasser er blant selskapene som har blitt spesielt hardt rammet av koronavirusutbruddet. Denne ordningen på 800 millioner euro vil gjøre det mulig for Italia å kompensere dem for skaden som er påført som et direkte resultat av reisebegrensninger som Italia og andre land måtte implementere for å begrense spredningen av viruset. Vi fortsetter å jobbe i tett samarbeid med medlemslandene for å finne brukbare løsninger for å redusere den økonomiske virkningen av koronavirusutbruddet, i tråd med EU-reglene. "

Den italienske ordningen

Annonse

Italia varslet kommisjonen et hjelpetiltak for å kompensere flyplasser og bakkehåndteringsoperatører for skaden som ble påført i perioden 1. mars til 14. juli 2020 på grunn av koronavirusutbruddet og reisebegrensningene på plass.

I følge ordningen vil støtten ha form av direkte tilskudd. Tiltaket vil være åpent for alle flyplasser og terrengoperatører med gyldig driftssertifikat levert av den italienske luftfartsmyndigheten.

En tilbakeslagsmekanisme vil sikre at all offentlig støtte som mottas av mottakerne utover den faktiske skaden, må betales tilbake til den italienske staten.  

Annonse

Kommisjonen vurderte tiltaket under Artikkel 107 (2) (b) i traktaten om Den europeiske unions funksjon (TFEU), som gjør det mulig for kommisjonen å godkjenne statsstøttetiltak gitt av medlemslandene for å kompensere spesifikke selskaper eller spesifikke sektorer for skader direkte forårsaket av eksepsjonelle hendelser, som koronavirusutbruddet.

Kommisjonen anser at koronavirusutbruddet kvalifiserer som en eksepsjonell hendelse, da det er en ekstraordinær, uforutsigbar hendelse som har betydelig økonomisk innvirkning. Som et resultat er eksepsjonelle inngrep fra medlemsstatene for å kompensere for skadene knyttet til utbruddet, berettiget. 

Kommisjonen fant at det italienske tiltaket vil kompensere for skader som er direkte knyttet til koronavirusutbruddet, og at det er forholdsmessig, da kompensasjonen ikke vil overstige det som er nødvendig for å utbedre skaden, i tråd med artikkel 107 nr. 2 bokstav b ) TEUF.

På dette grunnlaget godkjente kommisjonen tiltaket etter EUs statsstøtteregler.

Bakgrunn

Økonomisk støtte fra EU eller nasjonale midler gitt til helsetjenester eller andre offentlige tjenester for å takle koronavirus-situasjonen faller utenfor omfanget av statsstøttekontroll. Det samme gjelder all offentlig økonomisk støtte som gis direkte til innbyggerne. Tilsvarende faller ikke offentlige støttetiltak som er tilgjengelige for alle selskaper, for eksempel lønnstilskudd og suspensjon av betaling av selskapsskatt eller merverdiavgift eller sosiale bidrag, under statsstøttekontroll og krever ikke kommisjonens godkjenning under EUs statsstøtteregler. I alle disse tilfellene kan medlemslandene handle umiddelbart.

Når statsstøtteregler er gjeldende, kan medlemslandene utforme mange hjelpetiltak for å støtte spesifikke selskaper eller sektorer som lider av konsekvensene av koronavirusutbruddet i tråd med det eksisterende EU-rammeverket for statsstøtte.

13. mars 2020 vedtok kommisjonen en Kommunikasjon om et koordinert økonomisk svar på COVID-19-utbruddet sette ut disse mulighetene.

I denne forbindelse, for eksempel:

  • Medlemsstatene kan kompensere spesifikke selskaper eller spesifikke sektorer (i form av ordninger) for skaden som er påført og direkte forårsaket av eksepsjonelle hendelser, for eksempel de som er forårsaket av koronavirusutbruddet. Dette er forutsatt av artikkel 107 nr. 2 bokstav b TEUF.
  • Regler for statsstøtte basert på artikkel 107 nr. 3 bokstav c) TEUF gjør det mulig for medlemslandene å hjelpe selskaper med å takle likviditetsmangel og trenger akutt redningsstøtte.
  • Dette kan suppleres med en rekke tilleggstiltak, for eksempel under de minimis-forordningen og den generelle gruppefritakselsesforordningen, som også kan iverksettes av medlemsstatene umiddelbart, uten kommisjonens involvering.

I tilfelle spesielt alvorlige økonomiske situasjoner, som den som alle medlemsland for øyeblikket står overfor på grunn av koronavirusutbruddet, tillater EUs statsstøtteregler medlemsland å gi støtte for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i økonomien. Dette er forutsatt i artikkel 107 (3) (b) TEUF i traktaten om Den europeiske unions funksjon.

19. mars 2020 vedtok kommisjonen en Midlertidig ramme for statsstøtte basert på artikkel 107 (3) (b) i TEUF for å gjøre det mulig for medlemsstatene å benytte seg av den fulle fleksibiliteten som er fastsatt i statsstøttereglene for å støtte økonomien i forbindelse med koronavirusutbruddet. Det midlertidige rammeverket, som endret den 3 april, 8 mai, Juni 29, 13 oktober 2020 og 28 januar 2021, sørger for følgende typer støtte, som kan gis av medlemslandene: (i) Direkte tilskudd, kapitalinnskudd, selektive skattefordeler og forskuddsbetalinger; (ii) statsgarantier for lån tatt av selskaper; (iii) Subsidierte offentlige lån til selskaper, inkludert ansvarlige lån; iv) garantier for banker som kanaliserer statsstøtte til realøkonomien; (v) Offentlig kortsiktig eksportkredittforsikring; (vi) Støtte for forskning og utvikling relatert til coronavirus (FoU); (vii) Støtte for bygging og oppskalering av testanlegg; (viii) Støtte for produksjon av produkter som er relevante for å takle koronavirusutbruddet; (ix) Målrettet støtte i form av utsettelse av skattebetalinger og / eller suspensjoner av trygdeavgifter; (x) Målrettet støtte i form av lønnstilskudd til ansatte; (xi) Målrettet støtte i form av egenkapital og / eller hybrid kapitalinstrumenter; (xii) Støtte for avdekkede faste kostnader for selskaper som står overfor en nedgang i omsetningen i forbindelse med koronavirusutbruddet.

Det midlertidige rammeverket vil være på plass til slutten av desember 2021. Med sikte på å sikre rettssikkerhet vil Kommisjonen vurdere før denne datoen om den må utvides.

Den ikke-konfidensiell versjon av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.63074 i statsstøtte register på kommisjonens konkurranse nettside når noen konfidensialitetsproblemer er løst. Nye publikasjoner om statsstøttebeslutninger på internett og i EUT er oppført i Konkurranse Ukentlige e-nyheter.

Mer informasjon om det midlertidige rammeverket og andre tiltak som kommisjonen har iverksatt for å håndtere den økonomiske virkningen av coronavirus-pandemien kan bli funnet her..

Fortsett å lese

Aviation Strategi for Europa

Single European Sky: Senke utslipp og redusere forsinkelser

Publisert

on

MEPs ønsker å modernisere EUs luftromsforvaltning for å gjøre det mer effektivt og grønnere, Samfunnet.

Oppdatering av regler for det europeiske luftrummet skal hjelpe luftfartssektoren til å bli mer effektiv, sikre kortere flyreiser gjennom mer direkte ruter og dermed redusere klimagassutslipp, sier MEPs.

Single European Sky-initiativet ble lansert i 1999, i en periode preget av en stor økning i flyreiser og økende forsinkelser som understreket behovet for bedre koordinering.

Annonse

MEPs ønsker at reglene reformeres for å gjøre EUs luftrom mindre fragmentert og forbedre lufttrafikkstyringen. Dette vil øke sikkerheten og effektiviteten, redusere kostnadene og være til fordel for miljøet.

Foreløpig kan det hende at flyselskaper ikke flyr direkte til landingsstedet. De vil kanskje unngå å fly over stater med høyere kostnader, unngå militære soner eller ta en lengre rute for å unngå været. Det kan bety lengre flyreiser og flere utslipp. Fragmentering kan også føre til forsinkelser på grunn av mindre enn optimal koordinering.

MEPs sier at regler for styring av luftrom må utvikles videre og tilpasses de nye markedene digitalt miljø og European Green Deal. De presser på for nye regler som vil bidra til å oppnå 10% reduksjon i klimagassutslipp ved å unngå lengre ruter og fremme renere teknologier.

Annonse

De ønsker også å gjøre det europeiske luftrommet mer konkurransedyktig og støtte valg av lufttrafiktjenesteleverandører og andre flysikringstjenester som kommunikasjon og meteorologiske tjenester gjennom konkurransedyktige anbud.

Bakgrunn

Nåværende regler for det europeiske luftrumet er fra 2009. EU-kommisjonen foreslo en revisjon i 2013 som ble vedtatt av parlamentet i 2014. Etter at Rådet ikke hadde nådd enighet, foreslo kommisjonen en oppgradering i tråd med den europeiske grønne avtalen i 2020.

17. juni 2021 oppdaterte parlamentets transport- og turismeutvalg sitt forhandlingsmandat om Enkel europeisk himmelreform og vedtok deres standpunkt til utvide mandatet til European Union Aviation Safety Agency å fungere som et prestasjonsanalyseorgan. Etter at sistnevnte stilling ble kunngjort under plenarmøtet i juli, er parlamentsmedlemmene klare for forhandlinger med rådet.

Finn ut mer 

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender