Kontakt med oss

Kasakhstan

Kasakhstans befolkning vil nå nesten 21 millioner mennesker innen 2030

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Befolkningen i Kasakhstan kan nå nesten 21 millioner mennesker innen 2030, ifølge Center for Development of Human Resources demografiske prognose, rapporterte pressetjenesten til det kasakhiske departementet for arbeids- og sosial beskyttelse 1. august. Samfunnet.

"Hvis dødeligheten og fruktbarhetsratene forblir på nivået av 2021, og ekstern og interregional migrasjon - med en gjennomsnittsverdi for 2017 - 2021, vil befolkningen i Kasakhstan nå 20.958 millioner mennesker innen 2030, og 27.192 millioner mennesker innen 2050," sa Dmitriy. Shumekov, direktøren for senterets prognoseavdeling.

Analysen, som er basert på indikatorene for fruktbarhet, dødelighet og migrasjon, legger opp til både et positivt (21.5 millioner) og et negativt scenario (20.8 millioner) innen 2030.

Det er forventet at innen 2050 vil befolkningen variere fra 23.5 til 27.7 millioner mennesker.

I følge senteret vil befolkningen innen 2030 øke mest i Nur-Sultan – med 420,000 33 mennesker (med 1.7 prosent) til 414,000 millioner mennesker, i Almaty – med 20 2.466 (med 369,000 prosent) til 32 millioner mennesker, i Shymkent – ​​med 1.5 XNUMX mennesker (med XNUMX prosent), opptil XNUMX millioner mennesker.

Når det gjelder regionalt nivå, vil den samme indikatoren i Turkistan-regionen vokse med 207,000 XNUMX mennesker, som vil ha den høyeste raten blant regionene.

"Det er viktig å merke seg at vår prognose og den nye demografiske prognosen til FNs avdeling for økonomiske og sosiale saker (DESA) er like," bemerket Shumekov.

Annonse

Senterets eksperter har også utviklet en spesifikk mekanisme som gjør det mulig å modellere befolkningen utover grunnleggende indikatorer, for eksempel økning i fødselsraten eller reduksjon av dødelighet med en viss prosentandel.

Som rapportert av departementet, ifølge FN-data, vil India neste år overgå Kina når det gjelder befolkning og innen 2030 vil den indiske befolkningen nå 1.515 milliarder mennesker, og det vil være 100 millioner mennesker flere enn i Kina.

Innen 2050 vil Nigeria (377 millioner mennesker) bli det tredje mest folkerike landet i verden, USA vil gå ned til fjerde plass – 375 millioner mennesker, Pakistan vil bli det femte mest folkerike landet – 368 millioner mennesker, og Indonesia vil være den sjette – 317 millioner mennesker.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender