Kontakt med oss

Kina

Det er på tide at vi begynte å diskutere Kinas innflytelse i Latvia

Publisert

on

I forrige uke ble den estiske havforskeren og forskeren ved Tallin tekniske universitet Tarmo Kõuts dømt til fengsel for å ha spionert for en kinesisk etterretningstjeneste. Han hadde tilgang til estisk og NATO-klassifisert informasjon i ganske lang tid, og i løpet av de siste tre årene mottok han 17,000 XNUMX euro for å overlevere denne informasjonen til Kina, skriver NRA-journalist Juris Paiders.

Hvis du spør meg, er det en latterlig sum penger å forråde ditt morsland og havne bak lås og lås. Samtidig er jeg ganske sikker på at våre egne landsmenn ville være villige til å krysse landet vårt til en enda lavere pris.

Kõuts ble også assistert av en kvinne - en tidligere kjent golfspiller og eier av et konsulentfirma. Hun hadde reist ganske mye de siste årene, inkludert til Kina. Det er mulig det var under en av hennes turer til Hong Kong at hun ble rekruttert av kinesiske etterretningsoffiserer.

Det skal bemerkes at turer til Kina er den vanligste måten lettere blir rekruttert til å jobbe for kinesiske etterretningstjenester. Dette gjøres vanligvis i henhold til det samme mønsteret som sovjetiske chekister pleide å rekruttere naive vestlige reisende - den lokale Beijing-ambassaden velger nøye ut potensielle “turister” og tilbyr dem å reise på tur til det “misforståtte” og eksotiske himmelriket. Disse “turistene” blir ofte bedt om å delta i et internasjonalt arrangement, et forum eller en konferanse, der kinesiske etterretningstjenester deretter velger de mest egnede innflytelsesagenter fra hele verden.

Disse “turistene” er mest sannsynlig medlemmer av et bestemt yrke - journalister, politikere og forskere. For å opprettholde hemmelighold kan Beijing tilby turen til Kina ikke til den det er interessert i, men i stedet til en av deres slektninger, det være seg ektefelle, barn eller foreldre.

Da de kom tilbake til hjemlandet, ber den kinesiske ambassaden “turistene” om å betale tilbake den sjenerøse turen med lojalitet. I utgangspunktet kan det være en enkel oppføring i sosiale medier som skildrer Kina i et positivt lys. Deretter, kanskje et intervju med et lokalt medieuttak for å snakke om velstanden i Kina. I spesielle tilfeller kan det hende du må tilbakebetale tjenesten ved å forråde landet ditt. Sistnevnte skjebne ble opplevd av den naive estiske forskeren Kõuts.

Slik klarer Kina å rekruttere lojale påvirkningsagenter som senere kan brukes til å gjennomføre påvirkningsoperasjoner.

Lokale journalister blir bedt om å publisere artikler som favoriserer Kina eller opprettholde blogger og sider på sosiale medier som forplanter samarbeid med Beijing. I noen tilfeller utarbeides propagandaartiklene ved hjelp av ambassaden eller nyhetsbyrået Xinhua, og alt den rekrutterte journalisten er pålagt å gjøre er å "låne" kineserne hans navn og status. De skarpeste av leserne vil allerede ha lagt merke til at artikler fra Kina har dukket opp i Neatkarīgā Rīta Avīze og Diena, og noen ganger også i noen pro-Kreml-medier.

Rekrutterte politikere er også pålagt å bevise sin lojalitet. Dette gjøres vanligvis ved å stemme om saker som er til fordel for Beijing, eller noen ganger ved å rapportere om innenlandske prosesser og intriger som foregår i regjeringshaller. De av dere som følger politikk, vet at de siste årene har flere lettiske politikere fra forskjellige partier besøkt Kina, for så å forplante samarbeidet med Kina ved å rose fremgangen og den bemerkelsesverdige ordenen de var vitne til der.

Jeg vil ikke nevne noen navn, men partiene de representerer inkluderer de vanlige mistenkte, dvs. Concord, Union of Greens and Farmers og Latvian Russian Union, så vel som den pseudo-patriotiske National Alliance. Jeg har også personlig vært vitne til at blant disse forkynnerne av nasjonale verdier er det også mennesker som etter "turen" til det storslåtte Kina er villige til å berømme kommunismens overlegenhet over de "liberale" verdiene i Europa.

Og til slutt tilbys også langsiktig samarbeid med kinesiske etterretningstjenester forskere, og dette innebærer vanligvis å dele sensitiv informasjon. Dette kalles “vitenskapelig spionasje”.

Kõuts-saken er den første av sitt slag i Estland, og kanskje til og med alle de baltiske statene, når en person er blitt tatt for å spionere ikke for Moskva, men Beijing. Kanskje dette er den første høyprofilerte saken i Baltikum som involverer Kinas innflytelse av de mange som uunngåelig kommer.

Jeg har allerede en kandidat for å møte en lignende skjebne som Kõuts - i stedet for å avsløre personens navn, vil jeg bare si at utmerket kunnskap om geografi ikke garanterer at en person har et godt moralsk kompass.

Kina

Video drepte PLA Star: Tegneserier og popstjerner siste utvei for å tiltrekke seg “baby” -soldater

Publisert

on

Det skjer, men sjelden at et totalitært regime godtar feilene sine offentlig, og det også når øynene til hele verden er rettet mot de minste trinnene. Så når den siste folketellingen viser en massiv nedgang i fødsler over hele Kina, er det grunn til å være bekymret. KKP har lenge preget sitt eget horn om suksessen med One Child-politikken som 'stabiliserte' befolkningen på 1.4 milliarder. Men store tall har sin egen malthusiske logikk - skriver Henry St George.

Selv om det ser ut til å være motstridende, er en stor befolkning en velsignelse for ethvert land, forutsatt at den blir håndtert riktig. Nå er det samme allvitende partiet blitt tvunget til å trekke tilbake sine tidligere uttalelser og falske proklamasjoner og tvunget til å 'liberalisere' sin barneoppdragelsespolitikk for å tillate opptil tre barn per familie. Dessverre kan ikke fødsel økes ved å trykke på en knapp, og det kan heller ikke planlegges med fem års mellomrom. Tvang, den KKPs foretrukne politikk i alle utenlandske og innenlandske forhold, har ingen stor innvirkning på dette aspektet.

KKPs politikk med å begrense fruktbarhetsgraden for kinesiske kvinner i 1979 førte til en nedgang fra 2.75 i 1979 til 1.69 i 2018 og til slutt 1.3, i henhold til den siste folketellingen. For at et land skal forbli i den 'optimale' balansen mellom ungdom og eldre, må frekvensen være nær eller lik 2.1, et fjernt mål å oppnå på kort sikt, uavhengig av insentiver. KKP endret politikken sin i 2013 da de tillot par, selv enslige barn, å få to barn. Denne bisarre begrensningen ble fjernet helt i 2016, og nå tillater politikken opptil tre barn. Dette er i total kontrast til den umenneskelige innsatsen fra KKP for å begrense fødselsraten for uiguriske kvinner i Xinjiang-regionen. Ved å bruke vasektomi og kunstige redskaper kraftig har befolkningen i Uighur blitt redusert til den laveste siden 1949, noe som ikke er annet enn folkemord. For å sette et tall på det, kan kinesisk prevensjonspolitikk kutte mellom 2.6 og 4.5 millioner fødsler av uigurene og andre etniske minoriteter i det sørlige Xinjiang innen 20 år, opptil en tredjedel av regionens forventede minoritetsbefolkning. Allerede har offisielle fødselsrater falt med 48.7% mellom 2017 og 2019.

Befolkningsfallet har vært så alvorlig at president Xi Jinping måtte avholde et nødmøte i det politiske byrået til KKPs sentralkomité den 01. juni, hvor han forsøkte å stimulere fødsel av mer enn ett barn i den kommende 14. femårsplanen (2021 -25). Ordlyden på konferansen og de politiske beslutningene peker imidlertid på en diktatorisk måte å implementere denne såkalte insentiviseringen på. "Utdanning og veiledning" vil bli gitt for familie- og ekteskapsverdier, og en nasjonal langsiktig og langsiktig "Befolkningsutviklingsstrategi" vil bli implementert. Denne politikken har blitt trukket tungt på Weibo der de vanlige kinesiske innbyggerne har avvist de økende kostnadene ved utdanning og levebrød, og støttet aldrende foreldre, mangel på barnehagefasiliteter og for lang arbeidstid.

Virkningen av denne politikken har blitt følt mest i People's Liberation Army (PLA). Selv om det ikke har etterlatt seg stein for å vise sitt forstyrrende potensial mot USA og India, når det gjelder et 'informert' og 'intelligentisert' krigsbekjempelsespotensial, er sannheten at det sliter med å beholde rekrutter med tilstrekkelig intellekt og tekniske ferdigheter. De fleste kinesiske ungdommer med til og med et iota av muligheter for jobbmuligheter i teknologibedrifter, holder seg langt unna PLA. PLA har måttet ty til filmproduksjon, produsere rap-videoer og be om støtte fra filmstjerner for å tiltrekke seg og beholde Gen Z-ungdommen i sine rekker. I motsetning til de tidligere generasjonene av PLA-rekrutter, hvorav de fleste var fra bondefamilier og vant til vanskeligheter og fulgte ordrer uten å stille spørsmål ved dem, er de nye rekruttene teknisk kunnskapsrike og er de eneste med evne til å betjene PLAs nye militære leker, enten de er AI, hypersoniske missiler eller droner. På grunn av vekt på sivil-militær fusjon har PLA klart å modernisere militæret raskt, men har glemt at militæret er like bra som sine soldater og offiserer. Desperasjonen etter rekruttering kan skje ut fra det faktum at høyde- og vektnormer er blitt utvannet, profesjonelle psykoterapeuter blir hentet inn for å gi råd og exo-skjeletter og droner blir brukt for å sikre at troppene møter minimal motgang. Alt dette er utmerkede treningsmetoder for en fredstidshær, men slike 'mollycoddling' og forringede fysiske standarder vil føre til en rute i krigstid.

Enbarnspolitikken fra 1979 innebærer også at mer enn 70% av PLA-troppene er fra ettbarnsfamilier, og dette tallet øker til 80% når det gjelder kamptropper. Selv om det er en åpen hemmelighet at mer enn fire PLA-soldater døde i Galwan Valley-sammenstøtet med indiske tropper i fjor, har KKP klart å holde dette faktum hemmelig, klar over mulighetene for sosiale og politiske forstyrrelser som kan ødelegge dets vellykkede grep. på informasjonsformidling. Til og med døden til de fire soldatene skapte et enormt opprør på nettsteder på sosiale medier i Kina til tross for at de var sterkt sensurert. Bloggere og journalister som argumenterer for det motsatte har enten blitt fengslet eller forsvunnet. Dette er en naturlig reaksjon fra et samfunn som har blitt holdt i et informasjonsvakuum de siste 20 årene, og som har blitt kostholds-matet myten om sin egen usårbarhet og uovervinnelighet. Den siste krigen som Kina kjempet var i 1979, og det også med forhærdede Mao-æra-soldater beruset av kommunistisk ideologi. Det moderne kinesiske samfunnet har ikke sett krig eller dens ettervirkninger. Når deres egne 'dyrebare' barn begynner å falle, vil klagene sjokkere KKP ut av makten.

Fortsett å lese

Kina

Litauen vender seg mot Kinas aggresjon

Publisert

on

Det har nylig blitt kjent at Litauen har bestemt seg for å avslutte det økonomiske og politiske samarbeidsformatet '17 +1 'mellom Kina og sentral- og østeuropeiske land, ettersom det mener formatet er splittende, skriver Juris Paiders.

Den litauiske utenriksministeren sa til media: “Litauen ser ikke lenger på seg selv som medlem av '17 +1 'og vil ikke delta i noen av formatets aktiviteter. Fra et EU-synspunkt er dette et splittende format, derfor vil jeg oppfordre alle medlemsland til å streve for et mer effektivt samarbeid med Kina som en del av '27 +1 '[formatet. "

17 + 1-formatet ble etablert for videre samarbeid mellom Kina og 17 europeiske nasjoner - Albania, Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Tsjekkia, Hellas, Kroatia, Estland, Latvia, Litauen, Montenegro, Polen, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Ungarn og Nord-Makedonia. Litauen ble med i formatet i 2012.

Kritikere av formatet mener at det undergraver EU-enhet, mens tilhengerne sier at det er et verdifullt instrument for å opprettholde forbindelsene med Kina, da Litauen ikke har de samme mulighetene til å opprettholde bilaterale kontakter på høyt nivå med Beijing som de større europeiske landene har. . Det er unødvendig å legge til at velferden til tilhengerne av formatet direkte avhenger av Beijings penger.

Kinas investeringer i Litauen og bilateral handel er ikke veldig betydelige, men i fjor så en enestående økning i Kinas lastestrømmer via litauiske jernbaner.

Litauiske etterretningstjenester har advart om at Kina ønsker å øke sin globale innflytelse ved å sikre utenlandsk økonomisk støtte til politiske spørsmål som er viktige for Beijing. Alle de tre baltiske statene har offentlig uttrykt lignende følelser angående Kinas aktiviteter i regionen.

I midten av mai besluttet Europaparlamentet (EP) å ikke diskutere investeringskontrakten mellom EU og Kina før sanksjonene som ble pålagt Kina mot parlamentsmedlemmer og forskere forblir i kraft.

Det litauiske parlamentet vedtok en resolusjon som fordømte forbrytelser mot menneskeheten i Kina og Uyghur-folkemordet.

Litauen har også oppfordret FN til å iverksette en etterforskning av Uyghur-re-utdannelsesleirene i Xinjiang, samt bedt EU-kommisjonen om å gjennomgå forholdet til Kinas kommunistledelse.

Som svar ga den kinesiske ambassaden uttrykk for at den nevnte resolusjonen er en “lav grad politisk skikkelse” som er basert på løgner og feilinformasjon, og anklager også Litauen for å blande seg i Kinas indre anliggender. Imidlertid bruker Kina også Litauens marginale medier for å male seg i et positivt lys. I de påfølgende ukene kan vi forvente at de gjenværende baltiske statene og Polen også vil trekke seg fra 17 + 1-formatet, noe som utvilsomt vil fremkalle en negativ reaksjon fra kinesiske ambassader.

Fortsett å lese

Kina

TMview-databasen utvides til det kinesiske markedet

Publisert

on

19. mai lanserte European Union Intellectual Property Office (EUIPO) og China National Intellectual Property Administration (CNIPA) offisielt inkluderingen av kinesiske varemerker i TMview. Etter at partene undertegnet avtalen om utveksling av IP-informasjon i september 2020, gjorde intens teknisk samarbeid mellom EU og Kinas immaterielle rettigheter lanseringen mulig. Over 32 millioner registrerte kinesiske varemerker er nå tilgjengelig online under TMview one-stop shop.

CNIPA-kommisjonær Shen Changyu og EUIPOs administrerende direktør Christian Archambeau holdt et virtuelt møte for å feire inkluderingen av kinesiske varemerker i TMview.

Archambeau sa: "The live-live av kinesiske varemerkedata i TMview-databasen er en hyllest til det gjensidig fordelaktige samarbeidet mellom Kina og Europa generelt, og mer spesifikt mellom China National Intellectual Property Administration og European Union Intellectual Property Office.

"Dette er et velkomment skritt fremover i effektiviteten og gjennomsiktigheten til det globale varemerkesystemet siden rundt 28 millioner kinesiske varemerker nå er tilgjengelige for et gratis flerspråklig søk via internett. Dette vil hjelpe kinesiske og europeiske bedrifter, av alle størrelser, inkludert små og mellomstore bedrifter som i økende grad takler globale markeder. "

TMview dekker for tiden EU og andre regioner over hele verden. Etter at kinesiske registrerte varemerker er inkludert, vil TMview øke fra over 62 millioner til mer enn 90 millioner varer fra 75 IP-kontorer. Med andre ord vil rundt 28 millioner varemerker registrert i Kina være tilgjengelig i den globale TMview-databasen.

Inkluderingen av kinesiske varemerker i TMview var mulig takket være støtten fra IP-nøkkel Kina, et EU-finansiert prosjekt som fremmer immaterielle rettigheter i Kina og samarbeider med lokale myndigheter.

Om TMVIEW

TMview er et internasjonalt informasjonsverktøy som brukes av IP-samfunnet for å søke etter varemerker i gitte land. Takket være TMview kan bedrifter og utøvere konsultere detaljer om et varemerke som land, varer og / eller tjenester, type og registreringsdato.

TMview inneholder varemerkesøknader og registrerte merker fra alle EUs nasjonale IP-kontorer, EUIPO og en rekke internasjonale partnerkontorer utenfor EU.

Om EUIPO

De EUIPO er et desentralisert byrå for EU, basert i Alicante, Spania. Den administrerer registreringen av EU-varemerket (EUTM) og det registrerte fellesskapsdesignet (RCD), som begge gir immateriell beskyttelse i alle EU-landene. EUIPO utfører også samarbeidsaktiviteter med de nasjonale og regionale kontorene for immateriell eiendom i EU.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender