Kontakt med oss

Libanon

En studie om undertrykkelse av politisk dissens i Libanon: Omar Harfouch-saken

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Det europeiske senteret for sikkerhet og etterretning tilknyttet EU har utarbeidet en detaljert rapport om lederen av initiativet Den tredje libanesiske republikk, Omar Harfouch, og hva sistnevnte står overfor av forsøkene fra det libanesiske systemet på å undergrave ham og hindre ham i å fullføre hans prosjekt for å bekjempe korrupsjon.

Rapporten uttalte at Harfouch den 29. mars deltok på en konferanse i Europaparlamentet om temaet «bekjempelse av terrorisme», hvor han snakket kort i omtrent tre minutter om spørsmålet om korrupsjon i Libanon. I dagene som fulgte ble han voldelig angrepet i Beirut av noen medier, Hizbollah og libanesiske myndigheter, som anklaget ham for å «kontakte en fiendestat» (Israel).

Dagsavisen Al-Akhbar, som er kjent for å være nær Hizbollah, var spesielt hard mot det. Så åpnet det militære rettssystemet rettergang mot Omar Harfouch anklaget for «forræderi», og senere ble det utstedt en arrestordre på ham, beordret direkte av Libanons statsminister. Siden den gang har Omar Harfouch vært målet for en veritabel kampanje for hat og baktalelse.

Rapporten påpekte at etter at Harfouch lyktes i å avsløre flere korrupsjonsfiler, inkludert de til statsminister Najib Mikati, hadde sistnevnte grunn til å være sint på Harfouch, som overleverte dokumenter til Monacos rettsvesen som fordømte Mikati, som ble tiltalt for hvitvasking av penger. . Det samme gjelder guvernøren i Libanons sentralbank, som ble siktet for hvitvasking av penger av europeiske land.

Også titalls millioner dollar ble frosset for Banque Richelieu i Monaco, som er et datterselskap av Société Générale Bank ledet av Anton Sehnaoui, som igjen ønsker hevn på Harfouch. Siden den gang har etterforskningen akselerert, og Frankrike, Tyskland og Luxembourg har konfiskert 120 millioner euro som tilhører Salameh.

Og i mars i fjor ble den libanesiske bankmannen Marawan Khaireddine arrestert, og til slutt er Sehnawi selv mistenkt for å være involvert i korrupsjonssaker, og det sies at han står bak en svertekampanje i Frankrike og Libanon med sikte på å diskreditere Harfouch. Derfor er han «mannen som skal drepes».

Rapporten mente at Harfouchs arrestasjonsmandat ganske enkelt var det logiske resultatet av denne politiske vendettaen lansert av hans motstandere. Det skal bemerkes at denne anklagen om "forbindelser med Israel" er et nytt forsøk på å bruke det samme argumentet for å bringe Harfouch til taushet. Som vi vil se nedenfor i omtalen av en annen sak, var disse fakta i stor grad forbudt (foreldelsesfristen er ti år, og denne antatte "kontakten" fant sted 18 år før klagen ble inngitt, dvs. den er med andre ord utenfor Dato).

Annonse

At saken kan tas til følge, og hvem bestemte seg for å henvise Harfouch til militærdomstolene på siktelser for forræderi og avsløring av statshemmeligheter? Rapporten indikerte at statsadvokat Ghassan Oweidat bestemte seg for å henvise Harfouchs fil til tross for tidens gang, som ble sendt inn av noen av Mikatis advokater angående Harfouchs tilstedeværelse på en reise som inkluderte en israelsk journalist i 2004, til militærdomstolen.

I dag har dette fenomenet blitt gjentatt med en ny dommer, etterforskningsdommeren i nord, Samaranda Nassar, tilknyttet Free Patriotic Movement og en alliert av Hizbollah, som utstedte en arrestordre for Harfouch basert på Mikatis klage uten å lytte til Harfouch eller selv informere ham i samsvar med juridiske prinsipper.

Her er den fullstendige dokumentasjonen til Security and Intelligence European Center.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender