Kontakt med oss

Arts

Krigen i # Libya - en russisk film avslører hvem som sprer død og terror

Publisert

on

Tyrkia kan igjen skape hodepine for Europa. Mens Ankara forfølger en utpressingstrategi i Vesten og truer med å la migranter inn i Europa, gjør det Libya til en terroristbase ved å overføre militante fra Idlib og Nord-Syria til Tripoli.

Tyrkias regelmessige inngripen i libysk politikk reiser igjen problemet med den ny-osmanistiske trusselen, som ikke bare vil påvirke stabiliteten i den nordafrikanske regionen, men også den europeiske. Gitt at Recep Erdogan, ved å prøve rollen som sultan, tillater seg å utpresse europeerne ved å skremme tilstrømningen av migranter. Denne destabiliseringen av Nord-Afrika kan også føre til en ny bølge av migrasjonskrise.

Hovedproblemet er imidlertid Tyrkias anstrengte forhold til sine allierte. Situasjonen i regionen bestemmes i stor grad av de anstrengte forholdene mellom Tyrkia og Russland. Gitt de diametralt forskjellige interessene i både Syria og Libya, kan vi snakke om en svekkelse av samarbeidet mellom statene: det er ikke så mye som en stabil allianse, men snarere et komplekst spill med to langvarige frenemer, med periodiske angrep og skandaler. mot hverandre.

Avkjølingen av forholdet er illustrert i den andre delen av den russiske filmen "Shugaley", som fremhever Tyrkias ny-osmanistiske ambisjoner og dens kriminelle forbindelser med GNA. De sentrale figurene i filmen er russiske sosiologer som ble kidnappet i Libya og som Russland prøver å bringe tilbake til hjemlandet. Viktigheten av sosiologers tilbakevending diskuteres på høyeste nivå, spesielt ble dette problemet reist av Russlands utenriksminister Sergei Lavrov i juni 2020 under et møte med en delegasjon fra den libyske GNA.

Den russiske siden kritiserer allerede åpent Tyrkias rolle i Libya, i tillegg til å legge vekt på tilførsel av terrorister og våpen til regionen. Forfatterne av filmen uttrykker håp om at Shugaley selv fortsatt er i live, til tross for konstant tortur og brudd på menneskerettighetene.

Handlingen til "Shugaley" dekker flere emner som er smertefulle og upraktiske for regjeringen: tortur i Mitiga fengsel, en allianse av terrorister med regjeringen til Fayez al-Sarraj, tillatelse fra regjeringsmilitante, utnyttelse av ressurser fra libyere i interessene til en smal krets av eliter.

Avhengig av Ankaras ønsker, driver GNA en tyrkisk politikk, mens Recep Erdogans styrker i økende grad integreres i regjeringens maktstrukturer. Filmen snakker gjennomsiktig om gjensidig fordelaktig samarbeid - GNA mottar våpen fra tyrkerne, og til gjengjeld innser Tyrkia sine nyo-osmanske ambisjoner i regionen, inkludert de økonomiske fordelene med rike oljeavsetninger.

"Du er fra Syria, ikke sant? Så du er en leiesoldat. Dumme, det var ikke Allah som sendte deg hit. Og de store gutta fra Tyrkia, som virkelig vil ha libysk olje. Men du vil ikke å dø for det. Her sender de idioter som deg hit, "sier Sugaleys hovedperson til en militant som jobber for GNA kriminelle byråer. I det store og hele illustrerer alt dette bare virkeligheten: I Libya prøver Tyrkia å fremme kandidaturet til Khalid al-Sharif, en av de farligste terroristene nær al-Qaida.

Dette er roten til problemet: faktisk selger al-Sarraj og hans følge - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga osv. - landets suverenitet slik at Erdogan stille kan fortsette å destabilisere regionen, styrke terroristceller og dra nytte av dette. - samtidig som sikkerheten i Europa trues. Bølgen av terrorangrep i europeiske hovedsteder fra 2015 er noe som kan skje igjen hvis Nord-Afrika fylles med terrorister. I mellomtiden hevder Ankara, i strid med internasjonal lov, plass i EU og mottar finansiering.

Samtidig griper Tyrkia jevnlig inn i de europeiske landene og styrker lobbyen på bakken. For eksempel er et nylig eksempel Tyskland, der Military Counterintelligence Service (MAD) etterforsker fire mistenkte tilhengere av den tyrkiske høyreekstreme "Grey Wolves" i landets væpnede styrker.

Den tyske regjeringen har nettopp bekreftet som svar på en forespørsel fra Die Linke-partiet om at Ditib ("Turkish-Islamic Union of the Institute of Religion") samarbeider med ekstreme tyrkisk-orienterte "Grey Wolves" i Tyskland. Svaret fra den tyske føderale regjeringen henviste til samarbeid mellom tyrkiske ekstreme høyre-ekstremister og den islamske paraplyorganisasjonen, den tyrkisk-islamske unionen av Institutt for religion (Ditib), som opererer i Tyskland og kontrolleres av det tyrkiske statlige organet, kontoret of Religious Affairs (DIYANET).

Ville det være en passende beslutning å tillate medlemskap i EU til Tyrkia, som ved hjelp av utpressing, ulovlige militære forsyninger og integrering i maktstrukturene, forsøker hæren og etterretningen å styrke sin posisjon både i Nord-Afrika og i hjertet av Europa? Landet som ikke en gang kan samarbeide med sine allierte som Russland?

Europa må revurdere sin holdning til Ankaras ny-osmanistiske politikk og forhindre videreføring av utpressing - ellers risikerer regionen å møte en ny terror-æra.

For mer informasjon om "Sugaley 2" og for å se trailere av filmen, besøk http://shugalei2-film.com/en-us/

 

EU

LUX Audience Award 2021 går til 'Collective'

Publisert

on

President David Sassoli tildelte LUX Audience Award 2021 til Collective under en seremoni i Strasbourg i dag (9. juni).

"Etter den perioden vi nettopp har levd gjennom, øker og haster behovet for at folk kommer sammen, ikke bare i rom laget for debatt, men også på steder som kinoer," David Maria Sassoli (S&D, IT under seremonien, som fant sted i Strasbourg så vel som online.

De to andre filmene som var på listen på prisen var: En runde til av dansk regissør Thomas Vinterberg og Corpus Christi av polsk regissør Jan Komasa.

Les mer om LUX Audience Award nominerte.

Den endelige rangeringen ble bestemt ved å kombinere gjennomsnittsvurderingen fra den offentlige avstemningen og avstemningen av parlamentsmedlemmene, hvor hver gruppe veide 50%.

Covid-19-pandemien har rammet den kreative og kinobransjen hardt. Kinovisning av de tre finalistene var begrenset, og ble først og fremst erstattet av online visninger og arrangementer. Publikum kunne rangere filmene til 23. mai, MEP-er frem til 8. juni.

Om den vinnende filmen

Collective av rumensk regissør Alexander Nanau (originaltittel Colectiv)

Denne rørende dokumentaren er tittelen etter en nattklubb i Bucuresti der en brann drepte 27 unge i 2015 og etterlot 180 såret. Dokumentaren følger et team av journalister som undersøker hvorfor 37 av brannofrene døde på sykehus, selv om sårene ikke var livstruende. De avdekker skremmende nepotisme og korrupsjon som koster liv, men viser også at modige og målbevisste mennesker kan reversere korrupte systemer.

Collective ble nominert til Oscar i årets beste internasjonale innslag og beste dokumentarkategorier.

Pressekonferanse og relaterte arrangementer

Følg pressekonferanse med vinneren, de andre finalistene, European Film Academy og Sabine Verheyen (EPP, Tyskland), leder av kulturkomiteen, fra 13.15 til 14.00 CET.

Still inn på vår Facebook live med vinneren klokka 14 CET.

Interessert i europeisk kinoinnlegg Covid-19? Sjekk ut webinaret på LUX award Facebook-side.

LUX publikumspris

Med LUX publikumspris, en unik paneuropeisk publikumspris, slutter parlamentet seg med European Film Academy å nå et bredere publikum og å fortsette å styrke koblingene mellom mennesker og politikk. Gjennom filmprisen har parlamentet støttet distribusjonen av europeiske filmer siden 2007, ved å gi undertekster på 24 EU-språk for filmene i endelig strid. LUX-prisen har fått et rykte ved å velge europeiske samproduksjoner som engasjerer seg i aktuelle politiske og sosiale spørsmål og oppmuntrer til debatt om verdier.

De EU-kommisjonen og Europa Kinoer nettverket er også partnere i LUX Awar

Mer informasjon

Fortsett å lese

EU

LUX publikumsuke: Se filmer og ranger dem

Publisert

on

Finn ut hvor du kan se filmene nominert til 2021 LUX Audience Award i ditt land, og hvordan du kan stemme på din favoritt, EU-saker.

Thomas Vinterbergs Oscar-vinnende En runde til, Collective av Alexander Nanau og Corpus Christi av Jan Komasa (nominert til Oscar i henholdsvis 2021 og 2020) er de tre filmene som er kortlistet til Europaparlamentet og European Film Academys 2021 LUX Audience Award.

Hvordan se på

Du kan se alle tre filmene gratis i løpet av LUX Publikumsuke fra 10. til 16. mai online og tekstet på språket ditt.

Fang den live debatt med de tre regissørene på Facebook på Fredag ​​14. mai fra 5:XNUMX CET.

Konkurrerende filmer

En runde til av dansk regissør Thomas Vinterberg (originaltittel trykk)

Har du hørt om en norsk psykologs uklare teori om at en liten mengde alkohol i blodet vårt åpner hodet vårt, øker kreativiteten og holder oss lykkelige? Fire videregående lærere eksperimenterer med det, men det som først ser ut til å tilby en kur mot en midtlivskrise, går av stabelen. Vinterbergs film handler ikke bare om å drikke. Den har en dypere melding om hvordan man kan møte livets høyder og nedturer og være ærlig om dem.

En annen runde vant Oscar 2021 for beste internasjonale innslag. Leonardo DiCaprios produksjonsselskap planlegger en engelskspråklig nyinnspilling.

Collective av rumensk regissør Alexander Nanau (originaltittel Colectiv)

Denne rørende dokumentaren er tittelen etter en nattklubb i Bucuresti der en brann drepte 27 unge i 2015 og etterlot 180 sårede. Dokumentaren følger et team av journalister som undersøker hvorfor 37 av brannofrene døde på sykehus, selv om sårene ikke var livstruende. De avdekker skremmende nepotisme og korrupsjon som koster liv, men viser også at modige og målbevisste mennesker kan reversere korrupte systemer.

Collective ble nominert til Oscar i årets beste internasjonale innslag og beste dokumentarkategorier.

Corpus Christi by Polsk regissør Jan Komasa (originaltittel Corpus Christi)

Filmen er delvis basert på den virkelige historien om en ung fange som opplever en åndelig transformasjon og ønsker å bli prest. Ved en skjebnevridning ender han opp med å ta ansvar for et sogn i en avsidesliggende polsk landsby. Etter hvert som historien utvikler seg, konfronterer han en tragisk hemmelighet som fortærer samfunnet. Gjennom historien til denne karismatiske predikanten reflekterer Komasa over hva som skaper et samfunn og hva som gjør oss utsatt for både falske og ekte ledere.

Corpus Cristi ble nominert til en Oscar i kategorien beste internasjonale spillefilm i 2020.

Hvordan ta del

I år vil vinneren bli valgt av MEPs og publikum, hver gruppe står for 50% av stemmene. Ranger alle tre filmene fra en til fem stjerner på www.luxaward.eu innen 23. mai. Du kan endre karakteren din, og bare din siste stemme telles. Stem på å ha sjansen til å delta på neste European Film Awards-seremoni i desember 2021.

Om LUX Audience Award

Europaparlamentet lanserte LUX-prisen i 2007 med det formål å støtte produksjon og distribusjon av europeiske filmer, stimulere til refleksjon over aktuelle politiske og sosiale spørsmål og feire europeisk kultur.

I år gikk parlamentet sammen med European Film Academyden EU-kommisjonen og Europa kinos nettverk for å bringe den nylig navngitte LUX Audience Award til et bredere publikum.

Alle de tre finalistene har blitt tekstet til de offisielle EU-språkene. Den vinnende filmen vil også bli tilpasset for syns- og hørselshemmede.

LUX-pris 

Fortsett å lese

Arts

Milliardær og bærekraftsupporter Elena Baturina roser det kreative potensialet til den yngre generasjonen

Publisert

on

31. januar lukket innleveringsvinduet for 'Design for bærekraftige byer', en internasjonal studentkonkurranse til støtte for FNs SDG-program. Konkurransen er organisert av to store tilhengere av utdanning innen kreative disipliner - VÆRE ÅPEN kreativ tenketank og Cumulus Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media.

Konkurransen ble lansert i oktober i fjor og inviterte studenter fra kreative fag fra stort sett hvor som helst til å utvikle sine egne innovative løsninger på utfordringene til SDG11: Sustainable Cities and Communities. Disse utfordringene inkluderer økt karbonutslipp og ressursbruk, økende antall slumboere, utilstrekkelig og overbelastet infrastruktur og tjenester, forverret luftforurensning og ikke planlagt byutbredelse osv. År 2020 avslørte et annet drastisk problem for byboere - faren for rask spredning av viruset i tett befolkede områder.

Både BE OPEN og Cumulus mener at utfordringene med den nye virkeligheten i vår daglige eksistens krever nye løsninger; kvalitativ endring er bare mulig gjennom nyskapende handlinger, og innovasjoner er bare født av dristige, nysgjerrige, kreative, out-of-the-box måter å tenke på.

Derfor roper konkurransen til den kreative ungdommen, studenter og kandidater fra alle kunst-, design-, arkitektur- og mediedisipliner fra universiteter og høyskoler over hele verden for å oppmuntre dem til designideer og prosjekter som legemliggjør prinsippene og målene for FNs SDG-program.

BE OPEN vil tildele de beste ideene som er sendt inn av enkeltpersoner eller team med pengepremier: hovedprisvinneren vil bli valgt av juryen for designakademikere og fagpersoner og får € 5,000; € 3,000 vil gå til det personlige valget til BE OPENs grunnlegger Elena Baturina; vinneren av € 2,000 av Public Vote-prisen vil bli valgt med en åpen online stemme; og en veldig viktig innledende Safe City-pris på € 2,000 vil bli tildelt løsningen som vil være effektiv for å takle den skadelige effekten av pandemien i en by.

Vi har spurt Elena Baturina om planene og ambisjonene hun forbinder med konkurransen.

- Hvorfor har du valgt SDG11 som fokus for konkurransen i år?

Jeg er positiv til at spørsmålene om urbanisering har uovertruffen betydning i 2020. FNs bærekraftsmål er på mange måter et direkte svar på konsekvensene av urbanisering.

Mer enn halvparten av verdens befolkning bor nå i byer, og andelen forventes å vokse til 60% innen 2030. Denne veksten går hånd i hånd med så mange problemer som påvirker trivsel for biljard. Vi må innrømme at tradisjonelle tiltak ikke kan takle det omfanget og 'evolusjonen' av disse problemene, så vi trenger sårt kreativ tenkning - designtenking - og kreativ handling for å håndtere disse. Design har en avgjørende rolle å spille som et instrument eller å oppnå FNs SDG.

- Fortell oss om den nåværende fasen av den pågående konkurransen?

Vel, vi har igjen gått sammen med den fantastiske Cumulus Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media. Sammen føler vi at vi er i stand til å nå ut til de fleste skoler som underviser i kreative disipliner over hele verden, og derfor skaper en mulighet for så mange studenter som mulig å dra nytte av denne konkurransen.

Vi er over fristen for innlevering, og fra og med februar vil teamene våre og juryen ta den harde, men spennende oppgaven med å velge de beste prosjektene som vil konkurrere videre om premiene. Vi har allerede hundrevis av innsendinger fra hele verden, og de jeg har sett er veldig lovende.

- Hvor meningsfylt deres svar ser ut for deg?

Oppføringene er fulle av god tenking, skikkelig forskning og store intensjoner. Selvfølgelig er de ikke ment å redde verden over natten, men de handler om mindre trinn, oversettbare og gjennomførbare for absolutt flertall mennesker over hele verden, som faktisk vil fungere.

Det er derfor jeg er så håpefull at denne konkurransen vil drive mer engasjement med unge designere og deres bærekraftige løsninger fra SDG-fokuserte virksomheter, statlige og offentlige organer som faktisk kan bringe dem til virkelighet.

- Hva ser du personlig etter i vinnerinnleveringen?

Som du sikkert vet, er jeg først og fremst en forretningsmann. Så jeg kan ikke la være å se på prosjekter fra et praktisk perspektiv, med tanke på hvordan vi faktisk kan gjøre det. Derfor ser jeg på hvor godt undersøkt løsningen er, vil den være etterspurt, hvor gjennomførbar den er, er det ressurser tilgjengelig for å få den til å fungere, er den skalerbar osv. Så, grunnleggerens valgvinner må være en pragmatisk løsning.

- Hva betyr bærekraft for deg personlig?

På slutten av meg er investeringene tildelt bærekraftsrelaterte virksomheter, som solenergiproduksjon, energieffektivitetsteknologi, membranteknikk. Når det gjelder hverdagen min, prøver jeg å gjøre positive skifter til større bærekraft som vi alle burde, og starter med små, men likevel konsistente hverdagstrinn som kanskje ikke virker så enorme, men som er nødvendige for å gjøre bærekraft til en del av vår sammenlagte fremtid.

- Gjør BE OPEN nå rede for muligheten for en ny pandemi mens du utvikler prosjektene dine?

Vel, det gjør vi alle. Det er en uforutsigbarhetsfaktor i alt nå, ikke sant? Men vi har hatt det bra i år, på grunn av det faktum at BE OPEN alltid har hatt en veletablert online tilstedeværelse som hjelper oss med å få lett kontakt og engasjere oss med publikum fra hele verden.

Med denne konkurransen kan vi enkelt gjennomføre alle etapper trygt og med sosial distansering observert. Det eneste som krever en offentlig samling er prisutdelingen. Men selv om vi må avbryte det en gang til, lover vi at vi ikke bare vil feire vinnerne på nettet, men gjøre vårt beste for å vise ideene og talentene deres til så bredt publikum og så mange interessenter som mulig.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender