Kontakt med oss

Frankrike

EU-kommisjonen utnevner to nye representantsjefer i Paris og Luxembourg

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Kommisjonen har utnevnt to nye representantsjefer i Paris og Luxembourg. Valérie Drezet-Humez begynner i sin nye funksjon i Paris 01. september 2021. Anne Calteux tiltrer sine verv som representasjonssjef i Luxembourg, på en dato som fortsatt skal avgjøres. De vil fungere som de offisielle representantene for kommisjonen i medlemslandene under den politiske autoriteten til president Ursula von der Leyen.

Drezet-Humez, en fransk statsborger, med 25 års erfaring i Kommisjonen, vil trekke på sin sterke politiske bakgrunn, hennes strategiske kommunikasjon, ledelsesmessige ferdigheter og juridiske ekspertise i EU-spørsmål. Siden 2010 har hun jobbet i generalsekretariatet som enhetsleder med ansvar for orienteringer for presidenten og visepresidenter som berører alle politiske prioriteringer og politisk utvikling. Før det ledet hun teamet med ansvar for skriftlige prosedyrer, fullmakt og delegasjonsprosedyrer i generalsekretariatet, der hun fikk en dyp forståelse av kommisjonens funksjon, samtidig som hun støttet kritisk adopsjon for å muliggjøre kommisjonens beslutningsprosesser.

Hun begynte i generalsekretariatet som politikkassistent for visegeneralsekretæren og deretter for generalsekretæren, etter å ha forlatt generaldirektoratet for oversettelse der hun var politisk assistent for generaldirektøren, stillinger der hun ble utsatt for det politiske og leveringsdimensjon av filer. Hun begynte i EU-kommisjonen i 1995, i Generaldirektoratet for miljø, hvor hun jobbet innen industri og miljø, og i politisk koordinering, et domene som er nøkkelen til den nåværende politiske agendaen. Drezet-Humez er advokat som ble uteksaminert fra Universitetet i Lyon III hvor hun spesialiserte seg i EU-lov.

Annonse

Anne Calteux, en luxembourgsk statsborger, bringer lang erfaring med det luxembourgske og europeiske diplomatiet til sitt nye oppdrag, som gjør at hun effektivt kan håndtere politisk sentral kommunikasjon og strategisk koordinering. Siden 2016 har Calteux hatt en rekke ledende stillinger der hun utøvde et høyt nivå av ansvar og krisehåndtering, særlig den siste som ansvarlig for å koordinere COVID-19 Crisis Cell i helsedepartementet i Luxembourg. Som leder av EU og internasjonale anliggender og seniorrådgiver for ministeren i helsedepartementet i Luxembourg siden 2016, har hun samlet god kunnskap om EUs saker og politikk.

Mellom 2016 og 2018 ledet Calteux kommunikasjonsenheten i departementet, som viser hennes gode kommunikasjons- og analytiske ferdigheter og evner til generell strategisk orientering og styring av kommisjonens representasjon i Luxembourg. Mellom 2004 og 2013 jobbet hun i Luxembourgs faste representasjon ved EU, som rådgiver med ansvar for folkehelse, legemidler og sosial sikkerhet. Calteux har en Master of Law, fra LLM, King's College i London, hvor hun har spesialisert seg på sammenlignende europeisk rett.

Bakgrunn

Kommisjonen opprettholder representasjoner i alle hovedsteder i EU-landene og regionale kontorer i Barcelona, ​​Bonn, Marseille, Milano, München og Wroclaw. Representasjonene er kommisjonens øyne, ører og stemme på bakken i EUs medlemsstater. De samhandler med nasjonale myndigheter, interessenter og borgere, og informerer media og offentligheten om EUs politikk. Representantskaper utnevnes av presidenten for EU-kommisjonen og er hennes politiske representanter i den medlemsstaten de er utsendt til.

Annonse

For mer informasjon

EU-kommisjonens representasjon i Paris

EU-kommisjonens representasjon i Luxembour

coronavirus

Kommisjonen godkjenner fransk bistandsordning på 3 milliarder euro for å støtte, gjennom lån og egenkapitalinvesteringer, selskaper som er berørt av koronaviruspandemien

Publisert

on

EU -kommisjonen har i henhold til EUs statsstøtteregler godkjent Frankrikes planer om å opprette et fond på 3 milliarder euro som skal investere gjennom gjeldsinstrumenter og egenkapital og hybridinstrumenter i selskaper som er berørt av pandemien. Tiltaket ble godkjent i henhold til Temporary State Aid Framework. Ordningen vil bli implementert gjennom et fond med tittelen 'Overgangsfond for virksomheter påvirket av COVID-19-pandemien', med et budsjett på 3 milliarder euro.

Under denne ordningen vil støtten ha form av (i) ansvarlige lån eller deltakende lån; og (ii) rekapitaliseringstiltak, særlig hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aksjer uten stemmerett. Tiltaket er åpent for selskaper som er etablert i Frankrike og som er tilstede i alle sektorer (unntatt finanssektoren), som var levedyktige før koronaviruspandemien og som har vist langsiktig levedyktighet av deres økonomiske modell. Mellom 50 og 100 selskaper forventes å dra fordel av denne ordningen. Kommisjonen mente at tiltakene var i samsvar med vilkårene i de midlertidige rammene.

Kommisjonen konkluderte med at tiltaket var nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å rette opp en alvorlig forstyrrelse i Frankrikes økonomi, i samsvar med artikkel 107 nr. 3 bokstav b) TEUF og vilkårene i det midlertidige tilsynet. På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen disse ordningene under EUs statsstøtteregler.

Annonse

Konserndirektør Margrethe Vestager (avbildet), sier konkurransepolitikken: “Denne rekapitaliseringsordningen på 3 milliarder euro vil tillate Frankrike å støtte selskaper som er berørt av koronaviruspandemien ved å legge til rette for tilgangsfinansiering i disse vanskelige tider. Vi fortsetter å jobbe tett med medlemslandene for å finne praktiske løsninger for å dempe de økonomiske konsekvensene av koronaviruspandemien samtidig som vi respekterer EUs regelverk. ”

Annonse
Fortsett å lese

Flooding

Én person er fortsatt savnet etter flom i Sør -Frankrike

Publisert

on

By

Vind, hagl og regn blåser i Rodilhan, Gard, Frankrike 14. september 2021, i denne skjermbildet hentet fra en video på sosiale medier. @YLONA91/via REUTERS

Én person ble fortsatt meldt savnet tirsdag (14. september) etter at voldsomt regn kom over Gard -regionen i Sør -Frankrike, sa innenriksminister Gerald Darmanin, som besøkte området, skrive Dominique Vidalon og Benoit Van Overstraeten, Reuters.

Andre personer som er meldt savnet er funnet, sier lokale myndigheter.

"Omtrent 60 landsbyer har blitt delvis rammet", sa Darmanin på BFM TV.

Annonse

"Været har blitt bedre siden midten av ettermiddagen, men det vil forverres igjen over natten," sa regionens prefekt i en uttalelse og la til at skoler i området ville bli stengt onsdag (15. september).

Annonse
Fortsett å lese

Frankrike

Kommisjonen godkjenner en fransk ordning på 3 milliarder euro for å yte gjeld og kapitalstøtte til selskaper som er berørt av koronavirusutbruddet

Publisert

on

EU -kommisjonen har godkjent, i henhold til EUs statsstøtteregler, franske planer om å opprette et fond på 3 milliarder euro som skal investere gjennom gjelds-, hybrid- og egenkapitalinstrumenter i selskaper som er berørt av koronavirusutbruddet. Ordningen ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk.

Konserndirektør Margrethe Vestager (avbildet), med ansvar for konkurransepolitikken, sa: “Denne rekapitaliseringsordningen på 3 milliarder euro vil gjøre det mulig for Frankrike å støtte selskaper som er rammet av koronavirusutbruddet ved å lette tilgangen til finansiering i disse vanskelige tider. Vi fortsetter å jobbe i tett samarbeid med medlemslandene for å finne brukbare løsninger for å dempe den økonomiske virkningen av koronavirusutbruddet, i tråd med EUs regler. ”

Det franske støttetiltaket

Annonse

Frankrike varslet Kommisjonen under den midlertidige rammen om en ordning på 3 milliarder euro for å gi gjeld og kapitalstøtte til selskaper som er berørt av koronavirusutbruddet.

Ordningen vil bli implementert gjennom et fond, som går under navnet 'Overgangsfond for virksomheter som er berørt av COVID-19-utbruddet', med et budsjett på 3 milliarder euro. I henhold til ordningen vil støtten ha form av (i) ansvarlige og deltakende lån; og (ii) rekapitaliseringstiltak, særlig hybridkapitalinstrumenter og foretrukne aksjer uten stemmerett.

Tiltaket er åpent for selskaper etablert i Frankrike og aktive i alle sektorer (unntatt den økonomiske), som var levedyktige før koronavirusutbruddet og har vist langsiktig bærekraft i forretningsmodellen. Mellom 50 og 100 selskaper forventes å dra fordel av denne ordningen.

Annonse

Kommisjonen fant at tiltakene er i tråd med vilkårene i den midlertidige rammen. Spesielt:

  • Med respekt for bistand i form av rekapitaliseringstiltak (i) støtte er tilgjengelig for selskaper bare hvis det er nødvendig for å opprettholde driften, ingen annen passende løsning er tilgjengelig, og det er i felles interesse å gripe inn; (ii) støtten er begrenset til det beløpet som er nødvendig for å sikre mottakernes levedyktighet og for å gjenopprette deres kapitalposisjon før koronavirusutbruddet; (iii) ordningen gir en tilstrekkelig godtgjørelse til staten, og den oppmuntrer mottakere og/eller deres eiere til å betale tilbake støtten så tidlig som mulig (inkludert et utbytteforbud og et forbud mot bonusutbetalinger til ledelsen); (iv) sikkerhetstiltak er på plass for å sikre at mottakere ikke unødig får fordeler av statens rekapitaliseringsstøtte til skade for rettferdig konkurranse i det indre markedet, for eksempel et oppkjøpsforbud for å unngå aggressiv kommersiell ekspansjon; og (v) bistand til et selskap over terskelen på € 250 millioner må varsles separat for individuell vurdering.
  • Med respekt for bistand i form av ansvarlige lån, og gitt at det i henhold til ordningen bare vil bli gitt ansvarlige lån med et volum som overstiger de relevante grensene som er angitt i den midlertidige rammen, og at støtten fullt ut må oppfylle de ovennevnte vilkårene for rekapitaliseringstiltak, i tråd med den midlertidige rammen.

Støtte vil bli gitt senest 31. desember 2021. Til slutt er det bare selskaper som ikke ble ansett å ha økonomiske vanskeligheter allerede 31. desember 2019, som er kvalifisert for støtte under denne ordningen.

Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i Frankrikes økonomi, i tråd med artikkel 107 nr. 3 bokstav b) TEUF og vilkårene fastsatt i midlertidig rammeverk.

På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen ordningen under EUs statsstøtteregler.

Bakgrunn

Kommisjonen har vedtatt en Midlertidig rammeverk for å gjøre det mulig for medlemsland å bruke den fulle fleksibiliteten som er forutsatt i statsstøttereglene for å støtte økonomien i forbindelse med koronavirusutbruddet. Det midlertidige rammeverket, som endret den 3 april, 8 mai, Juni 29, 13 oktober 2020 og 28 januar 2021, sørger for følgende typer bistand, som kan gis av medlemsland:

(I) Direkte tilskudd, egenkapitalinjeksjoner, selektive skattefordeler og forskudd på opptil € 225,000 270,000 til et selskap som er aktivt i den primære landbrukssektoren, € 1.8 1.8 til et selskap som er aktivt i fiskeri- og havbrukssektoren og € 100 millioner til et selskap som er aktivt i alle andre sektorer for å imøtekomme dets presserende likviditetsbehov. Medlemsstatene kan også gi, opp til den pålydende verdien på 225,000 millioner euro per selskap nullentelån eller garantier på lån som dekker 270,000% av risikoen, unntatt i primærlandbrukssektoren og i fiskeri- og havbrukssektoren, der grensene for € XNUMX og € XNUMX per selskap gjelder.

(Ii) Statsgarantier for lån tatt av selskaper for å sikre at bankene fortsetter å gi lån til kundene som trenger dem. Disse statsgarantiene kan dekke opptil 90% av risikoen på lån for å hjelpe virksomheter med å dekke øyeblikkelig arbeidskapital og investeringsbehov.

(Iii) Subsidiserte offentlige lån til selskaper (senior og ansvarlig gjeld) med gunstige renter til selskaper. Disse lånene kan hjelpe virksomheter med å dekke øyeblikkelig arbeidskapital og investeringsbehov.

(Iv) Sikring for banker som kanaliserer statsstøtte til realøkonomien at slik støtte betraktes som direkte støtte til bankenes kunder, ikke til bankene selv, og gir veiledning om hvordan man kan sikre minimal konkurransevridning mellom bankene.

(V) Offentlig kortvarig eksportkredittforsikring for alle land, uten at den aktuelle medlemsstaten trenger å demonstrere at det respektive landet midlertidig er "ikke-salgbart".

(Vi) Støtte for forskning og utvikling (coronavirus) (FoU) for å takle den nåværende helsekrisen i form av direkte tilskudd, tilbakebetalt forskudd eller skattefordeler. Det kan gis en bonus for samarbeidsprosjekter over landegrensene mellom medlemsstatene.

(Vii) Støtte for bygging og oppskalering av testanlegg å utvikle og teste produkter (inkludert vaksiner, ventilatorer og vernetøy) som er nyttige for å takle koronavirusutbruddet, frem til første industriell distribusjon. Dette kan ha form av direkte tilskudd, skattemessige fordeler, tilbakebetalte forskudd og garantier uten tap. Bedrifter kan ha fordel av en bonus når investeringen deres støttes av mer enn en medlemsstat, og når investeringen er avsluttet innen to måneder etter tildelingen av støtten.

(Viii) Støtte for produksjon av produkter som er relevante for å takle koronavirusutbruddet i form av direkte tilskudd, skattemessige fordeler, tilbakebetalte forskudd og garantier uten tap. Bedrifter kan ha fordel av en bonus når investeringen deres støttes av mer enn en medlemsstat, og når investeringen er avsluttet innen to måneder etter tildelingen av støtten.

(Ix) Målrettet støtte i form av utsettelse av skatteinnbetalinger og / eller suspensjon av trygdeavgift for sektorer, regioner eller for typer selskaper som rammes hardest av utbruddet.

(X) Målrettet støtte i form av lønnstilskudd til ansatte for de selskaper i sektorer eller regioner som har lidd mest av coronavirusutbruddet, og ellers ville ha måttet permittere personell.

(Xi) Målrettet rekapitaliseringshjelp til ikke-finansielle selskaper, hvis ingen annen passende løsning er tilgjengelig. Sikkerhetsforanstaltninger er på plass for å unngå unødig forvridning av konkurransen i det indre marked: forhold om nødvendighet, hensiktsmessighet og størrelse av inngrep; vilkårene for statens oppføring i selskapets kapital og godtgjørelse; vilkår angående utgangen av staten fra de berørte selskapene; vilkår angående styring inkludert utbytteforbud og godtgjørelsestak for toppledelsen; forbud mot kryssubsidiering og anskaffelsesforbud og ytterligere tiltak for å begrense konkurransevridning; transparens og rapporteringskrav.

(Xii) Støtte for avdekkede faste kostnader for selskaper som har en nedgang i omsetningen i den kvalifiserte perioden på minst 30% sammenlignet med samme periode i 2019 i sammenheng med koronavirusutbruddet. Støtten vil bidra til en del av mottakerens faste kostnader som ikke dekkes av inntektene, opp til et maksimalt beløp på € 10 millioner per foretak.

Kommisjonen vil også gjøre det mulig for medlemsstatene å konvertere tilbakebetalbare instrumenter (f.eks. Garantier, lån, tilbakebetalbare forskudd) til 31. desember 2022 til andre former for støtte, for eksempel direkte tilskudd, forutsatt at vilkårene i den midlertidige rammen er oppfylt.

Det midlertidige rammeverket gjør det mulig for medlemsstatene å kombinere alle støttetiltak med hverandre, bortsett fra lån og garantier for det samme lånet og som overskrider terskelverdiene i det midlertidige rammeverket. Det gjør det også mulig for medlemsstatene å kombinere alle støttetiltak gitt under den midlertidige rammen med eksisterende muligheter for å gi de minimis til et selskap på opptil € 25,000 30,000 over tre regnskapsår for selskaper som er aktive i den primære landbrukssektoren, € 200,000 XNUMX over tre regnskapsår for selskaper som er aktive i fiskeri- og havbrukssektoren og € XNUMX XNUMX i løpet av tre regnskapsår for selskaper som er aktive i alle andre sektorer. Samtidig må medlemsstatene forplikte seg til å unngå unødig kumulering av støttetiltak for de samme selskapene for å begrense støtten for å dekke deres faktiske behov.

Videre kompletterer den midlertidige rammen de mange andre mulighetene som allerede er tilgjengelig for medlemslandene for å dempe den samfunnsøkonomiske virkningen av koronavirusutbruddet, i tråd med EUs statsstøtteregler. 13. mars 2020 vedtok kommisjonen a Kommunikasjon om et koordinert økonomisk svar på COVID-19-utbruddet angi disse mulighetene. For eksempel kan medlemsstatene gjøre generelt gjeldende endringer til fordel for virksomheter (for eksempel utsettelse av skatt eller subsidiering av korttidsarbeid på tvers av alle sektorer), som faller utenfor statsstøttereglene. De kan også gi kompensasjon til selskaper for skade på grunn av og direkte forårsaket av koronavirusutbruddet.

Det midlertidige rammeverket vil være på plass til slutten av desember 2021. Med sikte på å sikre rettssikkerhet vil Kommisjonen vurdere før denne datoen om den må utvides.

Den ikke-konfidensiell versjon av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.63656 i Statsstøtte register på kommisjonens konkurranse nettside når noen konfidensialitetsproblemer er løst. Nye publikasjoner om statsstøttebeslutninger på internett og i EUT er oppført i Konkurranse Ukentlige e-nyheter.

Mer informasjon om det midlertidige rammeverket og andre tiltak som kommisjonen har iverksatt for å håndtere den økonomiske virkningen av coronavirus-pandemien kan bli funnet her..

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender