Kontakt med oss

Midtøsten

Handel og turisme øker blant statene i Abrahams avtaler

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

En aktiv amerikansk rolle blir sett på som avgjørende for å oppmuntre andre land til å slutte seg til fredskretsen, rapporterer Abraham Accords Peace Instituteskriver Steve Postal, JNS.

Båndene mellom Abraham-avtalens nasjoner blir sterkere til tross for normaliseringsavtalens manglende popularitet i de arabiske partnerlandene.

Dette er ifølge Abraham Accords Peace Institute (AAPI) nylig utgitt 2022 Årsrapport, som undersøker muligheter for å forbedre og utvide avtalene initiert av president Donald Trump i 2020. Normaliseringsavtaler er signert av Israel, USA, De forente arabiske emirater, Bahrain, Marokko, Sudan og Kosovo.

Trade

Samlet handel mellom Israel og landene med Abraham-avtalen økte fra 593 millioner dollar i 2019 til 3.47 milliarder dollar i 2022. Israel importerte varer og tjenester for 2.57 milliarder dollar fra disse landene i fjor, opp fra 378.3 dollar tre år tidligere, og eksporterte 903.9 millioner dollar i varer og tjenester, opp fra $224.8. million.

Turisme

Omtrent 5,200 2022 turister kom inn i Israel fra De forente arabiske emirater, Bahrain, Marokko, Kosovo og Sudan i 3,500 (opp fra 2019 470,700 i 2022), sammenlignet med 39,900 XNUMX israelske turister som besøkte de samme landene i XNUMX (opp fra XNUMX XNUMX i den tidligere perioden).

Asher Fredman, direktør for Israel ved AAPI, sa at denne forskjellen i tall kommer av flere grunner.

"Gitt de syv pluss tiårene med anti-israelsk demonisering og feilinformasjon som var utbredt i disse landene, vil det naturligvis ta tid før et stort antall innbyggere fra disse landene føler seg komfortable med å besøke Israel," sa Fredman. «Ytterligere årsaker til lav turisme fra avtalelandene til Israel er utfordringer knyttet til å få visum og transitt gjennom Ben-Gurion lufthavn, og bekymringer fra enkelte innbyggere i avtaleland om at de kan møte trusler eller trakassering fra palestinere. Vi jobber med alle interessenter for å overvinne disse utfordringene."

Ifølge brig. Gen. (res.) Yossi Kuperwasser, direktør for Project on Regional Middle East Developments ved Jerusalem Center for Public Affairs, "Israelere er mye mer tilbøyelige til å reise enn andre, og De forente arabiske emirater er en stor attraksjon for dem, spesielt som en velkommen arabisk stat. Men jeg tror også at det å bringe arabiske turister til Israel er veldig viktig i arbeidet med å sosialisere avtalene.»

Annonse

Populariteten til Abraham-avtalen

Et annet nøkkelfunn i 2022-rapporten gjelder støtten til Abraham-avtalen i Bahrain, Egypt, Jordan, Kuwait, Libanon, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, med høyst 25 % av offentligheten (blant emirater) som har en svært positiv eller noe positiv syn på avtalene.

Mens han erkjente at AAPI fortsatt samler inn og analyserer data, sa Fredman at "det ser ut til at det er en følelse blant deler av befolkningen at avtalene ikke har kommet dem direkte til gode, mens beslutningen om å normalisere forholdet til Israel har brakt hard kritikk fra de som fortsette å avvise fred.

"For å endre dette," la han til, "må Israel og dets allierte i USA fremme prosjekter som gjensidig gagner israelere og folket i avtalelandene, og vi må kommunisere virkningen av disse fordelene. Israel må overvinne hindringer for økt turisme til Israel gjennom markedsføringskampanjer, forbedrede sikkerhetsprosesser og infrastruktur, og øke antallet innkommende delegasjoner og utvekslingsprogrammer.»

Robert Greenway, president og administrerende direktør for AAPI, foreslo at Israel oppretter en underavdeling i turistdepartementet for å "spesifikt håndtere avtaleland, stimulere til gjestfrihetsinvesteringer og lage gjensidige e-visumordninger med disse landene."

Israel-UAE forhold

Rapporten vurderte forholdet mellom Israel og UAE som «sterkt».

I 2022 besøkte 268,000 1,600 israelere Gulf-nasjonen, sammenlignet med 11.2 2019 emirater som besøkte Israel. Total bilateral handel økte fra 2.59 millioner dollar i 2022 til 1.89 milliarder dollar i 2019. Israels import fra De forente arabiske emirater utgjorde 699.9 milliarder dollar i fjor, opp fra null i 2022. Israels eksport til De forente arabiske emirater utgjorde totalt 11.2 millioner dollar i eksport i XNUMX, opp fra XNUMX millioner dollar.

Greenway sa at De forente arabiske emirater kan skryte av et av de mest gunstige forretningsmiljøene i regionen og en mengde potensielle investorer for oppstart. Israel har i mellomtiden konsekvent blitt hyllet for sitt antall oppstarter og enhjørninger, noe som skaper et klart koblingspunkt mellom Israel og De forente arabiske emirater.»

Ifølge Fredman har "Israels handel med De forente arabiske emirater vært langt høyere enn med noe annet avtalemedlemsland på grunn av De forente arabiske emiraters status som et av verdens ledende handels- og transportknutepunkter, det enkle å reise mellom de to landene, og De forente arabiske emiraters relativt sett større teknologi- og innovasjonsøkosystem."

Kuperwasser sa: "De forente arabiske emirater kom til Abraham-avtalen mer forberedt enn andre partnere. For De forente arabiske emirater (og i mindre grad for Bahrain og Marokko) var det en del av et bredere dypt forankret verdensbilde av toleranse og fremme av tverrreligiøs politikk. Den var også praktisk forberedt ettersom israelere hadde forhold til De forente arabiske emirater i lang tid.»

Forholdet mellom Israel og Bahrain

Rapporten vurderte forholdet mellom Israel og Bahrain som «tilstrekkelig».

I 2022 besøkte 2,700 israelere Bahrain mot 400 Bahrainere som besøkte Israel. Bilateral handel steg fra $0 i 2019 til $12.7 millioner i 2022, med Israel som importerte $2.2 millioner og eksporterte $10.5 millioner i varer og tjenester i fjor.

Greenway sa at "med Bahrain har Israel delt sikkerhetsinteresser som de to landene har brukt som et punkt for samhold, og gjennomførte til og med et felles fallskjermjegerhopp over Bahrain i fjor. Regjeringsforholdet har også fortsatt å varmes opp, med den israelske statsministeren og presidenten som begge besøkte Bahrain i 2022.»

I følge Fredman var den langsommere fremgangen i forholdet mellom Israel og Bahrain sammenlignet med forholdet mellom Israel og De forente arabiske emirater å forvente "gitt størrelsen på de to nasjonenes økonomier, årene med frakobling mellom Bahrain og Israel, og forskjeller i de to landenes juridiske , politiske og økonomiske systemer. Men etter hvert som Bahrainere og israelere blir mer kjent med hverandre og med forskjellene mellom deres markeder og forretningskulturer, vil handelstempoet øke.»

Nøkkeltrinn for å forbedre forholdet vil inkludere å oppgradere det strategiske partnerskapet Israel-USA-Bahrain i forsvarssektoren, skape de nødvendige betingelsene for utvidet handel over land, og øke folk-til-folk-forbindelser, spesielt innen innovasjon, entreprenørskap og finans. , han sa.

Greenway og Fredman bemerket begge at ratifiseringen av frihandelsavtalen mellom Israel og Bahrain ville styrke båndene mellom landene.

Israel-Marokko forhold

Rapporten rangerte Israel-Marokko-forholdet som «tilstrekkelig».

I 2022 besøkte 200,000 2,900 israelere Marokko mot 13.7 2019 marokkanere som besøkte Israel samme år. Total handel mellom Israel og Marokko økte fra 55.7 millioner dollar i 2022 til 17.8 millioner dollar i 37.9, med Israel som importerte XNUMX millioner dollar og eksporterte XNUMX millioner dollar i varer og tjenester i fjor.

"Marokko og Israel deler en enorm kulturhistorie, og en betydelig del av moderne israelere er av marokkansk avstamning," sa Greenway. "Handel og samarbeid vokste betydelig i 2022, og det er noen klare områder med delt økonomisk og sikkerhetsmessig interesse mellom de to landene."

Fredman mener det er "enormt potensial" for Israel-Marokko-forholdet og treveis Israel-Marokko-USA-satsinger innen landbruk, fornybar energi, vann, helse, innovasjon og folk-til-folk bånd. Greenway og Fredman sa begge at Israels anerkjennelse av Marokkos suverenitet i Vest-Sahara (de sørlige provinsene) ville styrke forholdet Israel-Marokko betydelig.

Fremtiden til Abraham-avtalen

Kuperwasser håper at Israel og USA kan utvide Abraham-avtalen til både Saudi-Arabia og Oman.

"Vi kan stole på at Iran hjelper dem med å overbevise dem, men vi må bevise at de fire arabiske partnerne i avtalene har dratt nytte av dem," sa han.

Både Greenway og Fredman håper at Abraham-avtalen vil utvide seg til steder i Afrika, Sør-Asia og det bredere Midtøsten.

"Med over 3.4 milliarder dollar i handel mellom avtaleland i 2022 alene, blir de økonomiske fordelene ved normalisering tydeligere," sa Greenway. "Fortsatt vekst i turisme og utvikling av multilateralt avtalemedlemssamarbeid og frihandelsavtaler vil bare akselerere fordelene med avtalene, og skape en bredere appell til normalisering for andre land."

Fredman sa at "en aktiv amerikansk rolle vil sannsynligvis også være en kritisk faktor for å oppmuntre andre land til å slutte seg til avtalene."

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender