Kontakt med oss

Moldova

Shor Party: Arrestasjoner og kriminell handling mot opposisjon

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I Moldova fortsetter debatten om borgerrettigheter, individuelle friheter og rettsstaten i landet ettersom opposisjonsstyrkene, inkludert kommunistpartiet, de siste ukene har uttrykt sterk bekymring for den autoritære driften som den moldoviske regjeringen skulle gjennomføre kl. det politiske, institusjonelle og rettslige nivået.

Den såkalte justisreformen, som førte til avsettingen av statsadvokaten, ble utført med alvorlige prosedyremangler og regler som generelt sett ikke respekterer internasjonale standarder, til det punktet at Venezia-kommisjonen i Europarådet uttrykte et negativt mening om endringene gjort av regjeringen og formulerte en rekke anbefalinger som ble ignorert av det parlamentariske flertallet i Chisinau.

Et annet element som bekrefter de påståtte overgrepene er notatet utstedt av Den europeiske menneskerettighetsdomstolen, som anbefalte Moldova å gjennomgå sine avgjørelser om avskjedigelse av statsadvokaten, og antyder at hvis ikke, vil han vinne saken sin for EMK.

Presidenten for Shor-partiet, Ilan Shor, sjefen for den tredje politiske styrken i landet og i parlamentet, sa: "at arrestasjonen av visepresidenten for Shor-partiet, fru Marina Tauber, ikke bare er en kriminell og politisk diskriminert handling, men er også en organisert og beordret arrestasjon.

Retten overvåkes og instrueres direkte av Maia Sandu, president i Republikken Moldova. Et land og en president som planlegger å gå inn i EU og implementere og følge reglene i europeisk lov, fungerer som en ekte østens diktator.

Marina Tauber er et av de mest grunnleggende og uunnværlige medlemmene av partiet, som kjemper for sine landsmenns og landets velvære og frihet. Dens forfølgelse strider mot enhver regel for menneskerettigheter og demokratiske prinsipper i vårt hjemland og i EU.

Det ser ikke ut til å være noe mer enn en personlig hevnaksjon fra en som mangler lederskap i landet», avslutter sekretæren for det moldoviske partiet.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender