Kontakt med oss

Marokko

Marokko er vertskap for ministermøte for den globale koalisjonen for å beseire ISIS

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Marokko har vært vertskap for ministermøtet til den globale koalisjonen for å beseire ISIS, på felles invitasjon fra utenriksminister, afrikansk samarbeid og marokkanske utlendinger, Nasser Bourita, og USAs utenriksminister, Antony Blinken.

Marrakech-møtet er enda et skritt i jakten på internasjonalt engasjement og koordinering i kampen mot Daesh, med et spesielt fokus på det afrikanske kontinentet samt utviklingen av terrortrusselen i Midtøsten og andre regioner.

Under dette møtet gjennomgikk koalisjonsministrene handlingene som ble tatt i form av stabiliseringsinnsats i områder tidligere påvirket av Daesh, innen strategisk kommunikasjon mot radikaliseringspropagandaen til denne terrorgruppen og dens tilknyttede selskaper, og kampen mot utenlandske terrorkrigere.

Utenriksminister av Marokko snakker

For bare noen måneder siden kunngjorde koalisjonen opprettelsen av Afrikafokusgruppen. Dette viktige steget ble fulgt opp på Marrakech-møtet med ytterligere veiledning og konkrete svar på fremveksten av terrorisme i Afrika.

Som vertsland for dette møtet, og som medformann for "Africa Focus Group" under koalisjonen, bekreftet dette møtet Marokkos ledende rolle på regionalt og internasjonalt nivå i kampen mot terrorisme og støtte til fred, sikkerhet og stabilitet i Afrika.

Det er også et sterkt vitnesbyrd om koalisjonen for Marokko, som en troverdig partner og leverandør av regional fred og sikkerhet, som særlig har vært medleder for Global Counterterrorism Forum i tre påfølgende perioder, som er vert for FNs kontor for terrorbekjempelse og opplæring i Afrika og som var kontinentets land som i juni 2018 organiserte møtet mellom de politiske direktørene for den globale koalisjonen mot Daesh, dedikert til terrortrusselen i Afrika.

Det vitner nok en gang om tilliten og aktelsen den unike tilnærmingen utviklet av Marokko, under ledelse av Hans Majestet Kong Mohammed VI, i kampen mot terrorisme, men også for å forsvare interessene til det afrikanske kontinentet innenfor multilaterale plattformer.

Annonse

Den globale koalisjonen for å beseire ISIS ble opprettet i september 2014, for å bekjempe terrorgruppen Daesh i henhold til en tverrfaglig, inkluderende og helhetlig tilnærming mellom land og regionale institusjoner som ønsker å dempe de ekspansjonistiske ambisjonene til terrorgruppen og avvikle dens nettverk .

Koalisjonen er sammensatt av 84 stater og internasjonale partnerorganisasjoner som tilhører forskjellige regioner i verden.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender