Kontakt med oss

Marokko

Det marokkanske overordnede rådet for den rettslige myndigheten (CSPJ) fordømmer ubegrunnede påstander i resolusjonen fra Europaparlamentet.

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Det marokkanske overordnede rådet for den rettslige myndigheten (CSPJ) fordømmer ubegrunnede påstander i resolusjonen fra Europaparlamentet. Den øverste råd for den rettslige myndigheten (CSPJ) uttrykte lørdag sin sterke fordømmelse av de ubegrunnede påstandene i resolusjonen fra Europaparlamentet (EP) torsdag 19. januar 2023.

I en uttalelse har det øverste rådet, som møtes denne lørdagen, tatt til etterretning EP-resolusjonen som inneholder alvorlige anklager og påstander som undergraver uavhengigheten til det marokkanske rettsvesenet.

Disse ubegrunnede påstandene forvrenger fakta og sår tvil om lovligheten og legitimiteten til rettsprosedyrene, hvorav noen har blitt dømt og andre fortsatt under råd, heter det i uttalelsen.

Rådet uttrykker derfor sin sterke fordømmelse av de ubegrunnede påstandene i den nevnte resolusjonen.

Den beklager også denne forvrengningen av fakta i sammenheng med rettssaker som ble gjennomført i samsvar med loven, i full overensstemmelse med konstitusjonelle garantier og vilkår for rettferdig rettergang som internasjonalt anerkjent.

Rådet fordømmer kraftig tilnærmingen som ble vedtatt av Europaparlamentet, som har tillagt seg retten til å dømme det marokkanske rettssystemet på en åpenlyst partisk måte, som skader de rettslige institusjonene i kongeriket og krenker deres uavhengighet, bemerker videre uttalelsen.

Dessuten avviser CSPJ fullstendig enhver innblanding i rettsprosessene eller forsøk på å påvirke deres avgjørelser, spesielt at noen av de nevnte sakene fortsatt er for domstolene.

Annonse

Dette er i strid med alle internasjonale normer og standarder, inkludert FNs prinsipper og erklæringer om rettsvesenets uavhengighet, viser CSPJ i uttalelsen.

Rådet avviser på det sterkeste oppfordringen som er inkludert i resolusjonen om å legge press på den rettslige myndigheten til umiddelbart å løslate personene det nevnte; og anser dette som et farlig brudd på rettferdighetens uavhengighet og et forsøk på å påvirke den dømmende myndigheten, spesielt at noen av sakene fortsatt er under rettslig kontroll.

På en annen måte, avviser det overordnede rådet feilslutningene som er inkludert i resolusjonen, som er inspirert av visse kilder som er notorisk kjent for sine dogmatiske posisjoner, udokumenterte, uverifiserte og tilbakevist av fakta;

Uttalelsen understreker videre at personene, nevnt i resolusjonen, hadde fordel av alle garantier for rettferdig rettergang i samsvar med loven, inkludert uskyldspresumsjonen, retten til forsvar, tilgang til alle dokumenter som er relevante for deres saker, retten til offentlighet. rettssak, innkalling av vitner og høring av disse, rettslig ekspertise, retten til å anke og alle andre garantier gitt av den marokkanske loven som fastsatt i de internasjonale menneskerettighetspaktene som er godkjent av Kongeriket.

Rådet understreker at fakta som er gjenstand for rettssaken mot personene nevnt i resolusjonen fra Europaparlamentet på ingen måte er knyttet til deres virksomhet som journalister eller til praktiseringen av deres ytrings- og ytringsfrihet, garantert av loven og grunnloven.

Rettsmyndigheten understreker i denne forbindelse at anklagene mot disse personene er knyttet til straffeloven, inkludert menneskehandel, seksuelle overgrep og utnyttelse av andre personers sårbarhet. Slike handlinger straffes strengt av lovene, over hele verden.

Rådet avviser dobbeltmoralen som kjennetegner denne resolusjonen, som i stedet for å fordømme de seksuelle overgrepene ofrene er utsatt for, forsvarer en rekke usannheter og ubegrunnede påstander.

Rådet bekrefter på nytt at Marokko i løpet av de siste årene har tatt viktige fremskritt for å forankre statsadvokatens uavhengighet fra de utøvende myndighetene siden 2017, i tillegg til konsolideringen av uavhengigheten til rettsvesenet fastsatt i grunnloven fra 2011, og banet vei for opprettelsen av det øverste rådet for den rettslige myndigheten i 2017 i samsvar med de mest avanserte internasjonale standardene for rettslig uavhengighet, som selv noen europeiske land fortsatt er langt fra å oppnå.

Rådet understreker sorenskrivernes tilknytning til deres uavhengighet samt til beskyttelse av rettighetene og frihetene, og garantien for rettferdig rettergang, som en konstitusjonell, juridisk og etisk plikt.

Rådet uttrykker sin iver etter å opprettholde sin rolle for å beskytte rettsvesenets uavhengighet mot all innblanding og press uansett hvor de kommer fra i samsvar med Grunnloven og dens reguleringsakt, konkluderer uttalelsen.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender