Kontakt med oss

Polen

Midt i energikrigen er polsk vindindustri i strid med myndighetenes forskrifter

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Representanter for den polske havvindindustrien er ikke fornøyd med den nylig vedtatte endringen som regulerer sertifiseringen av havvindparkprosjekter i polske havområder.

Oliwia Mroz fra Polish Wind Energy Association fortalte EU Reporter at den nye endringen introduserer en overdreven byrde for investorer med det nye sertifiseringssystemet.

«I henhold til innholdet i denne forskriften skal ikke bare offshoredelen av investeringen (fundament, turbin, offshore kraftkabler) sertifiseres, men også landdelen av kraftevakueringsinfrastrukturen, inkludert delen av onshore. kabel og transformatorstasjonen plassert på land. Ingen steder i verden gjelder slike reguleringer, verken i fremvoksende eller erfarne markeder», sa hun videre.

Kontoret til den polske presidenten ser annerledes på ting. I en pressemelding utgitt sist torsdag tilbyr sertifiseringssystemet "passende mekanismer for tilsyn over design, konstruksjon og drift" av vindparker og utstyr.

De tre typene sertifikater som representerer stridspunktet mellom industri og beslutningstakere, fyller følgende roller: et design-samsvarssertifikat som bekrefter at byggeprosjektet er i samsvar med tekniske standarder som skal oppfylles av en vindpark; et sertifikat som bekrefter at byggeprosessen er i samsvar med byggeprosjektet; og et sertifikat for driftssikkerhet, som bekrefter fullstendigheten og riktigheten av dokumentasjonen innen riktig vedlikehold og service av en offshore vindpark eller sett med enheter.

Den første skal utstedes på ubestemt tid, den andre - for en periode på ikke lenger enn 5 år, og den tredje - for en periode på ikke lenger enn 5 år og vil kreve fornyelse senest 3 måneder før utløpet av driftssikkerhetssertifikat.

Den polske vindenergiforeningen, en forening som inkluderer selskaper som er aktive på vindenergimarkedet i Polen, fortalte EU Reporter at sertifikatene representerer en overdreven byrde for investoren, samt store organisatoriske komplikasjoner. Dette kan oversettes til både kostnadene og tidspunktet for investeringer og oppnåelsen av landets energipolitiske mål, sa PWEA til EU Reporter.

Annonse

Polen endrer sjøsikkerhetsloven

Endringen til sjøsikkerhetsloven undertegnet av den polske presidenten i forrige uke vil gi et nytt system som brukes til å sende kraft fra en havvindpark til land i den polske eksklusive økonomiske sonen i Østersjøen.

Dette vil endre regelverket angående havområdene i Polen og systemet for maritim administrasjon.

For å være mer nøyaktig er det innført et krav som betyr at det nå kreves en ny tillatelse for bygging eller bruk av kunstige øyer, strukturer og innretninger i polske baltiske områder. Tillatelsen for innretninger som brukes til krafttransport til fastlandet kan også gis først etter at søkeren oppfyller foreløpige vilkår. Loven skal tre i kraft 14 dager fra datoen for kunngjøringen.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender