Kontakt med oss

Polen

Storbritannias prins William besøker tropper i Polen på overraskelsestur

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Prins William, den britiske prinsen, besøkte Polen uanmeldt onsdag (22. mars) for å uttrykke takknemlighet til britiske og polske tropper for deres støtte til Ukraina. Han møtte også flyktninger på flukt fra Russland for å dele deres historier.

Kontoret hans uttalte at tronfølgeren reiste til Rzeszow, i sørøst i Polen, for å møte Mariusz Blaszczak (forsvarsminister), og for å snakke med medlemmer av den polske forsvarsstyrken og britiske tropper stasjonert der.

Etter Russlands invasjon bygger NATO opp styrke på sin østflanke. Britene er en del av den NATO-utplasseringen.

Selv om den kongeliges reise ikke blir offentliggjort, uttalte talspersonen hans at William var opptatt av at den skulle fortsette, og at det var noe han ba om.

William uttalte at han var til stede for å uttrykke takknemlighet til de britiske og polske troppene for deres nære samarbeid. "Jeg ønsker også å hylle den geniale menneskeheten til det polske folket. Hjertene deres har vært like åpne som hjemmene deres.

Prinsen av Wales vil reise til Warszawa etter de militære engasjementene for å besøke en forlatt kontorblokk som har blitt omgjort til et overnattingssenter for 300 ukrainske kvinner og barn som flyktet fra krig.

Prinsen legger en krans ved graven til den ukjente soldaten i den polske hovedstaden torsdag. Det var her besteforeldrene hans, dronning Elizabeth og prins Philip, la ned en krans da de besøkte Polen i 1996. Deretter møter han president Andrzej Dzura fra Polen.

Han sa: "I morgen, når jeg møter president Duda, vil jeg gjenta det dype forholdet mellom våre to nasjoner, og understreke min fortsatte støtte, takknemlighet, til det polske folket."

Annonse

Williams tur til Ukraina, hans første siden 2017 da han reiste dit med Kate, vil avsluttes med et besøk i en lokal mathall. Han vil hilse på unge ukrainske flyktninger som har bosatt seg i Warszawa.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender