Kontakt med oss

Forsiden

FIE trer inn med en plan for å støtte fektere midt i COVID-19-krisen

Publisert

on

Et nytt initiativ bekrefter en trend for å hjelpe idrettsutøvere med å overvinne konsekvensene av COVID-19-pandemien. 

                 International Fencing Federation (FIE), ledet av Alisher Usmanov, har kunngjort en global støtteplan rettet mot nasjonale forbund midt i COVID-19-krisen.

"Vår verden har stått overfor koronaviruspandemien, noe som medfører enorme konsekvenser for fysisk og mental helse, så vel som økonomien," sa Usmanov i en uttalelse som ble offentliggjort forrige fredag ​​av FIE. "Fektere og deres føderasjoner har måttet stoppe sine aktiviteter brått. I ånden av solidaritet og enhet, og for å hjelpe vår gjerdefamilie med å overvinne denne vanskelige perioden, kom vi med en enestående støtteplan, og tildelte 1 million sveitsiske franc til dette formålet. . "

Alisher Usmanov, foto av TASS

I henhold til planen som er vedtatt av eksekutivkomiteen, vil FIE gi økonomisk støtte til sine organisasjoner, idrettsutøvere og dommere, og fryse medlemskap og organisasjonsavgift. Det sikrer også tilskudd til gjerder for å delta i kommende mesterskap.

Denne kunngjøringen kommer i et avgjørende øyeblikk når den sportslige verdenen blir stoppet av den pågående suspensjonen av de fleste aktiviteter og omplasseringen av hendelser.

Allerede i mai etablerte World Athletics og International Athletics Foundation (IAF) et velferdsfond på $ 500,000 XNUMX dollar for å støtte profesjonelle idrettsutøvere som har mistet en betydelig del av inntekten på grunn av suspensjon av internasjonale konkurranser.

Verdens friidrettspresident Sebastian Coe bemerket at “ressursene må være fokusert på idrettsutøvere som sannsynligvis vil konkurrere på de olympiske leker i Tokyo neste år og nå sliter med å betale for grunnleggende nødvendigheter på grunn av tap av inntekt under pandemien.

FIE, som består av totalt 157 forbund, planlegger for øyeblikket å gjenoppta konkurransene innen november neste år. Fektarnes senior olympiske kvalifiseringsrangering forblir frossent fra mars 2020, heter det.

FIE var et av de første internasjonale forbundene som ga ut sin globale støtteplan, som nå kan følges av andre.

Gitt usikkerheten rundt slutten av coronavirus-pandemien, trenger idrettsorganisasjoner å tenke på hvordan de kan gi ytterligere moralsk og økonomisk støtte til sine idrettsutøvere. Flere initiativer bør forventes fra givere og forbund i løpet av en nær fremtid.

I mellomtiden jobber FIE, ifølge Usmanov, utrettelig for å beskytte våre idrettsutøvere og hele organisasjonen for å sikre at fremtidige konkurranser finner sted trygt. Som gjerdere møter vi fremtiden sammen, hodet opp og maskene våre på ”.

Usmanov, en tidligere profesjonell gjerder, har ledet FIE siden 2008 og har lagt en bemerkelsesverdig CHF80 millioner (USD 82 millioner dollar) i FIEs balanse over tre tidligere olympiske sykluser, ifølge Inne på nettstedet for spillnyheter.

To ganger som ble gjenvalgt til dette innlegget, sparte russeren ingen anstrengelser for å bidra til å fremme inngjerding og for å hjelpe de voksende nasjonale forbundene i Asia, Afrika og andre deler av verden.

Han overbeviste også IOC, som ledes av den tidligere fektmesteren Thomas Bach, til å tildele fektet hele medaljen til fekting under det kommende OL i Tokyo.

Da COVID-19-pandemien brøt ut, har Usmanov og hans virksomheter bidratt til å bekjempe virkningen av dette med store donasjoner i forskjellige land, særlig i Russland og i Usbekistan.

Sport og sportsbransjer kan ha blitt hardt rammet av COVID-19, men sport antas også å være den beste medisinen mot sykdommer. Aristoteles pleide å si at "ingenting er så tappende og ødeleggende for menneskekroppen, som langvarig fysisk inaktivitet".

Forhåpentligvis vil FIEs initiativ til å støtte gjerder i denne tiden med fortsatt turbulens bringe oss nærmere å avslutte den nåværende pausen i verdens sportsliv.

 

 

 

Økonomi

Utstedelse av grønne obligasjoner vil styrke euroens internasjonale rolle

Publisert

on

Eurogruppeministrene diskuterte euroens internasjonale rolle (15. februar), etter publiseringen av EU-kommisjonens kommunikasjon av (19. januar), 'Det europeiske økonomiske og finansielle systemet: fremme styrke og motstandskraft'.

President for Eurogruppen, Paschal Donohoe, sa: “Målet er å redusere avhengigheten av andre valutaer, og å styrke vår autonomi i forskjellige situasjoner. Samtidig innebærer økt internasjonal bruk av valutaen også potensielle avveininger, som vi vil fortsette å overvåke. Under diskusjonen understreket ministrene potensialet med utstedelse av grønne obligasjoner for å forbedre markedets bruk av euro, samtidig som de bidro til å oppnå vårt mål for klimaovergang.

Eurogruppen har diskutert saken flere ganger de siste årene siden Euro-toppmøtet i desember 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europeiske stabilitetsmekanismen, sa at overdreven tillit til dollar inneholdt risiko, og ga Latin-Amerika og den asiatiske krisen på 90-tallet som eksempler. Han refererte også skrått til “nyere episoder” der dollarens dominans betydde at EU-selskaper ikke kunne fortsette å samarbeide med Iran i møte med amerikanske sanksjoner. Regling mener at det internasjonale pengesystemet sakte beveger seg mot et flerpolært system der tre eller fire valutaer vil være viktige, inkludert dollar, euro og renminbi. 

Europakommisjonæren for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i at euroens rolle kan styrkes gjennom utstedelse av grønne obligasjoner som forbedrer markedens bruk av euroen, samtidig som de kan bidra til å nå våre klimamål for neste generasjons EU-midler.

Ministrene var enige om at det var behov for brede tiltak for å støtte euroens internasjonale rolle, som omfatter fremgang med blant annet Den økonomiske og monetære union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for å sikre euroens internasjonale rolle.

Fortsett å lese

EU

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen støtter Tyskland over Kunduz-luftangrepssaken

Publisert

on

By

En undersøkelse fra Tyskland om en dødelig luftangrep i 2009 nær den afghanske byen Kunduz, som ble beordret av en tysk sjef, overholdt sine rettigheter til livsforpliktelser, avgjorde Den europeiske menneskerettighetsdomstolen tirsdag (16. februar), skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserte domstolen avviser en klage fra den afghanske statsborgeren Abdul Hanan, som mistet to sønner i angrepet, om at Tyskland ikke oppfylte sin forpliktelse til effektivt å etterforske hendelsen.

I september 2009 ringte den tyske sjefen for NATO-tropper i Kunduz inn en amerikansk jagerfly for å slå to drivstoffbiler nær byen som NATO mente hadde blitt kapret av Talibans opprørere.

Den afghanske regjeringen sa på det tidspunktet 99 mennesker, inkludert 30 sivile, ble drept. Uavhengige rettighetsgrupper anslått mellom 60 og 70 sivile ble drept.

Dødstallet sjokkerte tyskerne og tvang til slutt forsvarsministeren til å trekke seg på grunn av beskyldninger om å dekke over antall sivile tap i oppkjøringen til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale statsadvokat hadde funnet ut at sjefen ikke påtok seg strafferettslig ansvar, hovedsakelig fordi han var overbevist da han beordret luftangrepet at ingen sivile var til stede.

For at han skulle kunne holdes ansvarlig i henhold til internasjonal lov, måtte han ha blitt funnet å ha handlet med hensikt å forårsake overdrevne sivile tap.

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vurderte effektiviteten av Tysklands etterforskning, inkludert om den etablerte en begrunnelse for dødelig bruk av makt. Den vurderte ikke lovligheten av luftangrepet.

Av 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den nest største kontingenten bak USA.

En fredsavtale i 2020 mellom Taliban og Washington krever at utenlandske tropper skal trekke seg innen 1. mai, men USAs president Joe Bidens administrasjon vurderer avtalen etter en forverring av sikkerhetssituasjonen i Afghanistan.

Tyskland forbereder seg på å utvide mandatet for sitt militære oppdrag i Afghanistan fra 31. mars til slutten av året, med troppsnivåer på opptil 1,300, ifølge et utkast til dokument sett av Reuters.

Fortsett å lese

EU

Digitalisering av EUs rettssystemer: Kommisjonen starter offentlig høring om rettslig samarbeid over landegrensene

Publisert

on

16. februar lanserte EU-kommisjonen en offentlig høring om modernisering av EUs rettssystemer. EU har som mål å støtte medlemslandene i deres forsøk på å tilpasse deres rettssystemer til den digitale tidsalderen og forbedre dem EUs grenseoverskridende rettssamarbeid. Justiskommisjonær Didier Reynders (Bildet) sa: “COVID-19-pandemien har videre fremhevet viktigheten av digitalisering, også innen rettsfeltet. Dommere og advokater trenger digitale verktøy for å kunne samarbeide raskere og mer effektivt.

Samtidig trenger innbyggere og bedrifter verktøy på nettet for en enklere og mer gjennomsiktig adgang til domstol til en lavere kostnad. Kommisjonen strever for å presse denne prosessen videre og støtte medlemslandene i deres innsats, blant annet når det gjelder å lette deres samarbeid i grenseoverskridende rettslige prosedyrer ved å bruke digitale kanaler. " I desember 2020 vedtok kommisjonen en kommunikasjon skisserer handlingene og initiativene som skal fremme digitaliseringen av rettssystemer i hele EU.

Den offentlige konsultasjonen vil samle synspunkter på digitaliseringen av EUs sivile, kommersielle og strafferettslige grenseoverskridende prosedyrer. Resultatene av den offentlige konsultasjonen, der et bredt spekter av grupper og enkeltpersoner kan delta og som er tilgjengelig her. fram til 8. mai 2021, vil mate inn i et initiativ om digitalisering av grenseoverskridende rettslig samarbeid som forventes ved slutten av året som kunngjort i 2021 Kommisjonens arbeidsprogram.

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender