Kontakt med oss

Forsiden

FIE trer inn med en plan for å støtte fektere midt i COVID-19-krisen

Publisert

on

Et nytt initiativ bekrefter en trend for å hjelpe idrettsutøvere med å overvinne konsekvensene av COVID-19-pandemien.

International Fencing Federation (FIE), ledet av Alisher Usmanov, har kunngjort en global støtteplan rettet mot nasjonale forbund midt i COVID-19-krisen.

"Vår verden har stått overfor koronaviruspandemien, noe som medfører enorme konsekvenser for fysisk og mental helse, så vel som økonomien," sa Usmanov i en uttalelse som ble offentliggjort forrige fredag ​​av FIE. "Fektere og deres føderasjoner har måttet stoppe sine aktiviteter brått. I ånden av solidaritet og enhet, og for å hjelpe vår gjerdefamilie med å overvinne denne vanskelige perioden, kom vi med en enestående støtteplan, og tildelte 1 million sveitsiske franc til dette formålet. . "

Alisher Usmanov, foto av TASS

Alisher Usmanov, foto av TASS

I henhold til planen som er vedtatt av eksekutivkomiteen, vil FIE gi økonomisk støtte til sine organisasjoner, idrettsutøvere og dommere, og fryse medlemskap og organisasjonsavgift. Det sikrer også tilskudd til gjerder for å delta i kommende mesterskap.

Denne kunngjøringen kommer i et avgjørende øyeblikk når den sportslige verdenen blir stoppet av den pågående suspensjonen av de fleste aktiviteter og omplasseringen av hendelser.

Allerede i mai etablerte World Athletics og International Athletics Foundation (IAF) et velferdsfond på $ 500,000 XNUMX dollar for å støtte profesjonelle idrettsutøvere som har mistet en betydelig del av inntekten på grunn av suspensjon av internasjonale konkurranser.

Verdens friidrettspresident Sebastian Coe bemerket at “ressursene må være fokusert på idrettsutøvere som sannsynligvis vil konkurrere på de olympiske leker i Tokyo neste år og nå sliter med å betale for grunnleggende nødvendigheter på grunn av tap av inntekt under pandemien.

FIE, som består av totalt 157 forbund, planlegger for øyeblikket å gjenoppta konkurransene innen november neste år. Fektarnes senior olympiske kvalifiseringsrangering forblir frossent fra mars 2020, heter det.

FIE var et av de første internasjonale forbundene som ga ut sin globale støtteplan, som nå kan følges av andre.

Gitt usikkerheten rundt slutten av coronavirus-pandemien, trenger idrettsorganisasjoner å tenke på hvordan de kan gi ytterligere moralsk og økonomisk støtte til sine idrettsutøvere. Flere initiativer bør forventes fra givere og forbund i løpet av en nær fremtid.

I mellomtiden jobber FIE, ifølge Usmanov, utrettelig for å beskytte våre idrettsutøvere og hele organisasjonen for å sikre at fremtidige konkurranser finner sted trygt. Som gjerdere møter vi fremtiden sammen, hodet opp og maskene våre på ”.

Usmanov, en tidligere profesjonell gjerder, har ledet FIE siden 2008 og har lagt en bemerkelsesverdig CHF80 millioner (USD 82 millioner dollar) i FIEs balanse over tre tidligere olympiske sykluser, ifølge Inne på nettstedet for spillnyheter.

To ganger som ble gjenvalgt til dette innlegget, sparte russeren ingen anstrengelser for å bidra til å fremme inngjerding og for å hjelpe de voksende nasjonale forbundene i Asia, Afrika og andre deler av verden.

Han overbeviste også IOC, som ledes av den tidligere fektmesteren Thomas Bach, til å tildele fektet hele medaljen til fekting under det kommende OL i Tokyo.

Da COVID-19-pandemien brøt ut, har Usmanov og hans virksomheter bidratt til å bekjempe virkningen av dette med store donasjoner i forskjellige land, særlig i Russland og i Usbekistan.

Sport og sportsbransjer kan ha blitt hardt rammet av COVID-19, men sport antas også å være den beste medisinen mot sykdommer. Aristoteles pleide å si at "ingenting er så tappende og ødeleggende for menneskekroppen, som langvarig fysisk inaktivitet".

Forhåpentligvis vil FIEs initiativ til å støtte gjerder i denne tiden med fortsatt turbulens bringe oss nærmere å avslutte den nåværende pausen i verdens sportsliv.

Økonomi

# COVID-19 - 'Årets jul blir en annen jul'

Publisert

on

I dag (28. oktober) presenterte EU-kommisjonen sin forslag for ytterligere tiltak for å takle COVID-19 i forkant av morgendagens møte, via videokonferanse, av europeiske regjeringsledere.

Tiltakene er rettet mot en mer koordinert tilnærming til datadeling, testing, medisinsk og ikke-medisinsk utstyr, reise og vaksinasjonsstrategier. President for EU-kommisjonen, von der Leyen, etterlyste samarbeid, koordinering og solidaritet.

Von der Leyen sa: ”I dag lanserer vi ytterligere tiltak i vår kamp mot viruset; fra å øke tilgangen til rask testing og forberede vaksinasjonskampanjer, til å legge til rette for sikker reise når det er nødvendig. Jeg ber medlemsstatene om å samarbeide tett. Modige grep som er tatt nå vil bidra til å redde liv og beskytte livsgrunnlag. Ingen medlemsland vil komme trygt ut av denne pandemien før alle gjør det. ”

Kommisjonær for helse og mattrygghet Stella Kyriakides sa: “Økningen i COVID-19-infeksjonsraten i Europa er veldig alarmerende. Det er nødvendig med en avgjørende øyeblikkelig handling for at Europa skal beskytte liv og levebrød, for å lindre presset på helsevesenet og kontrollere spredningen av viruset. ”

Professor Peter Piot, som er ledende forsker i kommisjonens rådgiverpanel, takket presidentens bekymringer og sa at det ikke var noen "sølvkule". Han sa at Europa betalte en høy pris for avslappende tiltak om sommeren, og la til at tiltak som å bruke masken fungerer så lenge alle gjør det.

Han advarte også mot 'koronatretthet' og understreket at det ikke var noen avveining mellom helse og økonomi. Han pekte på en rapport i Financial Times og sa at helseproblemet måtte løses for å begrense økonomisk skade.

Den nye innsatsen, se på mange handlinger:

Forbedre informasjonsflyten for å tillate informert beslutningstaking: Deling av nøyaktig, omfattende, sammenlignbar og rettidig informasjon om epidemiologiske data, samt om testing, kontaktsporing og folkehelseovervåking, er viktig for å spore hvordan koronavirus sprer seg på og nasjonalt nivå og levere alle relevante data til European Center for Disease Prevention and Control (ECDC) og Kommisjonen.

Etablering av mer effektive og hurtige tester: Kommisjonen foreslår direkte kjøp av raske antigentester og leveres til medlemsstatene, ved bruk av 100 millioner euro under nødstøtteinstrumentet. Parallelt med dette lanserer kommisjonen en felles anskaffelse for å sikre en ny tilgangsstrøm. Reisende bør tilbys muligheten til å gjennomgå en test etter ankomst. Hvis det skal kreves eller anbefales negative COVID-19-tester for noen aktivitet, er gjensidig anerkjennelse av tester avgjørende, spesielt i reisesammenheng.

Benytter fullstendig apper for sporings- og varslingsapper over landegrensene: EU-land har utviklet 19 nasjonale apper for sporings- og varslingsapper, lastet ned mer enn 52 millioner ganger. Kommisjonen lanserte nylig en løsning for å koble nasjonale apper over hele EU gjennom en 'European Federation Gateway Service'. Tre nasjonale apper (Tyskland, Irland og Italia) ble først koblet til 19. oktober da systemet kom online. Kommisjonen ber alle stater om å sette opp effektive og kompatible apper og styrke deres kommunikasjonsarbeid for å fremme deres opptak.

Effektiv vaksinering: Utvikling og opptak av sikre og effektive vaksiner er et prioritert arbeid for raskt å avslutte krisen. Medlemsstatene må ta for å være fullt forberedt, som inkluderer utvikling av nasjonale vaksinasjonsstrategier. Kommisjonen vil få på plass et felles rapporteringsrammeverk og en plattform for å overvåke effektiviteten av nasjonale vaksinestrategier. For å dele beste praksis vil konklusjonene fra den første gjennomgangen av nasjonale vaksinasjonsplaner bli presentert i november 2020.

Effektiv kommunikasjon til innbyggerne: Tydelig kommunikasjon er avgjørende for at folkehelsesvaret skal lykkes. Kommisjonen ber alle medlemsstater om å starte kommunikasjonskampanjer på nytt for å motvirke falsk, villedende og farlig informasjon som fortsetter å sirkulere, og for å adressere risikoen for " pandemiutmattelse ”. Vaksinasjon er et spesifikt område der offentlige myndigheter må trappe opp sine handlinger for å bekjempe feilinformasjon og sikre allmenn tillit, da det ikke vil være noe kompromiss om sikkerhet eller effektivitet under Europas robuste vaksineautorisasjonssystem.

Sikre viktige forsyninger: Kommisjonen har lansert en ny felles anskaffelse av medisinsk utstyr for vaksinering.

Tilrettelegge for trygge reiser: Kommisjonen oppfordrer medlemsstatene til å gjennomføre den anbefalingen som Rådet har vedtatt om en felles og koordinert tilnærming til begrensninger for fri bevegelse. Innbyggere og bedrifter ønsker klarhet og forutsigbarhet. Eventuelle gjenværende COVID-19-relaterte tiltak ved indre grenser bør løftes.

Fortsett å lese

EU

Europeisk minstelønn: Kommisjonsforslaget er velkomment, men faller ikke under ambisjonen om å bekjempe fattigdom og ulikhet, sier De Grønne

Publisert

on

EU-kommisjonen har nettopp gitt ut sitt utkast til direktiv om en europeisk minstelønn. Forslaget inneholder minimumsstandarder og ensartede kriterier for nivået på EU-bred minimumslønn. EU-kommisjonen oppfordrer EU-regjeringer til å involvere arbeidsmarkedspartnere og fagforeninger i forhandlinger om minstelønn og å lukke hull der kollektive avtaler ikke gjelder.

For De Grønne / EFA-gruppen faller EU-kommisjonens forslag ikke under den uttalte ambisjonen om å bekjempe fattigdom og ulikhet. Kira Peter-Hansen MEP, De Grønne / EFA-koordinator i Sysselsettings- og sosialkomiteen i Europaparlamentet, sa: "For mange europeere tjener en lønn de ikke kan leve av, og antall" arbeidende fattige "vil sannsynligvis vokse i løpet av den nåværende COVID-19-krisen. Derfor er det velkommen at Kommisjonen prøver å takle problemet med fattigdom i arbeidslivet, men dessverre unnlater dette forslaget å løse problemet.

"Hvis et europeisk rammeverk om minstelønninger skal gjøre en reell forskjell, er ikke dette forslaget opp til jobben. Slik det ser ut, vil dette direktivet fortsatt se arbeidstakere på så lite som to euro i timen. Lønn må være nok til å leve av over hele EU.

"Vi hilser forslaget om å garantere lønn basert på kollektive avtaler i offentlige anskaffelser. Det må imidlertid gjøres mer for å gi arbeidsmarkedspartnere mulighet til å styrke kollektive forhandlinger, og vi må sikre at forslaget ikke skader velfungerende kollektive forhandlingsmodeller. Europeiske arbeidstakere trenger tilgang til fattigdomsbeskyttet lønn og for å utrydde diskriminering av noe slag, og for at alle EU-borgere skal ha en minimumsinntekt - det er det et ekte sosialt Europa handler om. "

Fortsett å lese

Kina

Samsung Display får amerikanske lisenser for å levere noen paneler til Huawei

Publisert

on

By

Samsung Electronics 'skjermenhet har mottatt lisenser fra amerikanske myndigheter for å fortsette å levere visse skjermpanelprodukter til Huawei Technologies [HWT.UL], fortalte en kilde kjent med saken Reuters tirsdag 27. oktober.

Med USA-Kina-bånd på sitt verste på flere tiår, har Washington presset regjeringer rundt om i verden for å presse ut Huawei, og hevdet at telekomgiganten ville levere data til den kinesiske regjeringen for å spionere. Huawei benekter at det spionerer for Kina.

Fra 15. september har nye fortau forhindret amerikanske selskaper i å levere eller betjene Huawei.

Samsung Display, som teller Samsung Electronics og Apple som store kunder for organiske lysdioder (OLED) -skjermbilder, avviste kommentar.

Huawei var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Det er fortsatt uklart om Samsung Display vil være i stand til å eksportere sine OLED-paneler til Huawei, ettersom andre firmaer i forsyningskjeden som lager komponenter som er nødvendige for å produsere paneler, også må få amerikanske lisenser.

Samsungs bykonkurrent LG Display sa at det og andre selskaper, inkludert de fleste halvlederselskaper, må få lisenser for å gjenoppta virksomheten med Huawei.

I forrige måned sa Intel Corp at de hadde mottatt lisenser fra amerikanske myndigheter for å fortsette å levere visse produkter til Huawei.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender