Kontakt med oss

Russland

EU foreslår "solid" og "kalibrert" sanksjonspakke

DELE:

Publisert

on

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen kom med en uttalelse etter den politiske avtalen som utenriksministre nådde i dag (22. februar) om å innføre ytterligere sanksjoner mot Russland. Avtalen ble inngått på et uformelt møte i Paris og vil snart få juridisk virkning. 

Von der Leyen sa at Russland ikke respekterte sine internasjonale forpliktelser og at de bryter folkerettens prinsipper ved å anerkjenne regionene Donetsk og Luhansk, samt sende tropper til disse regionene. 

Sanksjonspakken ble beskrevet som "solid" og "kalibrert". Tiltakene vil være rettet mot enkeltpersoner og selskaper som er involvert i disse handlingene, banker som finansierer det russiske militærapparatet og bidrar til destabiliseringen av Ukraina. Som det gjorde med Krim i 2014, vil også EU forby handel med regionene. Mer vesentlig vil EU begrense den russiske regjeringens mulighet til å skaffe kapital på EUs finansmarkeder. 

I tillegg til avtalen om sanksjoner, ønsket von der Leyen den tyske regjeringens beslutning om Nord Stream 2 velkommen. 

"Hvis Russland fortsetter å eskalere krisen som det har skapt," sa von der Leyen. "Vi er klare til å iverksette ytterligere tiltak som svar. EU er samlet og handler raskt.»

Del denne artikkelen:

Trender