Kontakt med oss

Russland

"Det farligste øyeblikket for Europas sikkerhet på en generasjon" Stoltenberg

DELE:

Publisert

on

NATO-Ukraina-kommisjonen møttes i Brussel tirsdag (22. februar) for et ekstraordinært møte for å ta opp sikkerhetssituasjonen i og rundt Ukraina.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fordømte Moskvas beslutning om å anerkjenne den selverklærte folkerepublikken Donetsk og folkerepublikken Luhansk. Han berømmet Ukraina for å vise tilbakeholdenhet i møte med russisk aggresjon og beskrev det som en krise skapt av Russland alene. 

Ukraina har mottatt sterk politisk støtte, økonomisk bistand og støtte fra noen allierte i å skaffe utstyr for å hjelpe Ukraina med å forsvare seg selv.

«NATO er resolut og forent i sin besluttsomhet om å beskytte og forsvare alle allierte. De siste ukene har allierte utplassert 1000-vis av flere tropper til den østlige delen av alliansen og satt flere i beredskap. Vi har over 100 jetfly i høy beredskap og det er mer enn 120 allierte skip på sjøen fra nord til Middelhavet, sa Stoltenberg. 

«Vi vil fortsette å gjøre det som er nødvendig for å skjerme Alliansen mot aggresjon. NATO-allierte og resten av det internasjonale samfunnet advarte om at det ville være høye kostnader dersom Russland gjennomførte ytterligere aggressive aksjoner mot Ukraina. Jeg hilser de økonomiske sanksjonene kunngjort i dag av mange NATO-allierte velkommen, og beslutningen fra den tyske regjeringen om at den ikke kan sertifisere North Stream til rørledning.»   

Del denne artikkelen:

Annonse

Trender