Kontakt med oss

Russland

«Det EU har gjort i løpet av et par uker er ganske enkelt bemerkelsesverdig» Blinken

DELE:

Publisert

on

Da han ankom dagens ekstraordinære utenriksråd (4. mars) i Brussel, sa USAs utenriksminister Anthony Blinken at siden president Biden tiltrådte var hans første prioritet å revitalisere amerikanske allianser og partnerskap, med utgangspunkt i EU. 

"Nesten alt vi prøver å gjøre rundt om i verden som påvirker livene til våre innbyggere er mer effektivt når vi gjør det sammen," sa Blinken. «Det EU har gjort i løpet av et par uker er ganske enkelt bemerkelsesverdig. Hastigheten som den handlet med, handlingene den tok, både med hensyn til sanksjoner og også støtte til Ukraina, er, jeg tror det ikke er en overdrivelse å si, historisk. Og det bekrefter bare viktigheten av dette partnerskapet for oss.»

Blinken fortsatte med å beskrive invasjonen av Ukraina som en krig etter president Putins valg, både uprovosert og uberettiget. Han understreket at innsatsen var høy og at hvis Putin skulle lykkes, ville det åpne en Pandoras boks med problemer for hele verden. 

EU-ministre fikk også selskap av den kanadiske utenriksministeren Melanie Joly, Storbritannias utenriksminister Liz Truss og NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Del denne artikkelen:

Trender