Kontakt med oss

Russland

Putin vil kunngjøre generell mobilisering i Russland

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I midten av januar planlegger russiske myndigheter å stenge grensene fullstendig for russiske menn under 65 år. De vil da erklære krigslov i landet og sette i gang en generell mobilisering, som i første omgang kan bli innkalt til 500,000 XNUMX personer.

Russlands president Vladimir Putin tenker på å gjenta sitt eventyr fra fjoråret med en fullskala offensiv mot Ukraina, med den hviterussiske hæren allerede involvert i kampene. Fra sin bunker teller ikke Putin de mange ofrene til russiske soldater i krigen i Ukraina. Antallet deres overstiger allerede 110,000 XNUMX drepte russere ifølge ukrainske regjeringskilder. Men Putins oppførsel blir mer og mer aggressiv. For å stoppe Putin på ukrainsk territorium og hindre den russiske hæren i å gå lenger, trenger Ukraina enda mer militærhjelp fra sine vestlige partnere.

Putin prøver å overtale den hviterussiske diktatoren Lukasjenko til å bli direkte med i krigen mot Ukraina. Putin har lenge drømt om å gjenopprette ikke bare Sovjetunionen, men også det russiske imperiet. Han tror bare på krig og på en mytisk global konspirasjon fra den siviliserte verden mot Russland. Hans falske spekulasjoner har ført til tragedier for millioner av mennesker. Putin kan ikke tillate seg å bli beseiret i Ukraina og er klar til å fortsette å kvitte seg med hundretusenvis av russere i krig i sin vanvittige søken etter å gjenoppbygge Sovjetunionen.

Med kunngjøringen om en generell mobilisering vil det bli flere og flere tap i den russiske hæren, fordi den nåværende russiske militærmodellen ikke er i stand til å gi de mobiliserte troppene utstyret de trenger for å kjempe. Det er dessuten ikke lenger riktig å sammenligne det tekniske potensialet til fjorårets russiske hær med den nåværende.

I løpet av nesten 11 måneder med krig har de russiske inntrengerne mistet nesten halvparten av tankene sine – over 3,000. Flertallet av stridsvognene som ble ødelagt er de nye modellene, som ikke vil bli gjenopprettet dersom dagens sanksjonsregime mot Russland opprettholdes. Dette betyr at hvis Russland bestemmer seg for å angripe Ukraina igjen fra Hviterusslands territorium, vil hele dets panserpotensiale være nær null i begynnelsen av 2024.

Samtidig fortsetter russisk propaganda å varme sitt hjemlige publikum, og forbereder dem på en generell mobilisering. Ledende Putin-propagandister, som Vladimir Solovyov, oppfordrer russerne til «ikke å frykte døden i krig, for de vil definitivt komme til himmelen». Russlands president Vladimir Putin forbereder også det russiske folket på generell mobilisering. For første gang i sitt presidentskap leverte han sin nyttårshilsen foran det russiske militæret. Dette var faktisk et direkte hint til russiske borgere om å forberede seg på det verste, nemlig en langvarig krig med hundretusenvis av ofre.

Putin kommer ikke til å forhandle med Ukraina, langt mindre forlate de russisk-okkuperte områdene i Ukraina. Etter å ha gjennomført en generell mobilisering ønsker han å fortsette den meningsløse utmattelseskrigen så lenge som mulig. Den russiske diktatoren har virkelig tenkt å kjempe til den siste russiske soldaten, som ifølge russiske myndigheter må nå ikke bare Kiev eller Warszawa, men også Berlin og Paris uansett hva det koster. Putin tvinger dermed Vesten til å svare på den nye trusselen kun med makt, og gir Ukraina flere og flere dødelige våpen for å ødelegge den russiske hæren. Hvis Kiev ikke forsynes med våpen i nødvendig volum, kan Russland utvide krigen utover Ukraina.

Annonse

I mellomtiden har Russland fortsatt enorme ressurser for å føre en langvarig krig, som de kan vinne. Dette er faren for Europa. Tross alt er den langsomme og målte tilførselen av vestlige våpen til Ukraina bare tilstrekkelig for forsvar, ikke for en offensiv for å frigjøre ukrainske territorier. Det er i Ukraina i dag at fremtiden for hele Europa skal avgjøres og for å hindre at den blir dratt inn i krigens avgrunn. For å oppnå dette trenger Ukraina flere våpen.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender