Kontakt med oss

eksterne relasjoner

Ukraina-krigen: MEP-medlemmer presser på for en spesiell domstol for å straffe russiske forbrytelser

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Parlamentet hevder at grusomhetene utført av russiske styrker i Bucha og Irpin, og andre ukrainske byer, avslører krigens grusomhet og fremhever behovet for koordinert internasjonal handling for å stille de ansvarlige for retten under folkeretten. MEP-er oppfordrer EU til å jobbe tett med Ukraina og andre internasjonale organisasjoner for å opprette en spesiell internasjonal domstol som skal straffeforfølge Russlands militære og politiske ledere og allierte.

MEP-medlemmer mener at en domstol vil fylle et tomrom i internasjonal strafferett og styrke etterforskningsinnsatsen fra Den internasjonale straffedomstolen. Den kan foreløpig ikke etterforske forbrytelsen forverring når den involverer Ukraina.

De politiske og militære lederne i Russland og Hviterussland må holdes ansvarlige

Selv om de spesifikke modalitetene og sammensetningene av spesialdomstolen fortsatt skal bestemmes av MEP-er, insisterer de på at den må ha myndighet til å etterforske Vladimir Putin og den militære og politiske ledelsen i Russland.

De understreket at EU umiddelbart bør begynne det forberedende arbeidet for spesialdomstolen og konsentrere seg om byggingen av ordningene for domstolen i samarbeid med Ukraina. For å sikre bevis for fremtiden bør internasjonale og ukrainske myndigheter støttes.

Etableringen av en spesiell domstol er et signal til det russiske samfunnet og det bredere internasjonale samfunnet om at både president Putin og hans ledelse kan stilles for retten for forbrytelsen mot Ukraina. MEP-er bemerker at den russiske føderasjonen, under Putins ledelse, ikke kan gå tilbake til business as usual.

Teksten ble godkjent med 472 stemmer, 19 mot og 33 avholdte stemmer.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender