Kontakt med oss

Russland

Ytterligere fire russiske medier har forbud mot å sende i EU

DELE:

Publisert

on

Rådet for Den europeiske union har besluttet å stanse kringkastingsaktivitetene i EU til fire ytterligere medier, og anklaget dem for å spre propaganda og støtte krigen mot Ukraina. De er Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestia og Rossiyskaya Gazeta, skriver politisk redaktør Nick Powell.

Rådet kategoriserer disse mediene som under permanent direkte eller indirekte kontroll av ledelsen i Den russiske føderasjonen. Den beskriver dem som "essensielle og medvirkende til å bringe frem og støtte Russlands angrepskrig mot Ukraina, og for destabiliseringen av dets naboland".

I tråd med Charter of Fundamental Rights vil ikke tiltakene hindre de målrettede mediene og deres ansatte i å samle nyhetsinnsamling, gjennom forskning og intervjuer, eller å utføre andre aktiviteter i EU bortsett fra kringkasting. Rådet siterer Russlands «systematiske internasjonale kampanje for medie- og informasjonsmanipulasjon, innblanding og alvorlig forvrengning av fakta for å rettferdiggjøre og støtte landets fullskala aggresjon mot Ukraina, og for å styrke dens strategi for destabilisering av nabolandene og EU. og dets medlemsland.

«Spesielt har propagandaen, informasjonsmanipulasjonen og innblandingsaktivitetene gjentatte ganger og konsekvent rettet seg mot den ukrainske staten og dens myndigheter, ukrainske borgere, så vel som de europeiske politiske partiene, spesielt i valgperioder, samt rettet mot sivilsamfunnet, asylsøkere, Russiske etniske minoriteter, kjønnsminoriteter og funksjonen til demokratiske institusjoner i EU og dets medlemsland».

I sine konklusjoner av 21. og 22. mars 2024 bekreftet Det europeiske råd EUs standhaftige støtte til Ukrainas uavhengighet, suverenitet og territorielle integritet innenfor dets internasjonalt anerkjente grenser og dets legitime rett til selvforsvar mot den russiske aggresjonen. Den ba også om ytterligere skritt for å svekke Russlands evne til å fortsette å føre sin angrepskrig, blant annet ved å styrke sanksjonene.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender