Kontakt med oss

Slovakia

European Maritime, Fisheries and Aquaculture Fund 2021-2027: Kommisjonen vedtar et program på over 15 millioner euro for Slovakia

DELE:

Publisert

on

Kommisjonen har vedtatt de European Maritime, Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF) Program for Slovakia, for å implementere EUs felles fiskeripolitikk (CFP) og EUs politiske prioriteringer skissert i European Green Deal. Den totale økonomiske bevilgningen for det slovakiske programmet 2021-2027 er €20.4 millioner over de neste 6 årene, hvorav EU-bidraget utgjør €15.2 millioner.

EMFAF-programmet for Slovakia vil bidra til å bygge en sterkere akvakultur- og foredlingssektor i Slovakia, Brukerstøtte innovasjon i produktive investeringer, hjelpe avkarboniseringen av sektorene ved å forbedre deres energieffektivitet, forbedre markedsorganisasjonen og øke lønnsomheten og bærekraften i hele markedskjeden.

Miljø-, hav- og fiskerikommissær Virginijus Sinkevičius sa: «Jeg er glad for å kunngjøre vedtakelsen av EMFAF-programmet for Slovakia, programmet som vil støtte bærekraftig bruk av akvatiske ressurser og utvikling av fiskeri og akvakultur i ferskvann. Det nye programmet vil gi akvakultur- og prosesssektorene i Slovakia muligheten til å investere i å bygge en robust og lavkarbon sektor.»

Programmet vil støtte motstandskraften til fiskeri- og havbrukssektorene, og deres grønn og digital overgang. 83% will be invested in sustainable aquaculture, processing and marketing. The programme sets 52% of the allocation to supporting activities contributing to the EU’s climate objectives.

Med vedtakelsen av dette programmet er EMFAF-programmene for alle medlemsland vedtatt, og de kan nå fokusere på å utnytte denne finansieringen og implementeringen på bakken.

Mer informasjon er tilgjengelig i dette nyhet.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender