Kontakt med oss

Nord-Korea

Databeskyttelse: EU-kommisjonen lanserer prosess for vedtakelse av tilstrekkelig beslutning for Republikken Korea

Publisert

on

Kommisjonen har startet prosessen mot adopsjon av tilstrekkelig avgjørelse for overføring av personopplysninger til Republikken Korea. Den vil dekke overføring av personopplysninger til Republikken Koreas kommersielle operatører samt offentlige myndigheter. Hvis den blir vedtatt, vil denne avgjørelsen gi europeerne sterk beskyttelse av deres personlige data når de overføres til Republikken Korea. Samtidig vil det utfylle Frihandelsavtale mellom EU og Republikken Korea (FTA) og styrke samarbeidet mellom EU og Republikken Korea som ledende digitale makter.

Handelsavtalen har ført til en betydelig økning i bilateral handel med varer og tjenester. Å sikre fri flyt av personopplysninger til Republikken Korea gjennom en tilstrekkelig beslutning basert på et høyt databeskyttelsesnivå, vil støtte dette handelsforholdet til en verdi av nesten 90 milliarder euro. Utkastet til tilstrekkelig beslutning ble offentliggjort og oversendt til European Data Protection Board (EDPB) for sin mening. I løpet av de siste månedene har Kommisjonen nøye vurdert Republikken Koreas lov og praksis for beskyttelse av personopplysninger, inkludert reglene om offentlige myndigheters tilgang til data. Den konkluderer med at Republikken Korea sørger for et i hovedsak tilsvarende beskyttelsesnivå som det som er garantert under Generell databeskyttelsesforskrift (GDPR). Pressemeldingen er tilgjengelig på nett.

Kina

#AbeShinzo går ut

Publisert

on

Japans statsminister Abe Shinzos avgang har kommet som et sjokk for folk flest i Vesten. De som følger Japans politikk nøye og blant den politiske og medieeliten i Japan, har imidlertid ikke funnet det uventet, skriver Vidya S. Sharma.

Japan er en av de viktigste allierte i Vesten, spesielt USA. Videre er Japan i den delen av verden der USAs dominans er mest utsatt, eller rettere sagt det har mistet sin dominans og er sett på å være på tilbaketrekning. Derfor er det viktig å sette pris på hva Abes avgang betyr for sikkerheten i Vesten.

Abe blir bredt merket som en konservativ politiker som følger nasjonalistisk politikk med en preferanse for en revisjonistisk versjon av nyere japansk historie. Uttrykk av slike synspunkter kan sees både i hans innenlandske og utenrikspolitiske beslutninger i begge hans tid som statsminister.

Jeg tror at denne etiketten ikke beskriver hverken hans politikk eller Abe som en person tilstrekkelig. Jeg vil kalle ham en pragmatisk og realistisk politiker.

Før jeg diskuterer hans prestasjoner, fiaskoer og hans arv, la meg nevne litt om mannen selv.

Shinzo Abe - En mann med en politisk stamtavle 

Shinzo Abe - eller rettere sagt Abe Shinzo, som i september 2019, Japan, under Abe, vendte tilbake til den tradisjonelle ordenen for japanske navn der slektsnavnet skrives først - har en veldig fremtredende politisk stamtavle.

Faren hans, Shintaro Abe, var utenriksminister i Japan fra 1982 til 1986. Abe Shinzo er et barnebarn av Nobusuke Kishi (på mors side) som etter Japans overgivelse ble arrestert for krigsforbrytelser, men den amerikanske regjeringen anklaget aldri eller prøvde å dømme ham. Han ble løslatt og senere fungerte Kishi som statsminister i Japan fra 1957 til 1960.

Abe Shinzos farfar var Kan Abe (sønn av en soyasausbrygger og utleier) tjente som medlem av Representantenes hus (= underhuset eller diett) fra 1937 til 1946. Kan Abe var en populær politiker i sin tid og hadde det bra kjent for sin antikrigspolitikk og kritikk av den keiserlige regjeringens militaristiske politikk.

52 år gammel, da Abe først ble statsminister i 2006, var han ikke bare den yngste etterkrigsministeren, men også den første som ble født etter andre verdenskrig. Hans første periode varte nøyaktig 366.

20. november 2019 ble Abe Shinzo den lengst fungerende statsministeren i historien til Japans konstitusjonelle regjering, på 2,887 dager. Han overgikk rekorden som ble holdt av statsminister (Prince) Katsura Tarō.

Rett før Abes avgang, 24. august 2020, ble Abe Shinzo statsminister med flest dager på rad. Men i stedet for å feire 2,799 påfølgende dager på kontoret, var han på et sykehus i Tokyo på grunn av tilbakefall av ulcerøs kolitt. Han kunngjorde at han hadde til hensikt å trekke seg lørdag etter.

Første termin

Etter at han gikk av i 2007 ble han mye avskrevet både i japanske og vestlige medier. Offisielt sa han opp fordi han ble diagnostisert som lider av ulcerøs kolitt (den samme sykdommen som førte til at han gikk av denne gangen).

I løpet av sin første periode som statsminister, som bare varte i 366 dager, trakk 5 av hans statsråder seg av for å være involvert i en eller annen skandale. I tillegg tok en minister selvmord.

Abe Shinzo ble også kritisert for å handle for sakte på sosialforsikringen

Byråets mishandling av millioner av tapte pensjonsjournaler i 2007.

Som et resultat, under hans ledelse, led LDP et tungt nederlag i overhuset. Han ble mye avskrevet etter å ha ledet en skandalsutsatt kortvarig administrasjon. Likevel gjenvunnet han ledelsen i LDP i 2012.

Selv om Abe, i likhet med sin forgjenger, Koizumi, trodde på sentraliteten i alliansen mellom USA og Japan, men under sin første periode som statsminister, led forholdet ettersom det var en politisk dødgang i Japan på spørsmålet om å gi logistisk støtte til USA for dets invasjon av Afghanistan.

Men Abe kan også hevde noen utenrikspolitiske suksesser. Han la vekt på ”verdibasert diplomati” (kachikan gaiko) og han lyktes i å forbedre Japans forhold til Sør-Korea og Kina. For å understreke viktigheten av forholdet mellom Kina og Japan var det første utenlandske landet Abe besøkte Kina, som var det første for en japansk statsminister etter krigen.

Hans konservative politikk er fanget i to slagord som ble laget av ham: Japan er et “vakkert land” (også tittelen på boken hans) og “bryter vekk fra etterkrigstiden” (sengo rejiimu kara no dakkyaku).

I løpet av sin første periode som statsminister, vedtok han flere utdanningsrelaterte lovgivninger som samlet understreket viktigheten av å elske sitt land, fødested, ha respekt for tradisjonell japansk kultur og behovet for å innprente en borgerlig ånd for å hjelpe andre (kokyo seishin).

Japans 'Self-Defense Agency' ble oppgradert til Forsvarsdepartementet. Lovgivningen tillot også at forsvarets styrker ble distribuert utenlands for selvforsvar, fredsbevaring og for å bære den slags logistiske støtten Japan ga de amerikanske styrkene i Midtøsten.

Abe Shinzo vedtok også en lov for å gjennomføre konstitusjonell folkeavstemning for første gang i Japan etter krigen.

For en utenforstående kan slike endringer gi et inntrykk av at Abe bare prøvde å gjøre Japan til et normalt land ved å fjerne bestemmelser som ble lagt til sin etterkrigskonstitusjon på instruksjon av USA. Men det må understrekes at det var liten offentlig støtte for slike tiltak. Med andre ord kan Abe ha medført disse lovendringene, men klarte ikke å generere offentlig støtte for dem.

Endret miljø- og sikkerhetsmiljø

Abe Shinzo gjenvunnet ledelsen til LDP (derfor statsministerskapet i Japan) i 2012. Det økonomiske og sikkerhetsmiljøet som Japan møtte i 2012 var veldig forskjellig fra det de møtte i 2006-07.

Den japanske økonomien var i svakhet. Japan led av et fall i eksporten og forbrukernes etterspørsel, mens Kina hadde en produksjonsboom. Følgelig hadde Kina innhentet Japan som verdens nest største økonomi i 2011.

På samme måte på sikkerhetsfronten kunne man forutse at Washingtons evne til på ubestemt tid å opprettholde den ubestridte militære overlegenheten (som den likte umiddelbart etter slutten av den kalde krigen), ville nærme seg slutten, praktisk talt på alle områder: land, sjø, og luft.

Verden var ikke "unipolar" lenger. Det ble multipolar: med Russland, Kina, India, Nord-Korea og andre land utviklet evner for å projisere militærmakt. Verden gikk inn i en tid med gjensidig avhengighet og konkurranse.

Det var tydelig at økende velstand ikke førte til større demokratisering eller noe skikk av rettsstaten i Kina.

Kina og Russland var i ferd med å utvikle det som nå er beskrevet som anti-tilgang / områdefornektelse våpensystemer.

USA likte fremdeles en viss overlegenhet i verdensrommet og cyberspace. Gitt hvor raskt spredning av teknologi fant sted og hvor raskt utjevningsteknologier utviklet seg, var det klart at USA ville miste sin evne til å operere ubestridelig også på disse områdene.

Forholdet mellom USA og Japan måtte også være klar for et forstyrrende sjokk som president Trump måtte administrere.

Abenomics

I 2012 kom Abe til makten på løftet om å gjenopplive økonomien.

For å injisere litt vekst i økonomien fulgte Abe en aggressiv stimulerende økonomisk politikk. Denne politikken besto hovedsakelig av et tredelt angrep på økonomien. Disse har samlet blitt kjent som “Abenomics”.

For å gjenopplive Japans økonomi som har stagnert i nesten to tiår, tok han tre trinn: (a) hyperenkel pengepolitikk; (b) massiv finanspolitisk stimulans og viktigst av alt strukturelle reformer for å løsne virksomheten fra reguleringsbyrder og arbeidsliberalisering.

De første 2-3 årene fungerte politikken. Det ble da ineffektivt av to grunner: (a) alvorlige strukturreformer ble aldri gjennomført; og (b) under innflytelse fra Department of Treasury innførte Abe motvillig forbruk i 2019. Dette traff etterspørselen dårlig og tvang økonomien til en nedadgående spiral.

Videre overdrev hyper-enkel pengepolitikk økonomien i den grad det skapte en risiko for suveren konkurs. Dette betydde at tilliten til kapitalmarkedene gikk ned. Da økonomien slet med å komme seg, slo COVID -19-pandemien den hardt.

Kort sagt, under Abenomics gjorde fondforvaltere, spesielt hedgefondforvaltere, det veldig bra, men den vanlige personen, derimot, hadde ikke mye nytte.

Til tross for disse tilbakeslagene, ville det være en feil å undervurdere betydningen av Abenomics. Det er verdt å huske at da Federal Reserve president Jerome Powell sa i forrige måned at han ville være villig til å overskygge 2% inflasjon som en del av å støtte økonomien, fulgte han en del av Abenomics. På samme måte for å hindre at økonomien fortsetter å trekke seg sammen, har Reserve Bank of Australia valgt å følge samme tilnærming som sentralbankene i mange andre land.

Abe hadde en viss suksess med å revidere selskapets reguleringsmiljø. For å løse problemet med en aldrende befolkning og mangel på arbeidsstyrke (og også på grunn av motstanden i LDP for å åpne landet for dyktig migrasjon), prøvde Abe å - med en viss suksess - øke kvinnedeltagelsen i arbeidsstyrken. Det er fortsatt lavt sammenlignet med vestlige land.

Japan kommer ut av skallet

Etter at USA - under ledelse av Donald Trump - trakk seg ut av Trans-Pacific Partnership Trade Agreement (TPP), kunne ikke denne avtalen ratifiseres av andre deltakende land.

Abe overtok ledelsen i de resterende 11 landene (inkludert Japan). Det resulterte i en ny avtale kalt Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership. Denne avtalen inneholder de fleste funksjonene i TPP og trådte i kraft 30. desember 2018.

Å ta ledelsen i en hvilken som helst gruppe og spesielt på en handelsavtale var en ny rolle for Japan.

Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) er en handelsavtale, men ikke like ambisiøs som den omfattende og progressive avtalen for Trans-Pacific Partnership. Den består av alle ti ASEAN-medlemmer og fem Asia-stillehavsland, nemlig Kina, Australia, New Zealand, Sør-Korea og Japan.

Igjen var det Japan, under Abes ledelse, som ledet forhandlingene. India skulle være det sekstende medlemmet av denne gruppen. Dessverre trakk den seg ut av forhandlingene under press fra sin produksjonslobby. Sistnevnte fryktet at medlemmene kanskje ikke kunne konkurrere med mer moderne produksjonsanlegg og en bedre dyktig arbeidsstyrke fra andre land i gruppen. Japan var veldig skuffet over Indias tilbaketrekning, ettersom Japan i India så en pålitelig alliert og en motvekt til Kina som vil samarbeide med Japan for å presse tilbake Kinas aggressive økonomiske agenda innen RCEP.

Ved å ta ledelse i disse handelsavtalene posisjonerte Abe ikke bare Japan som en forkjemper for frihandel eller handelsliberalisering, men Japan utvidet båndene med deltakerlandene for å forbedre sikkerhetsmiljøet: det tilbød seg som en motvekt til Kina (kjent for mobber naboene).

Kanskje hans beste utenrikspolitiske prestasjon var at han var den eneste lederen som fant Trumps mål og var i stand til å opprettholde forholdet mellom USA og Japan på en jevn kjøl.

Abe signerte også en bilateral handelsavtale med USA etter at sistnevnte trakk seg ut av TTP.

Under Abe ble også forholdet til Kina forbedret. President Xi Jinping skulle reise tilbake til Tokyo, men hans besøk ble på ubestemt tid utsatt etter at Beijing vedtok en drakonisk sikkerhetslov som fjernet de fleste friheter som folket i Hong Kong hadde.

På den negative siden forverret Japans forhold til Sør-Korea, historisk alltid anstrengt på grunn av Japans 35-årige okkupasjon av den koreanske halvøya, under Abes ror.

Oppsummert presset Abe Japan til å hevde sin innflytelse i globale anliggender som var i samsvar med dets økonomiske status.

Å LEVE I EN ROGUE NABO

Japan har tre useriøse naboer som ikke oppfører seg i samsvar med aksepterte internasjonale normer. Det har grensekonflikter med Russland og Kina. Sistnevnte har landegrenser med 14 land og maritime grenser med 5. Den har en grensekonflikt med 18 av dem (Pakistan, dets satellittstat, er det eneste unntaket).

Senkaku-øyene er en gruppe ubebodde øyer i Øst-Kinahavet. Deres eierskap er omstridt. Japan hevder eierskap til disse øyene og kaller dem Senkaku-øyene. Både Kina og Taiwan hevder dem også. Kina kaller dem Diaoyu-øyene. I Taiwan kalles de Tiaoyutai eller Diaoyutai Islands. Kina gjør, på en veldig regelmessig basis, inngrep i japanske maritime grenser.

Japan har også en maritim grense til Russland. Det er i strid med Russland om eierskap til fire Kuriløyene som Sovjetunionen (forgjengeren til det moderne Russland) annekterte på slutten av andre verdenskrig.

Nord-Korea er en annen pertinace og truculent nabo. Det eier ikke bare atomvåpen. Den har missiler som kan nå så langt som USA. De siste årene har Nord-Korea testet flere raketter som invaderte Japans luftrom. Japan beskylder også Nord-Korea for å ha bortført borgerne under den kalde krigen. Faktisk var dette problemet at Abe Shinzo ble kjent for før han ble valgt som leder for LDP i 2006.

FORBEDRING AV JAPANS SIKKERHETSMILJØ

Abe har tatt flere skritt mot å forbedre sikkerheten i Japan. Kanskje den viktigste av dem hans forsøk på å reformere og tolke artikkel 9 i den japanske grunnloven.

Artikkel 9 ble lagt til den japanske grunnloven på insistering fra USA etter andre verdenskrig. Det forankrer konstitusjonell pasifisme i Japan. Den sier "det japanske folket for alltid fraskriver seg krigen som en suveren rett til nasjonen og trusselen eller bruken av makt som et middel til å løse internasjonale tvister."

Hver japaner blir lært om ødeleggelsen og menneskelig lidelse som to atombomber forårsaket i Nagasaki og Hiroshima. Derfor er denne paragrafen veldig populær blant vanlige mennesker i Japan.

Revisjonen av artikkel 9 har vært et av målene til alle høyreorienterte nasjonalistiske politikere i Japan. De siste to tiårene har USA også oppfordret Japan til å endre denne klausulen: den andre siden av artikkel 9 er at USA for alltid må stå som garant for Japans territoriale sikkerhet.

Abe kunne se at sikkerhetsmiljøet rundt Japan ble stadig mer truende. Han visste også at han ikke ville lykkes med å overbevise japanske folk om å endre artikkel 9. Kina, Nord-Korea og Sør-Korea ønsket heller ikke at det skulle gjøres noen endring i artikkel 9 (spesielt fordi Japan heller ikke har unnskyldt ordentlig unnskyldningen for den keiserlige japanske brutaliteten. Hæren begått på dem etter okkupasjonen).

I juli 2014 omgikk Abe japanske lover og godkjente en tolking av artikkel 9. Dette ga selvforsvarsstyrkene flere krefter. Dette tiltaket ble støttet av USA, til stor skuffelse for Japans nordasiatiske naboer.

Abe Shinzo økte også forsvarsbudsjettet og nådde ut til andre asiatiske land for å motvirke Kina. I denne forbindelse var hans viktigste trekk å nå ut til India.

Det var Abe som først oppfattet byggingen av en koalisjon av fire demokratier i Asia og Stillehavet (dvs. Japan, Australia og India) i samarbeid med USA for å forbedre sikkerhetsmiljøet i denne regionen (som en motvekt til Kina og Nord-Korea).

Han oppfattet og formaliserte QUAD eller Quadrilateral grupper - en gruppe av ovennevnte fire land for å gjennomføre felles forsvarsøvelser og dele hverandres forsvarsanlegg for reparasjon og etterfylling av forsyninger, samt for å utstyre dem for bedre militær-til-militær samarbeid. Dette er en annen ide om Abe som vil overleve ham.

Da Kina i midten av juni gjorde et inntog på det indiske territoriet i Øst-Ladakh, som resulterte i at flere 20 indiske soldater ble drept, støttet den japanske ambassadøren i India sterkt India, og twitret at «Japan motsetter seg ensidige forsøk på å endre status quo.

Utfordringer som hans etterfølger står overfor

Enhver som etterfølger Abe Shinzo (det virker mest sannsynlig at Abes lojale støttespiller og sjefssekretær, Suga Yoshihide, ville lykkes ham), ville møte en vanskelig situasjon på flere fronter: COVID 19-pandemien, en økonomi i dyp resesjon, et aggressivt Kina, ikke nølende å bruke sin militære styrke for å løse internasjonale tvister til sin fordel, et krigførende Nord-Korea som ikke er interessert i atomnedrustning, et revanchist-Russland som bevæpner sine forsvarsstyrker med ny generasjon konvensjonelle og atomvåpen, og fremfor alt gjeldsredd og stadig mer isolasjonistiske USA som er på retrett i Asia-Stillehavet og hvis dominans blir utfordret på domener.

Abe's har vist at Japan kan lede og spille en meningsfull rolle i utformingen av den internasjonale ordenen. Sikkerhetsarkitekturen han har fått på plass, vil overleve ham. Den harde virkeligheten i Japans nabolag er slik at den som etterfølger ham vil bli tvunget til å følge Abes utenriks- og forsvarspolitiske agenda.

I motsetning til konservative politikere, på den sosiale fronten, prøvde Abe å øke kvinners deltakelse i arbeidsstyrken. Han prøvde også å få til en bedre balanse mellom arbeid og liv (dvs. redusere mengden overtid gjort av en vanlig japansk arbeidstaker) og oppmuntret til mer rettferdige lønninger for unge arbeidere.

Abe sa en gang: “Jeg er barnebarn av Nobusuke Kishi, så alle tenker på meg som en adamant konservativ politiker. Men jeg er også barnebarn av Kan Abe. Jeg tenker på ting både fra en hauk og en due. ”

Jeg tror han beskrev seg veldig treffende.

Vidya S. Sharma gir kunder råd om landrisiko og teknologibaserte felleskontrollerte virksomheter. Han har bidratt med mange artikler for så prestisjefylte aviser som: EU Reporter, The Canberra Times, The Sydney Morning Herald, The Age (Melbourne), The Australian Financial Review, The Economic Times (India), The Business Standard (India), The Business Line (Chennai, India), The Hindustan Times ( India), The Financial Express (India), The Daily Caller (US). Han kan kontaktes på: [e-postbeskyttet]

Fortsett å lese

EU

EU-Republikken Koreas ledere videokonferanse: Samarbeid, solidaritet og bærekraft i hjertet av et felles svar på #Coronavirus-pandemien

Publisert

on

30. juni holdt kommisjonspresident Ursula von der Leyen og rådspresident Charles Michel sammen med høy representant / visepresident Josep Borrell en videokonferanse med presidenten for Republikken Korea, Moon Jae-in (Bildet).

Lederne utstedte en Felles pressemelding som skisserer resultatene av videokonferansen. Møtet var en mulighet for lederne til å diskutere responsen på koronaviruspandemien, spesielt når det gjelder sosioøkonomisk utvinning, forskning og vaksineutvikling og distribusjon, støtte til sårbare befolkninger og erfaringer. På pressekonferanse etter ledernes videokonferanse, president von der Leyen sa: “I tider med en enestående global helsekrise, trenger vi land for å komme sammen, for å jobbe sammen og for å oppnå sammen. Det var viktig å utveksle erfaringer og beste praksis med Republikken Korea om pandemien; enda mer, gitt Koreas meget innovative og vellykkede tilnærming til å bremse den ned. ”

Lederne diskuterte også måter å styrke EU-Republikken Koreas strategiske partnerskap, som feirer 10-årsjubileum i 2020, og drar nytte av en omfattende politisk rammeavtale, en frihandelsavtale, og en avtale som muliggjør Republikken Koreas deltakelse i EUs krisehåndteringsoperasjoner. Til slutt diskuterte lederne internasjonale og regionale spørsmål, særlig innsats for å bringe fred og sikkerhet til den koreanske halvøya.

President von der Leyen sa: “Intensiteten og nivået på samarbeidet vårt er blant det høyeste vi har med noe land i verden. I dag var det et viktig øyeblikk for å bekrefte vår felles forpliktelse til å samarbeide på tvers av alle områdene av vårt partnerskap. ”

Felles pressemelding og fullstendige bemerkninger av president von der Leyen på pressekonferansen er tilgjengelig online, mens mer informasjon om forbindelsene mellom EU og Republikken Korea er tilgjengelig i et dedikert faktablad og på nettstedet til EU-delegasjonen i Seoul.

Fortsett å lese

Økonomi

EU-republikken # Korea-ledernes videokonferanse: Fokus på koronavirusresponsen og styrking av det bilaterale samarbeidet

Publisert

on

I dag (30. juni) vil kommisjonspresident Ursula von der Leyen og rådspresident Charles Michel sammen med høy representant / visepresident Josep Borrell holde en videokonferanse med presidenten for Republikken Korea, Moon Jae-in. Lederne vil utveksle synspunkter på de respektive svarene på koronaviruspandemien, inkludert når det gjelder erfaringer for å styrke motstandsdyktighet, samarbeid om forskning og vaksineutvikling og en grønn sosioøkonomisk utvinning.

I denne sammenheng vil de sannsynligvis bekrefte viktigheten de legger til effektiv multilateralisme og den regelbaserte internasjonale ordenen. Lederne vil diskutere områder relatert til det bilaterale strategiske partnerskapet mellom EU og Republikken Korea, inkludert handelsforhold under Frihandelsavtale mellom EU og Republikken Korea. Lederne forventes også å berøre internasjonale og regionale sikkerhetsspørsmål, inkludert det delte målet om å bygge tillit og etablere varig fred og sikkerhet på den koreanske halvøya, uten atomvåpen.

En felles pressekonferanse av president von der Leyen og president Michel vil finne sted når videokonferansen er avsluttet, klokken 10 CEST, og vil være tilgjengelig for å se live på EBS. Mer informasjon om ledermøtet er tilgjengelig på nettsted. Mer informasjon om forbindelsene mellom EU og Republikken Korea er tilgjengelig på nettstedet til EU-delegasjonen i Seoul.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender