Kontakt med oss

Kalkun

Tyrkia - EU bestemmer seg for å holde tilbake på sanksjoner og øke diplomatiet

Publisert

on

Det europeiske råd gjentok sin fulle solidaritet med Hellas og Kypros. Det europeiske råds president Charles Michel sa at ledere så på hele spekteret av spørsmål i den østlige Middelhavsregionen, fra energi til sikkerhet. Europakommisjonens president Ursula von der Leyen ønsket velkommen starten på en dialog mellom Hellas og Tyrkia om Tyrkias boreaktiviteter i sin eksklusive økonomiske sone. Hun sa imidlertid at EU beklaget at Ankara ikke hadde gjort lignende konstruktive gester mot Kypros.

Von der Leyen understreket at EU ønsket et positivt og konstruktivt forhold til Tyrkia, men at dette bare kunne skje hvis provokasjoner og press stoppet. I tilfelle fornyede ensidige handlinger sa hun at EU ville være klar til å bruke alle verktøyene sine umiddelbart, men sa at hun foretrekker å jobbe mot et nytt langsiktig forhold mellom EU og Tyrkia, inkludert modernisering av tollunionen, sterkere samarbeid om migrasjon på grunnlag av EU / Tyrkias uttalelse fra 2016 og koordinert tiltak på COVID-19.

Selv om sanksjoner ikke er iverksatt, er det en klar referanse til muligheten for at de kan brukes, og Det europeiske råd vil følge utviklingen nøye og: "vil ta avgjørelser etter behov senest på desembermøtet." Til slutt etterlyser Det europeiske råd en multilateral konferanse på det østlige Middelhavet og inviterte EUs høye representant Josep Borrell, til å delta i samtaler om organisasjonen. Modaliteter som deltakelse, omfang og tidslinje skal avtales med alle involverte parter.

EU

Erdogan oppfordrer tyrkerne til å boikotte franske varer

Publisert

on

By

Tyrkias president Tayyip Erdogan oppfordret mandag 26. oktober tyrkerne til å boikotte franske varer og oppfordret EU-ledere til å stanse den franske lederen Emmanuel Macrons “anti-islam” -agenda. skrive og

For en tredje dag i løp sa Erdogan at den franske presidenten trengte en mental helsesjekk, og gjentok en irettesettelse som fikk Frankrike til å tilbakekalle sin ambassadør fra Ankara i løpet av helgen, da han appellerte til tyrkerne om å unngå franske produkter.

"Akkurat som de sier" Ikke kjøp bra med tyrkiske merkevarer "i Frankrike, ringer jeg alle mine borgere herfra om å aldri hjelpe franske merkevarer eller kjøpe dem," sa Erdogan.

Frankrike er den tiende største importkilden til Tyrkia og det syvende største markedet for Tyrkias eksport, ifølge Tyrkias statistiske institutt. Blant de store franske importene er franske biler blant de mest solgte bilene i Tyrkia.

"Europeiske ledere med fremsyn og moral må bryte ned murene av frykt," sa Erdogan i en tale i begynnelsen av en ukes aktiviteter i Tyrkia for å feire bursdagen til profeten Mohammad.

"De må sette en stopper for den anti-islamske agendaen og hatkampanjen som Macron leder."

Sent på mandag sendte den franske ambassaden i Ankara en advarsel til franske statsborgere som bodde og reiste i Tyrkia for å utvise "stor årvåkenhet" på grunn av den "lokale og internasjonale" konteksten, og oppfordret dem til å unngå enhver samling eller demonstrasjon på offentlige steder.

Macron har lovet å bekjempe "islamistisk separatisme" og sa at den truet med å ta over noen muslimske samfunn i Frankrike. Siden har landet blitt rystet av halshugging av en lærer av en islamistisk militant, og hevner bruken av tegneserier av profeten Mohammad i en klasse om ytringsfrihet.

Tyrkia og Frankrike er begge medlemmer av NATOs militære allianse, men har vært i strid med spørsmål som Syria og Libya, maritim jurisdiksjon i det østlige Middelhavet og konflikten i Nagorno-Karabakh.

Fortsett å lese

EU

Tyrkia utvider letingen i omstridt middelhavsområde til 4. november

Publisert

on

By

Tyrkia sa at det utvidet det seismiske undersøkelsesarbeidet til Oruc Reis-skipet i et omstridt område i det østlige Middelhavet til 4. november, og tok et skritt som var satt til å øke spenningen i regionen, skriver Daren Butler.

NATO-medlemmer Tyrkia og Hellas er låst i en tvist om omfanget av deres kontinentalsokkel og motstridende påstander om hydrokarbonressurser i det østlige Middelhavet.

Raden brøt ut i august da Tyrkia sendte Oruc Reis i farvann som også Hellas og Kypros hevdet.

Sammen med to andre skip, Ataman og Cengiz Han, vil Oruc Reis fortsette arbeidet i et område sør for den greske øya Rhodos til 4. november, sa en tyrkisk maritim marinemelding sent lørdag (24. oktober).

Et tidligere varsel planla undersøkelsesarbeid i området til 27. oktober.

Ankara trakk Oruc Reis i forrige måned for å tillate diplomati før et EU-toppmøte, der Kypros søkte sanksjoner mot Tyrkia. Den ble sendt tilbake denne måneden, noe som førte til et sint svar fra Hellas, Frankrike og Tyskland.

Etter toppmøtet sa blokken at det ville straffe Tyrkia hvis det fortsatte sine operasjoner i regionen, i et skritt Ankara sa at det var ytterligere anstrengt bånd mellom Tyrkia og EU. Tyrkia sier at virksomheten ligger innenfor kontinentalsokkelen.

Fortsett å lese

EU

Tyrkia - EU bestemmer seg for å holde tilbake på sanksjoner og øke diplomatiet

Publisert

on

Det europeiske råd gjentok sin fulle solidaritet med Hellas og Kypros. Det europeiske råds president Charles Michel sa at ledere så på hele spekteret av spørsmål i den østlige Middelhavsregionen, fra energi til sikkerhet. Europakommisjonens president Ursula von der Leyen ønsket velkommen starten på en dialog mellom Hellas og Tyrkia om Tyrkias boreaktiviteter i sin eksklusive økonomiske sone. Hun sa imidlertid at EU beklaget at Ankara ikke hadde gjort lignende konstruktive gester mot Kypros.
Von der Leyen understreket at EU ønsket et positivt og konstruktivt forhold til Tyrkia, men at dette bare kunne skje hvis provokasjoner og press stoppet. I tilfelle fornyede ensidige handlinger sa hun at EU ville være klar til å bruke alle verktøyene sine umiddelbart, men sa at hun foretrekker å jobbe mot et nytt langsiktig forhold mellom EU og Tyrkia, inkludert modernisering av tollunionen, sterkere samarbeid om migrasjon på grunnlag av EU / Tyrkias uttalelse fra 2016 og koordinert tiltak på COVID-19.
Selv om sanksjoner ikke er iverksatt, er det en klar referanse til muligheten for at de kan brukes, og Det europeiske råd vil følge utviklingen nøye og: "Vil ta avgjørelser etter behov senest på desembermøtet." Til slutt etterlyser Det europeiske råd en multilateral konferanse på det østlige Middelhavet og inviterte EUs høye representant Josep Borrell, til å delta i samtaler om organisasjonen. Modaliteter som deltakelse, omfang og tidslinje skal avtales med alle involverte parter.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender