Kontakt med oss

Kalkun

Over 100 kirkemedlemmer ble slått og arrestert ved den tyrkiske grensen

DELE:

Publisert

on

KAPIKULE, TYRKIA, 24. mai, 9:00 GMT]- Over 100 medlemmer av The Ahmadi Religion of Peace and Light, en forfulgt religiøs minoritet, som har presentert seg ved den tyrkisk-bulgarske grensen og krevd asyl i morges, har nettopp blitt nektet innreise, voldelig slått, dyttet tilbake og ført til Edirne offentlige sikkerhetskontor. Det ble avfyrt skudd mot dem, de ble truet og eiendelene deres ble kastet.

Gruppen inkluderer kvinner, barn og eldre. De 103 personene har vært utsatt for ekstreme og systematiske former for religiøs forfølgelse over hele land med muslimsk majoritet på grunn av sin tro. De hadde blitt slått, fengslet, kidnappet, ydmyket og terrorisert i land som Iran, Irak, Algerie, Egypt, Marokko, Aserbajdsjan og Thailand.

De hadde samlet seg i Tyrkia og var på vei til den tyrkisk-bulgarske grensen å påta seg sin menneskerett til å be om asyl direkte fra det bulgarske grensepolitiet, i tråd med artikkel 58 nr. 4 i lov om asyl og flyktninger (LAR), som sier at asyl kan søkes med en muntlig erklæring avgitt foran grensepolitiet.

Dette kommer etter at alle forsøk på å få visum på humanitære grunner hadde vært mislykkede. Artikkel 18 i EUs charter om grunnleggende rettigheter, Genèvekonvensjonen fra 1951 om flyktningers status og artikkel 14 i Verdenserklæringen om menneskerettigheter slår fast at flyktninger har rett til asyl og til en fullstendig og rettferdig individualisert vurdering med rett til å anke. Medlemmene av denne religiøse minoriteten har fulgt juridiske prosedyrer for å søke asyl i henhold til internasjonalt vedtatte menneskerettighetslover.

I tillegg ble et åpent brev fra European Border Violence Monitoring Network (BVMN) sendt tirsdag 23. mai 2023 med menneskerettighetsorganisasjoner som signerte deres
godkjenning, oppfordret til beskyttelse av gruppen og deres rett til å kreve asyl ved
grensen opprettholdes, i samsvar med folkeretten.

For Tyrkia å svare på denne humanitære flyktningkrisen på denne måten er et brudd på
internasjonalt vedtatt menneskerettighetslover.
Dette bruddet på menneskerettighetslovene av den tyrkiske regjeringen er en forargelse og absolutt
skjøtsel mot rettferdighet.
Ahmadi Religion of Peace and Light er en 501c3 USA-basert ideell organisasjon med
Kirkestatus.
Vi krever at våre uskyldige medlemmer av denne registrerte religionen skal gis sin menneskerett til asyl og fristed, at de behandles som lovlige borgere og at de umiddelbart løslates fra sin varetekt.

Annonse

Del denne artikkelen:

Trender