Kontakt med oss

Forsiden

London-utstilling for å markere to av Kasakhstans mest innflytelsesrike ikke-konformistiske kunstnere

Publisert

on

Bilde: Aisha Bibi (2010) av Almagul Menlibayeva

En utstilling av samtidskasakhisk kunst åpner dørene i London, skriver Lucía de la Torre.

Almagul Menlibayeva: Det er lett å være en linje / Yerbossyn Meldibekov: Det er vanskelig å være et punkt er en dobbel utstilling med to samtidskunstnere.

Utstillingen er kuratert av Almaty-baserte kunstnav Aspan Gallery, og er galleriets første prosjekt i Storbritannia. Artistenes verk vil bli utstilt på Londons Cromwell Place, og vil være gratis for publikum.

Prosjektet samler Almagul Menlibayeva og Yerbossyn Meldibekov, to kazakiske kunstnere født på 1960-tallet hvis kunst brøt seg løs fra de sosialistiske realistiske konvensjonene i sovjettiden. Menlibayevas verk smelter sammen video og fotografering for å skape fortellende kunstverk som utforsker den kvinnelige identiteten i sammenheng med migrasjonshistoriene i Sentral-Asia, og speiler dem med den nåværende migrantkrisen.

Meldibekov, som tidligere har blitt utstilt på Garage Museum i Moskva, kombinerer ytelse, installasjon, video og fotografering for å utforske den skiftende identiteten til steder og monumenter under sovjeteringen og avkommuniseringen av Sentral-Asia.

Utstillingen vil være åpen 5. - 18. oktober. Du kan finne mer informasjon og bestille billetter franske baguetter..

EU

EU mobiliserer internasjonale givere for å støtte Rohingya-flyktninger og land i regionen

Publisert

on

I forrige uke var EU, sammen med USA, Storbritannia og FNs høykommissær for flyktninger, vert for den internasjonale giverkonferansen i solidaritet med Rohingya-flyktninger og land i regionen.

EU mobiliserte totalt 96 millioner euro for Rohingya-flyktninger i 2020 for humanitært, utviklingssamarbeid samt støtte til konfliktforebygging.

Representant for EU på konferansen sa krisestyringskommisjonær Janez Lenarčič: «I dag kom det internasjonale samfunnet sammen for å vise sin støtte og levere ytterligere hjelp til hundretusener av Rohingya-flyktninger og samfunnene som er vertskap for dem. Vi må gjøre alt vi kan for at Rohingya-krisen ikke skal bli en glemt tragedie. På denne vanskelige tiden fortsetter EU å stå ved de mest sårbare med denne humanitære nødstøtten. ”

Internasjonal partnerskapskommisjonær Jutta Urpilainen sa: “Den pågående koronaviruspandemien har økt utfordringene på bakken. Dagens EU-løfte styrker vårt engasjement med partnere til støtte for mennesker og utvikling i regionen. Vi må forhindre en forverring av denne krisen. ”

EU-bistand til Rohingya-flyktninger og land

Dagens finansiering fra EU vil fokusere på å hjelpe de mest i nød, kanalisert gjennom FN-byråer, frivillige organisasjoner og internasjonale organisasjoner:

  • Humanitær bistand på 51.5 millioner euro - som inkluderer en ny tildeling på 20 millioner euro fra nødhjelpsreserven - for å hjelpe flyktninger og sårbare vertssamfunn. Prioriterte sektorer vil være beskyttelse (inkludert barnevern, kjønnsbasert vold), kritisk helsetjenester (inkludert mental helse) og ernæring, matassistanse og viktige koordineringsroller.
  • Utviklingsstøtte på € 39m for å styrke motstandsdyktigheten og sosial samhørighet for Rohingya-flyktninger og vertssamfunn i Cox's Bazar District og internt fordrevne i Rakhine State. Støtten vil fokusere på å styrke grunnleggende sosiale tjenester, særlig utdanning, helse, mat og ernæring, samt å møte beskyttelse og informasjonsbehov.
  • Konfliktforebyggende støtte på € 5.5 millioner for å bidra til stabilitet og fred i regionen.

Bakgrunn

25. august 2020 markerte det 3-årsjubileet for masseflukten på over 740,000 860,000 Rohingya fra Myanmar, etter store voldsutbrudd i Rakhine State, Myanmar. Over 150,000 XNUMX Rohingya-flyktninger bor for tiden i Bangladesh, i Cox's Bazar-distrikt, og over XNUMX XNUMX i andre land i regionen.

FN anslår at omtrent 600,000 XNUMX gjenværende Rohingya-folk i Myanmars Rakhine fortsetter å lide av en langvarig menneskerettighetskrise, med svært begrenset tilgang til grunnleggende tjenester og levedyktige levebrødsmuligheter på grunn av strenge bevegelsesbegrensninger og nektet statsborgerskap og rettigheter.

Siden 2017 har EU gitt over 226 millioner euro i humanitær støtte og utviklingsstøtte for å svare på Rohingya-krisen både i Myanmar og i Bangladesh. Dette inkluderer grunnleggende humanitær bistand til Rohingya-befolkningen, og vertssamfunn som bor nær flyktningboplassene. EU gir matassistanse, ly, helsevesen, vann- og sanitærstøtte, ernæringsassistanse, utdanning og beskyttelse.

Dagens konferanse hadde som mål å understreke det internasjonale samfunnets fortsatte forpliktelse til den humanitære responsen for Rohingya-flyktninger og vertssamfunn i Bangladesh og i hele regionen, og for internt fordrevne mennesker i Rakhine-staten, Myanmar.

Denne pressemeldingen er også tilgjengelig på arabisk.

Fortsett å lese

Hviterussland

Opposisjonsleder i Hviterussland sier at nasjonal streik skal begynne

Publisert

on

By

Opposisjonskandidat i Hviterussland Sviatlana Tsikhanouskaya (Bildet) sa søndag (25. oktober) at en nasjonal streik ville begynne mandag 26. oktober etter at president Alexander Lukashenkos regjering svarte med makt på protester mot ham tidligere den dagen, skriver Polina Ivanova.

Tsikhanouskaya hadde tidligere satt et 'People's Ultimatum' for at Lukashenko skulle trekke seg innen søndag kveld, og lovet å innkalle en nasjonal streik hvis han ikke gjorde det.

"Regimet viste nok en gang hviterussere at makt er det eneste det er i stand til," skrev Tsikhanouskaya i en uttalelse. "Derfor begynner en nasjonal streik 26. oktober."

Fortsett å lese

EU

Fra klimaendringer til likestilling gjør Lagarde ECB mer politisk

Publisert

on

By

Siden jeg tok roret for et år siden, Christine Lagarde (Bildet) har vendt Den europeiske sentralbankens oppmerksomhet mot sosiale spørsmål som klimaendringer og ulikhet, utvidet horisonten, men også åpnet den for angrep som kan teste dens uavhengighet, skrive , og

Lagardes innsats for å bruke bankens innflytelse til å bekjempe global oppvarming, kjønnsbalanse eller inntektsulikhet kan ha blitt overskygget av koronaviruspandemien og den påfølgende, dype lavkonjunkturen.

Men de kunne ennå omforme valutaunionens mektigste institusjon og bidra til å omdefinere sentralbankens rolle i en tid der trusselen om løpsk inflasjon har falmet ut i uklarhet.

ECB som institusjon er enestående. Presidenten er unik mektig i svingende politikk og den bredere økonomiske debatten, som Lagardes forgjenger Mario Draghi demonstrerte i 2012 da han sa at banken ville gjøre "hva som helst som trengs" for å redde euroen. franske baguetter., fange markeder og noen kolleger uvitende.

Bankens rolle er også åpen for tolkning på grunn av en vagt formulert traktat.

I motsetning til Fed, som har et dobbelt mandat for å opprettholde prisstabilitet og sysselsetting, må ECB først holde prisene stabile, deretter støtte den "generelle økonomiske politikken" i EU.

I sterk kontrast til sine forgjengere - alle menn med grader i økonomi og flere tiår med sentralbankerfaring - har den tidligere politikeren Lagarde vist vilje til å bruke dette spillerommet for å fremme eurosonens bredere sosiale god.

I tillegg til den smale vinkelen vi historisk sett har sett på pengepolitikken i løpet av tidligere tiår, må vi utvide horisonten og være modige i å takle noen av disse spørsmålene, selv om det ikke er de tradisjonelle områdene som monetære økonomer ser på. kl, ”sa Lagarde forrige uke.

For ECB er dette et nytt oppdrag.

Tidligere sjef Jean Claude Trichet vil si at bekjempelse av inflasjon var den eneste nålen i ECBs kompass, mens Draghi ofte advarte om farene ved ikke-valgte byråkrater som går utover en snever definisjon av deres mandat.

Hva det vil bety i praksis, avhenger av resultatet av den overordnede gjennomgangen ECB for øyeblikket gjennomfører - den første på 17 år. Men Lagarde har allerede antydet å gi opp markedsnøytralitet i aktivakjøp og gi klimarisiko større hensyn.

Hennes tolkning av bankens mandat irriterer allerede noen, særlig i Tyskland, som hevder at ECB blir politisk ved å blande seg i sosialpolitikk uten myndighet eller de riktige verktøyene til å gjøre det.

Denne kritikken kan forvandles til en eksistensiell trussel hvis den fremmedgjør ECBs største aksjonær, Tyskland, der deler av etableringen gang på gang har utfordret sentralbanken, blant annet gjennom de høyeste domstolene.

Lagarde sier likevel at ECB må bevege seg med tiden.

"Det er spørsmål som faktisk påvirker arbeidet vi må gjøre, og som er definert i traktaten, og som ikke ble vurdert tilstrekkelig på den tiden," sa hun. "Klimaendringene var ikke lingua franca i disse dager."

En talsmann for ECB nektet å kommentere denne artikkelen. For flere Lagarde-sitater om hennes tolkning av bankens mandat, klikk på:

Endringene kommer akkurat som Fed justerer sitt eget fokus, og gir en eksplisitt forpliktelse til å komme familier med lav og moderat inntekt til gode når de legger politikk.

Lagardes tilhengere sier at en snevret tolkning av bankens mandat aldri skjermet den for politisk kritikk, og at ignorering av sosiale spørsmål bare ville forsterke oppfatningen om at banken er ute av kontakt.

Medlemmer av Europaparlamentet, som fører tilsyn med ECB, spør også regelmessig hvorfor ECB ikke gjør mer for jobber eller klima, gitt sin enorme økonomiske ildkraft og balansen på nesten 7 billioner euro (6.4 billioner pund).

Noen beslutningstakere fra ECB har allerede begynt å følge Lagardes ledelse.

Den franske sentralbanksjefen Francois Villeroy de Galhau har hevdet at sysselsetting og inntektsfordeling må vurderes når politikken fastsettes, mens hans finske jevnaldrende Olli Rehn sa at han til og med kunne leve med en midlertidig inflasjonsoverskridelse hvis hensynet til sosial velferd berettiget det.

For noen er å omfavne sosiale spørsmål den eneste måten å avverge spøkelsen om en politisk overtakelse langs linjen.

"Hvis sentralbanken oppfører seg som en struts og stikker hodet i sanden, vil den miste sin uavhengighet som standard," sa den lettiske sentralbanksjef Martins Kazaks til Reuters.

"Hvis den vil beholde sin uavhengighet og forbli relevant for samfunnet, må den lytte og demonstrere at den vil hjelpe."

Men hans tyske kollega, Jens Weidmann, var skeptisk og sa at ECB ikke hadde "noe mandat til å forfølge andre mål i (sin) egen rett eller å spille en aktiv rolle på andre politiske områder".

Først i vår avgjorde Tysklands øverste domstol at banken overskred sine makter med store statsobligasjonskjøp - en enestående konflikt som siden har blitt avskåret.

ECB har allerede kjempet flere juridiske kamper om sine makter i Tyskland, der fiendtlighet i konservative kretser, media og til og med blant den bredere offentligheten ikke er langt under overflaten.

Clemens Fuest, leder for det innflytelsesrike Ifo-instituttet, har kalt Lagarde og hevdet at hennes klimaendringsplaner var udemokratiske, mens Friedrich Heinemann, en ledende forsker ved ZEW, sier at ECB ikke har mandat for mange av disse sosiale hensynene.

"For øyeblikket er det tegn på en overpolitisering av pengepolitikken," sa Heinemann og la til at hensynet til rettferdig formuesfordeling må overlates til folkevalgte.

Et annet problem er at ethvert sekundært mål skal komme på toppen av inflasjonsmandatet, som ECB allerede har sviktet det meste av det siste tiåret.

En gruppe tyske akademikere og industrimenn har allerede logget en juridisk utfordring mot ECBs pandemi-nødobligasjonskjøp, noe som tyder på at en intervensjonistisk sentralbank vil risikere mer søksmål.

Likevel ser de som har ansvaret for tilsyn med ECB innhold hvis de ikke blir lettet over Lagardes skifte.

"ECB politiserer ikke, den overvinner en feil doktrine om å bare bekjempe inflasjon," sa Sven Giegold, et tysk medlem av Europaparlamentet.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender