Kontakt med oss

Data

Større beskyttelse, innovasjon og vekst i Storbritannias datasektor som kunngjort av Storbritannias digitale sekretær

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Informasjonskommisjonærens kontor (ICO) er satt til en overhaling for å drive større innovasjon og vekst i Storbritannias datasektor og bedre beskytte publikum mot store datatrusler, under planlagte reformer kunngjort av digital sekretær Oliver Dowden

Bridget Treacy, partner (britisk personvern og cybersikkerhetspraksis), Hunton Andrews Kurth, sa: "Den britiske regjeringen har signalisert en ambisiøs visjon for å reformere Storbritannias databeskyttelseslover, forenkle dagens regime, redusere byråkrati for næringslivet og oppmuntre til datadrevet innovasjon. Etter grundig analyse mener regjeringen at den kan forbedre Storbritannias personvernregime og hvordan det fungerer i praksis, samtidig som de beholder høye standarder for beskyttelse av enkeltpersoner. Langt fra å prøve å erstatte dagens regime, ser dette ut som et forsøk på å finjustere det, noe som gjør det bedre i stand til å betjene behovene til alle interessenter og passer bedre for den digitale tidsalderen. 

“Å se på nytt på internasjonale datastrømmer er lenge siden, og her vil det være interessant å se hvor kreativ den britiske regjeringen er forberedt på å være. Globale datastrømmer er en uunngåelig del av global handel og Covid-19-pandemien understreket behovet for globalt samarbeid innen forskning og innovasjon. Den britiske regjeringen ønsker å aktivere pålitelige og ansvarlige datastrømmer, uten å redusere beskyttelsen for enkeltpersoner, og uten unødvendig byråkrati. En mer smidig, fleksibel, risikobasert og resultatstyrt tilnærming for å bestemme tilstrekkelighet kan generelt forbedre databeskyttelsen. Men her må regjeringen være særlig forsiktig, forutsatt at den ønsker å beholde Storbritannias tilstrekkelighetstatus i EU.

Annonse

"Det ser ut til at selv informasjonskommissærens kontor vil bli gjenstand for reformer, med forslag om å modernisere databeskyttelsesregulatorens styringsstruktur, sette klare mål og sikre større åpenhet og ansvarlighet. ICO er en høyt respektert databeskyttelsesregulator, som tilbyr mye beundret globalt lederskap om vanskelige spørsmål. Det vil være nødvendig med forsiktighet for å sikre at ICOs mye berømte og høyt verdsatte uavhengighet ikke blir kompromittert av de foreslåtte reformene.

“Totalt sett ser dette ut som et gjennomtenkt forsøk på å forbedre Storbritannias eksisterende databeskyttelsesregime, ikke gjennom radikale endringer, men ved å bygge videre på og finjustere de eksisterende rammene for å gjøre det bedre tilpasset vår digitale tidsalder. Organisasjoner bør ønske muligheten til å bidra til denne konsultasjonen velkommen. ”

Bojana Bellamy, president for Hunton Andrews Kurth's Senter for informasjonspolitisk ledelse (CIPL), sa en fremtredende global informasjonstank tenketank i Washington, DC, London og Brussel: “Den britiske regjeringsvisjonen er en positiv utvikling og er sårt nødvendig for å håndtere mulighetene og utfordringene i vår digitale tidsalder. Planene bør hilses velkommen både i Storbritannia og i EU. Dette handler ikke om å senke databeskyttelsesnivået eller bli kvitt GDPR, det handler om å få loven til å fungere i praksis, mer effektivt og på en måte som skaper fordeler for alle - organisasjoner som bruker data, enkeltpersoner, regulatorer og det britiske samfunnet og økonomi. Lover og forskriftspraksis må utvikle seg og være smidige akkurat som teknologiene de prøver å regulere. Land som skaper de fleksible og nyskapende reguleringsregimene vil ha bedre forutsetninger for å svare på den fjerde industrielle revolusjon vi er vitne til i dag.

Annonse

"Det er ingen tvil om at noen aspekter av GDPR ikke fungerer bra, og noen områder er uhjelpelige uklare. For eksempel er reglene for databruk i vitenskapelig og industriell forskning og innovasjon tungvint å finne og analysere, noe som hindrer bruk og deling av data til disse fordelaktige formålene; det er vanskelig å bruke personlige data for å trene AI -algoritmer for å unngå skjevhet; enkeltpersoners samtykke til databehandling har blitt gjort meningsløst ved overforbruk; og internasjonale datastrømmer har blitt rotet i byråkrati.

“Den britiske regjeringens dristige visjon om å forenkle dagens databeskyttelsesregime, redusere byråkrati, legge mer ansvar på organisasjoner for å håndtere og bruke data på en ansvarlig måte, og å forsterke den sentrale rollen til den britiske personvernregulatoren er den rette veien videre. Den oppnår både effektiv beskyttelse for enkeltpersoner og deres data og muliggjør datadrevet innovasjon, vekst og samfunnsmessige fordeler. Andre regjeringer og land bør følge Storbritannias ledelse.

"Det er på høy tid å fornye reglene for internasjonale datastrømmer, og den britiske regjeringen har helt rett i å fokusere på å muliggjøre pålitelige og ansvarlige datastrømmer. Bedrifter i alle sektorer vil ønske et mer sømløst regime for dataoverføringer og tilstrekkelige beslutninger velkommen for flere land. Personvernansvarlige for bedrifter viderekobler for mye ressurser til å ta opp de juridiske tekniske egenskapene til datastrømmer fra EU, spesielt i kjølvannet av EU Schrems II -dommen. Forbrukere og bedrifter vil bli bedre tjent med organisasjoner som fokuserer på personvern ved design, risikokonsekvensanalyser og bygger omfattende programmer for personvernstyring som passer for den nye digitale økonomien. 

"Det er oppmuntrende at regjeringen anerkjenner UK Information Commissioner Office som en sentral digital regulator i Storbritannia, med en kritisk oppgave å beskytte både enkeltpersoners informasjonsrettigheter og muliggjøre ansvarlig datadrevet innovasjon og vekst i Storbritannia. ICO har vært en progressiv regulator og påvirker i det globale reguleringssamfunnet. ICO må gis ressurser og verktøy for å være strategisk, innovativ, engasjere tidlig med organisasjoner som bruker data og oppmuntre og belønne beste praksis og ansvarlighet. ”

Data

Nye regler om åpne data og gjenbruk av offentlig informasjon begynner å gjelde

Publisert

on

17. juli markerte fristen for medlemsland å transponere den reviderte Direktiv om åpne data og gjenbruk av offentlig informasjon inn i nasjonal lov. De oppdaterte reglene vil stimulere utviklingen av innovative løsninger som mobilitetsapper, øke gjennomsiktigheten ved å åpne tilgangen til offentlig finansierte forskningsdata og støtte ny teknologi, inkludert kunstig intelligens. Et Europa som passer for den digitale tidsalderen Konserndirektør Margrethe Vestage sa: “Med vår datastrategi definerer vi en europeisk tilnærming for å frigjøre fordelene med data. Det nye direktivet er nøkkelen til å gjøre den enorme og verdifulle ressursmassen produsert av offentlige organer tilgjengelig for gjenbruk. Ressurser som allerede er betalt av skattebetaleren. Så samfunnet og økonomien kan dra nytte av mer åpenhet i offentlig sektor og innovative produkter. "

Kommisjonær for det indre markedet, Thierry Breton, sa: “Disse reglene om åpen data og gjenbruk av offentlig informasjon vil gjøre det mulig for oss å overvinne hindringene som hindrer full gjenbruk av data fra offentlig sektor, spesielt for SMB. Den totale direkte økonomiske verdien av disse dataene forventes å firedobles fra 52 milliarder euro i 2018 for EUs medlemsstater og Storbritannia til 194 milliarder euro i 2030. Økte forretningsmuligheter vil komme alle EU-borgere til gode takket være nye tjenester. "

Offentlig sektor produserer, samler inn og formidler data på mange områder, for eksempel geografiske, juridiske, meteorologiske, politiske og pedagogiske data. De nye reglene, som ble vedtatt i juni 2019, sørger for at mer av denne offentlige informasjonen er lett tilgjengelig for gjenbruk, og dermed genererer verdi for økonomien og samfunnet. De er resultatet av en gjennomgang av det tidligere direktivet om gjenbruk av offentlig informasjon (PSI-direktivet). De nye reglene vil bringe lovgivningsrammen oppdatert med de siste fremskrittene innen digital teknologi og ytterligere stimulere digital innovasjon. Mer informasjon er tilgjengelig på nett.  

Annonse

Fortsett å lese

Virksomhet

EU kan være 2 billioner euro bedre i 2030 hvis dataoverføringer over landegrensene er sikret

Publisert

on

DigitalEurope, den ledende bransjeforeningen som representerer digitalt transformerende næringer i Europa, og som har en lang liste over bedriftsmedlemmer, inkludert Facebook, krever en revisjon av General Data Protection Regulation (GDPR). En ny studie bestilt av lobbyen viser at politiske beslutninger om internasjonale dataoverføringer nå vil ha betydelige effekter på vekst og arbeidsplasser i hele den europeiske økonomien innen 2030, og påvirke Europas mål for det digitale tiåret.

Totalt sett kan Europa være € 2 billioner bedre i slutten av det digitale tiåret hvis vi snur dagens trender og utnytter kraften i internasjonale dataoverføringer. Dette er omtrent størrelsen på hele den italienske økonomien et gitt år. Størstedelen av smertene i vårt negative scenario vil være selvpåført (rundt 60%). Effektene av EUs egen politikk på dataoverføring, under GDPR og som en del av datastrategien, oppveier de av restriktive tiltak som er tatt av våre store handelspartnere. Alle sektorer og størrelser i økonomien er påvirket i alle medlemsstater. Datarelaterte sektorer utgjør rundt halvparten av EUs BNP. Når det gjelder eksport, vil produksjonen trolig bli hardest rammet av begrensninger i datastrømmer. Dette er en sektor der SMB-er utgjør en fjerdedel av all eksport. "Europa står ved et veikryss. Det kan enten sette de riktige rammene for det digitale tiåret nå og legge til rette for de internasjonale datastrømmene som er avgjørende for dets økonomiske suksess, eller det kan sakte følge sin nåværende trend og gå mot databeskyttelse. Vår studie viser at vi kan gå glipp av vekst på rundt 2 billioner euro innen 2030, samme størrelse som den italienske økonomien. Veksten i den digitale økonomien og suksessen til europeiske selskaper er avhengig av muligheten til å overføre data. Dette er spesielt når vi bemerker at 2024 prosent av verdens BNP-vekst forventes å komme fra utenfor EU allerede i 85. Vi oppfordrer beslutningstakere til å bruke GDPR-dataoverføringsmekanismene slik det var ment, nemlig å legge til rette for - ikke å hindre - internasjonale data strømmer, og å jobbe mot en regelbasert avtale om datastrømmer i WTO. " Cecilia Bonefeld-Dahl
Generaldirektør for DIGITALEUROPE
Les hele rapporten her Politiske anbefalinger
EU bør: Opprettholde levedyktigheten til GDPR-overføringsmekanismer, for eksempel: standard avtaleklausuler, tilstrekkelige beslutninger Sikre internasjonale dataoverføringer i datastrategien Prioriter å sikre en avtale om datastrømmer som en del av WTOs e-handelsforhandlinger
Hovedfunnene
I vårt negative scenario, som gjenspeiler vår nåværende vei, Europa kan gå glipp av: 1.3 billioner euro ekstra vekst innen 2030, tilsvarer størrelsen på den spanske økonomien; Eksport av 116 milliarder euro årlig, tilsvarer Sveriges eksport utenfor EU, eller de ti minste EU-landene til sammen; og 3 millioner jobber. I vårt optimistiske scenario, EU står for å vinne: € 720 milliarder ekstra vekst innen 2030 eller 0.6 prosent BNP per år; € 60 milliarder eksport per år, over halvparten kommer fra industrien; og 700,000 jobber, hvorav mange er dyktige. Forskjellen mellom disse to scenariene er € 2 billioner når det gjelder BNP for EU-økonomien ved slutten av det digitale tiåret. Sektoren som taper mest er produksjon, lider tap av € 60 milliarder i eksport. Forholdsmessig taper media, kultur, økonomi, IKT og de fleste forretningstjenester, som konsulenttjenester, mest - omtrent 10 prosent av eksporten. Derimot, disse samme sektorene er de som kan tjene mest skulle vi klare å endre vår nåværende retning. A flertall (rundt 60 prosent) av EUs eksporttap i det negative scenariet kommer fra en økning i egne begrensninger snarere enn fra tredjelandes handlinger. Krav til datalokalisering kan også skade sektorer som ikke deltar sterkt i internasjonal handel, for eksempel helsetjenester. Opptil en fjerdedel av innspillene til helsetjenester består av datarelaterte produkter og tjenester. I de største sektorene som er berørt, utgjør SMB rundt en tredjedel (produksjon) og to tredjedeler (tjenester som økonomi eller kultur) av omsetningen. Export av datarelaterte SMB-er i EU er verdt rundt 280 milliarder euro. I det negative scenariet vil eksporten fra EUs SMB redusere med 14 milliarder euro, mens den i vekstscenariet vil øke med 8 euro Dataoverføringer vil være verdt minst 3 billioner euro til EU-økonomien innen 2030. Dette er et forsiktig estimat fordi modellens fokus er internasjonal handel. Restriksjoner på interne datastrømmer, f.eks. Internasjonalt i samme selskap, betyr at dette tallet sannsynligvis er mye høyere.
Mer informasjon om studien
Studien ser på to realistiske scenarier, nært tilpasset dagens politiske debatter. Det første, 'negative' scenariet (referert til i hele studien som 'utfordringsscenariet') tar hensyn til gjeldende restriktive tolkninger av Schrems II avgjørelse fra EU-domstolen, hvorved dataoverføringsmekanismer i henhold til GDPR gjøres stort sett ubrukelige. Det tar også hensyn til en EU-datastrategi som legger begrensninger på overføring av ikke-personlige data til utlandet. Lenger bort vurderer den en situasjon der store handelspartnere skjerper begrensningene i datastrømmen, blant annet gjennom datalokalisering. Studien identifiserer sektorer i EU som er sterkt avhengige av data, og beregner virkningen av restriksjoner på grenseoverskridende overføringer på EU-økonomien frem til 2030. Disse digitaliseringssektorene, i en rekke bransjer og forretningsstørrelser, inkludert en stor andel av SMB, utgjør halvparten av EUs BNP.
Les hele rapporten her

Fortsett å lese

Data

EU-kommisjonen vedtar nye verktøy for sikker utveksling av personopplysninger

Publisert

on

EU-kommisjonen har vedtatt to sett med standard avtaleklausuler, en for bruk mellom kontrollere og prosessorer og en for overføring av personopplysninger til tredjestater. De gjenspeiler nye krav under General Data Protection Regulation (GDPR) og tar hensyn til Schrems II-dommen fra Domstolen, og sikrer et høyt nivå av databeskyttelse for innbyggerne. Disse nye verktøyene vil gi mer juridisk forutsigbarhet for europeiske virksomheter og hjelpe, spesielt SMB, med å sikre samsvar med kravene til sikker dataoverføring, samtidig som dataene kan bevege seg fritt over grenser, uten juridiske barrierer.

Verdier og gjennomsiktighet Visepresident Vera Jourová sa: “I Europa ønsker vi å være åpne og la data strømme, forutsatt at beskyttelsen strømmer med den. De moderniserte standardkontraktsklausulene vil bidra til å nå dette målet: de tilbyr virksomheter et nyttig verktøy for å sikre at de overholder lover om databeskyttelse, både for deres aktiviteter i EU og for internasjonale overføringer. Dette er en nødvendig løsning i den sammenkoblede digitale verden der overføring av data tar et klikk eller to. ”

Justiskommisjonær Didier Reynders sa: ”I vår moderne digitale verden er det viktig at data kan deles med den nødvendige beskyttelsen - innenfor og utenfor EU. Med disse forsterkede klausulene gir vi bedrifter mer sikkerhet og rettssikkerhet for dataoverføring. Etter Schrems II-kjennelsen var det vår plikt og prioritet å komme med brukervennlige verktøy, som selskaper fullt ut kan stole på. Denne pakken vil i betydelig grad hjelpe selskaper med å overholde GDPR. ”

Annonse

Mer informasjon er tilgjengelig her..

Annonse
Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender