Kontakt med oss

UK

Storbritannia foreslår ny tekst for å erstatte Irland/Nord -Irland -protokollen

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I en tale levert i Lisboa (13. oktober), kunngjorde Lord Frost, Storbritannias representant i diskusjoner mellom EU og Storbritannia at Storbritannia har foreslått en ny lovtekst for å erstatte den nåværende Irland/Nord-Irland-protokollen for å erstatte den som allerede ble avtalt i 2019. 

Forslaget kom dagen før en EU-kunngjøring for å lette vanskeligheter knyttet til det som kalles Øst/Vest-handel mellom Nord-Irland og Storbritannia, visepresident Sefčovič vil legge fram fire forslag om medisiner, sanitær og fyto-sanitær overvåking, toll og måte å styrke demokratisk styring av Nord -Irlands protokoll.

Frost hevder at avtalen som ble inngått med EU i 2019 ble gjort i hast og tvang. Avtalen som ble avtalt var hjørnesteinen i statsminister Johnsons valgkampanje i 2019, der han hevdet at Storbritannia hadde forhandlet fram en "ovnsklar avtale". Johnson var deretter i stand til å styre avtalen gjennom parlamentet med et 80 -seters flertall i Underhuset, tilsynelatende mottatt en demokratisk tilslutning for avtalen hans. 

Annonse

Lovteksten som har blitt delt med EU -kommisjonen vil prøve å snu EUs to -trinns prosess der tilbaketrekningsavtalen ble fullført før forhandlinger om den senere handels- og samarbeidsavtalen ble inngått. Frost argumenterer for at det er fornuftig å gjennomgå tilbaketrekningsavtalen gitt tynnheten i den senere avtalen han forhandlet fram. 

For det andre, som sterkt etterspurt i media, ønsker Storbritannia å fjerne EU -domstolen fra voldgiftsretten om eventuelle tvister om EU -lov. Ettersom Nord -Irland fortsetter å dra fordel av det indre markedet for varer, ville dette ikke være juridisk mulig, dette har allerede blitt fastslått i EU -loven. Lord Frost hevder at den nåværende avtalen ikke kan være en del av et varig oppgjør.

Lord Frost ber om intet mindre enn en reversering av lovbestemmelsene i det indre markedet som EU ikke kan godta. EU forhandlet frem avtalen for å unngå etablering av grenseinfrastruktur på grensen mellom Irland/Nord -Irland, dette var et delt syn på EU og Storbritannia gjennom forhandlingene etter Storbritannias folkeavstemning i 2016.

Annonse

Fortsett å lese
Annonse

UK

Coveney sier at kommisjonens forslag om Nord -Irlands protokoll går over all forventning

Publisert

on

Ved ankomst til dagens utenriksråd i Luxembourg (18. oktober) sa Irlands utenriksminister Simon Coveney at kommisjonspakken sender et veldig klart signal til Nord -Irland om at EU lytter, og prøver virkelig å bruke maksimal fleksibilitet innenfor rammen av protokollen for å løse problemer.

Coveney anerkjente det store trekket fra EU -kommisjonen i forsøket på å løse problemer rundt Nord -Irlands protokoll. Han sa at tiltakspakken som ble foreslått av visepresident Maroš Šefčovič hadde blitt ønsket hjertelig velkommen av næringslivet i Nord -Irland og var en ekte og reell innsats for å løse praktiske spørsmål på stedet. 

Han sa at pakken går utover manges forventninger når de reagerer på virkelige avbrudd i handel med varer som kommer fra Storbritannia til Nord -Irland, reduserer sjekkene på matvarer med 80%og tollkontrollene med 50%, i tillegg til en ny struktur i sted for å forbedre dialog og kommunikasjon for å sikre at Nord -Irland er veldig involvert i planer for fremtiden og hvordan protokollen fungerer. 

Annonse

- Dessverre var den britiske regjeringens uttalelser i første halvdel av forrige uke før Šefčovič -kunngjøringen virkelig ikke nyttig. [Den britiske regjeringen] prøvde å flytte den politiske utfordringen fra å løse praktiske problemer på stedet til et nytt problem angående EU -domstolen ”. Spørsmålet om EU -domstolens tilsyn med det indre markedet for varer som Nord -Irland fortsetter å glede seg over, hadde ikke vært tatt opp med Kommisjonen før nylig. Det siste kravet har satt spørsmålstegn ved Storbritannias integritet. 

Coveney sa at den britiske regjeringen har folkerettslige forpliktelser til å følge traktaten som de selv utformet, ratifiserte og nå må gjennomføre. 

Fredag ​​(15. oktober) var EU-kommisjonens visepresident Maroš Šefčovič vertskap for Lord David Frost i Brussel. Šefčovič ønsket velkommen at begge sider har blitt enige om å engasjere seg intensivt og konstruktivt på både ekspert- og politisk nivå, med et sett møter planlagt denne uken i Brussel med det britiske teamet. EU ønsker å fokusere på de områdene som betyr mest for nordirske mennesker og bedrifter, og hvor felles løsninger er mulige. Han sa: "Rask felles løsninger ville bringe stabiliteten, vissheten og forutsigbarheten som Nord -Irland fortjener, og til slutt beskytte langfredagsavtalen (Belfast) i alle dimensjoner."

Annonse

Lord Frost ga ut en uttalelse som anerkjente innsatsen som visepresident Šefčovič og understreket at han ville diskutere dem konstruktivt og i en positiv ånd. Frost fortsetter imidlertid å argumentere med at tilbaketrekningsavtalen han forhandlet fram i slutten av 2019 bør endres for å gjenspeile Storbritannias nye spørsmål.

Fortsett å lese

UK

Šefčovič optimistisk for at avtalen om Nord -Irland kan nås innen utgangen av året

Publisert

on

Europakommisjonens visepresident Maros Šefčovič presenterte (14. oktober) det han beskrev som en "pakke med forbedrede muligheter" for Nord -Irland. Følgen av disse forslagene er at Storbritannia må sørge for at de permanente grensepostene er i gang, "som avtalt for lenge siden", samt ytterligere sikkerhetstiltak for å overvåke forsyningskjeden.

Forslagene følger omfattende diskusjoner med interessenter, særlig virksomhet i Nord -Irland gjennom en Brexit -arbeidsgruppe. Šefčovič sa at forslagene omhandlet "elementer" i Storbritannias kommandopapir som ble publisert i juli 2021. Spurt om Lord Frosts siste tale i Lisboa, der han kunngjør at Storbritannia foreslår en ny lovtekst for å erstatte protokollen som fjernet rollen til den europeiske Domstolen, Šefčovič, sa at tilgang til det indre markedet uten tilsyn fra EU -domstolen ikke var mulig, og at Storbritannia burde fokusere på hva interessenter ønsker, noe han sa var løsning av praktiske spørsmål. 

Pakken består av fire "ikke-papirer" og foreslår ytterligere fleksibilitet innen mat, plante- og dyrehelse, toll, medisiner og engasjement med nordirske interessenter. Når det gjelder medisiner sa Šefčovič at han under sitt besøk i Belfast i september forpliktet seg til å gjøre "alt som trengs for å garantere en uavbrutt langsiktig forsyning av medisiner fra Storbritannia til Nord-Irland" og sa at Kommisjonen hadde snudd reglene "på hodet" inn og ut for å finne en solid løsning på en enestående utfordring som innebærer at EU endrer sine egne regler for medisiner ”. 

Annonse

Šefčovič erkjente at det har vært noen tannproblemer, og at avisene omhandler disse problemene. De foreslåtte tiltakene vil utgjøre en 80% reduksjon i kontroller og en halvering av tollformaliteter med "skreddersydde løsninger". Kommisjonen presenterte pakken sin for britisk side i London i går. Šefčovič har invitert Lord Frost til lunsj på fredag, som han håper vil starte en intensiv diskusjonsprosess med håp om å nå en avtale før slutten av året: “Vi kan starte det nye året med de nye avtalene, nye regler i sted, og til slutt fokusere på det jeg håper vil være fremtiden, og det ville være en ny positiv agenda for forbindelsene mellom EU og Storbritannia. ”

Annonse
Fortsett å lese

Brexit

Fransk minister Beaune: Franske fiskere må ikke betale for Storbritannias Brexit -fiasko

Publisert

on

By

Fisketrålere ligger til kai ved Boulogne-sur-Mer etter at Storbritannia og EU meglet en handelsavtale i siste liten etter Brexit, Nord-Frankrike, 28. desember 2020. REUTERS/Charles Platiau

Den franske europeiske ministeren Clement Beaune sa i dag (8. oktober) at franske fiskere ikke må betale for fiaskoen ved Storbritannias utreise fra EU, skriver Dominique Vidalon, Reuters.

"De mislyktes på Brexit. Det var et dårlig valg. Å true oss, true våre fiskere, vil ikke avgjøre kalkunforsyningen i julen," sa Beaune til BFM TV.

Annonse

"Vi vil holde fast. Britene trenger oss til å selge produktene sine," la han til.

Tidligere denne uken sa statsminister Jean Castex at Frankrike var klar til å gjennomgå det bilaterale samarbeidet med Storbritannia hvis London fortsetter å ignorere avtalen om fiskerettigheter i sitt handelsforhold etter EU med Brexit. Les mer.

Paris er rasende over Londons nektelse til å gi det som det anser fullt antall lisenser på grunn av franske fiskebåter for å operere i Storbritannias territorialfarvann, og truer med gjengjeldelsestiltak.

Annonse

Franske fiskere har også sagt at de kan blokkere den nordlige havnen i Calais og jernbaneforbindelsen Channel Tunnel, begge store transittpunkter for handel mellom Storbritannia og det kontinentaleuropa, hvis London ikke gir flere fiskekort i løpet av de neste 17 dagene.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender