Kontakt med oss

Ukraina

Mye varm luft: Hvem forteller sannheten i Burisma-gassskandalen

Publisert

on

En banebrytende og svært kontroversiell dokumentar, Mye varm luft: hvem forteller sannheten i Burisma-gassskandalen?, hadde sin første visning foran et internasjonalt publikum av journalister og andre interesserte parter på The Press Club, Brussel 2. juni, skriver Gary Cartwright.

Produsert av UK-basert mediekonsulent Tim White, og presentert av James Croskell, forsøkte videoen å ta “Friskt utseende” under skandalen rundt Burisma Holdings, et ukrainsk naturgasselskap, i lys av den nylige publikasjonen av USAs president Joe Bidens sønn Hunter Bidens selvbiografi, Beautiful Things: A Memoir (April 2021).

Burisma ble grunnlagt i 2002 av Mykola Zlochevsky, en alliert av den tidligere ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj, som flyktet for sitt liv til Russland etter Maidan-revolusjonen i 2014, som resulterte i drap på 100 sivile av ukrainske sikkerhetstjenester, angivelig med aktiv støtte fra Russiske spesialstyrker.

166 personer "forsvant" ganske enkelt under begivenhetene 18. - 23. februar, skjebnen deres er ukjent den dag i dag.

Burisma eies for tiden av det kypros-baserte offshore-selskapet Brociti Investments Limited, som viser at det er eid Zlochevsky, som selv flyktet fra Ukraina kort tid etter Janukovitsj, under mistanke om skatteunndragelse og hvitvasking av penger. 

Selskapsdokumenter viser at Hunter Biden ble medlem av styret i Burisma Holdings 18. april 2014, to måneder etter de tragiske hendelsene i Maidan.

Biden Sr. var selv Det hvite husets viktigste samtalepartner med Janukovitsj mens sistnevnte var president i Ukraina.

Under dokumentaren presenterer journalister dokumenter som viser overføring av midler til offshore selskaper som kan være relatert til Hunter Biden. De sier også at sakene mot Burisma i Ukraina førte til oppsigelse av topptjenestemenn etter en telefonsamtale fra den amerikanske presidentadministrasjonen.

Rudy Guiliani opprører Kiev.

I april i år gjennomførte FBI søk hjemme og på kontoret til Rudy Giuliani, som en del av sonden på Giulianis forhold til Ukraina. Tiltak mot ham inkluderte en påstand om at den tidligere borgmesteren i New York City unnlot å registrere seg som utenlandsk agent. Lov om registrering av utenlandske agenter krever at folk varsler utenriksdepartementet hvis de opptrer som utenlandsk agent på vegne av en annen nasjon.

Giuliani spilte en sentral rolle i arbeidet med å presse Ukraina til å undersøke Joe Biden og sønnen Hunter. Han var også medvirkende til å avvise den tidligere amerikanske ambassadøren i Ukraina, vitner vitner ved Trumps tiltale.

Før presidentvalget i 2020 ledet Giuliani et forsøk på å finne belastende informasjon om den demokratiske kandidaten Joe Biden og sønnen Hunter i Ukraina.

Giulianis aktiviteter i Ukraina på vegne av sin tidligere sjef har ikke gått bra i Kiev:  "Hvis jeg får en offisiell forespørsel fra Southern District of New York, eller andre ikke-partiske anstrengelser, for eksempel potensiell utestenging av Rudy Giuliani, ville jeg være åpen for å hjelpe dem," Igor Novikov, som fungerte som en nærrådgiver for Zelensky. under Trumps første tiltale, ble rapportert som sagt i februar i år.

"Det er fordi jeg tror ordfører Giulianis handlinger i Ukraina truet vår nasjonale sikkerhet," la han til. "Det er vårt ansvar å sørge for at enhver innsats for å dra landet vårt inn i våre alliertes innenrikspolitikk ikke blir ustraffet."

Novikov sa også at han var villig til å bistå i arbeidet med å frata Giuliani sin lisens til å utøve advokatvirksomhet, og torsdag 24. juni ble Giulianis lisens faktisk suspendert.

I sin avgjørelse sa dommere i en lagmannsrett i New York at Giuliani, som hadde jobbet med Donald Trump for å omgjøre resultatet av det amerikanske presidentvalget i 2020, hadde kommet med flere falske uttalelser om å stemme i delstatene Arizona, Georgia og Pennsylvania - inkludert påstander. at hundretusener av fraværende stemmesedler og andre stemmer ble talt feil.

Retten foreslo at Giulianis suspensjon kan bli permanent.

Hunter Biden, og den bærbare datamaskinen

Giuliani sto bak innsatsen for å overtale ukrainske tjenestemenn til å åpne etterforskning av påstander om at Hunter Biden hadde grepet inn for å ordne tilgang for interesserte til faren sin.

I 2019 overtok FBI en bærbar PC som påstås å tilhøre Biden Jr.Undersøkere tilkalte den bærbare datamaskinen i 2019 fra en databutikk i Delaware, etter at Giuliani angivelig hadde blitt tipset om enhetens eksistens og plassering. Den bærbare datamaskinen inneholdt dokumentasjon som så ut til å bekrefte påstandene, selv om det aldri kunne bevises, og Biden selv hevdet at han ikke hadde noen anelse om om den bærbare datamaskinen var hans eller ikke.

I sin selvbiografi fra april 2021, Beautiful Things: A Memoir av Hunter Biden, skryter han av at inntaket av vodka og sprekk var "forbløffende - til og med dødsutfordrende ”.

Han innrømmer åpent at han har tilbrakt måneder drukket i en leilighet i Washington DC og flere måneder binget kokain i hotellbungalower i Hollywood. Mens faren var visepresident, bodde han sammen med en kvinnelig narkotikahandler.

Er dette en mann man vil utnevne til styret til et større energiselskap med en rapportert lønn på $ 80,000 2019 i måneden? En mann som ifølge vitner, som rapportert av Reuters i oktober 5, aldri en gang besøkte Ukraina for bedriftsvirksomhet i løpet av sin XNUMX-årige periode?

Med mindre selvfølgelig mannen det er snakk om er sønn av USAs visepresident, og som på tidspunktet for Hunter Bidens utnevnelse i styret i Burisma virket godt posisjonert til å bli den neste presidenten.

Når det gjelder dokumentaren: den er blitt godt mottatt, og har vakt stor oppmerksomhet for herrene White og Croskell, dette er deres første samarbeid. Når det gjelder Hunter Biden og Rudy Giuliani, er det flere spørsmål enn svar.

Energi

Felles uttalelse fra USA og Tyskland om støtte til Ukraina, europeiske energisikkerhet og klimamål

Publisert

on

USA og Tyskland har avgitt en felles uttalelse etter den tyske forbundskansler Angela Merkels besøk i Washington nylig for å møte bilateralt med USAs president Joe Biden. Uttalelsen tar for seg det kontroversielle Nordstream 2-prosjektet, som har delt meninger i EU.

"USA og Tyskland er standhaftige i sin støtte til Ukrainas suverenitet, territoriale integritet, uavhengighet og valgte europeiske vei. Vi forplikter oss i dag (22. juli) til å presse tilbake mot russisk aggresjon og ondartede aktiviteter i Ukraina og utover. USA forplikter seg til å støtte Tysklands og Frankrikes innsats for å bringe fred i Øst-Ukraina via Normandieformatet. Tyskland vil intensivere sin innsats innen Normandieformatet for å lette gjennomføringen av Minsk-avtalene. USA og Tyskland bekrefter sin forpliktelse til å takle klimakrisen og tar avgjørende tiltak for å redusere utslippene på 2020-tallet for å holde en temperaturgrense på 1.5 grader Celsius innen rekkevidde.

"USA og Tyskland er forenet i deres vilje til å holde Russland ansvarlig for sin aggresjon og ondartede virksomhet ved å pålegge kostnader via sanksjoner og andre verktøy. Vi forplikter oss til å samarbeide via den nyetablerte USA-EU høynivådialogen om Russland, og via bilaterale kanaler, for å sikre at USA og EU forblir forberedt, inkludert med passende verktøy og mekanismer, for å reagere sammen på russisk aggresjon og ondartede aktiviteter, inkludert russisk innsats for å bruke energi som våpen. Skulle Russland forsøke å bruke energi som et våpen eller begå ytterligere aggressive handlinger mot Ukraina, vil Tyskland iverksette tiltak på nasjonalt nivå og presse for effektive tiltak på europeisk nivå, inkludert sanksjoner, for å begrense russisk eksportkapasitet til Europa i energisektoren, inkludert gass, og / eller i andre økonomisk relevante sektorer. Denne forpliktelsen er utformet for å sikre at Russland ikke vil misbruke noen rørledning, inkludert Nord Stream 2, for å oppnå aggre sive politiske mål ved å bruke energi som våpen.

"Vi støtter energisikkerheten i Ukraina og Sentral- og Øst-Europa, inkludert nøkkelprinsippene som er nedfelt i EUs tredje energipakke med mangfold og forsyningssikkerhet. Tyskland understreker at det vil overholde både bokstaven og ånden i den tredje energipakken. med hensyn til Nord Stream 2 under tysk jurisdiksjon for å sikre adskillelse og tredjepartsadgang. Dette inkluderer en vurdering av eventuelle risikoer ved sertifisering av prosjektoperatøren for EUs energiforsyningssikkerhet.

"USA og Tyskland er forent i sin tro på at det er i Ukrainas og Europas interesse at bensintransitt via Ukraina fortsetter utover 2024. I tråd med denne troen forplikter Tyskland seg til å bruke all tilgjengelig innflytelse for å muliggjøre en utvidelse på opptil 10 år til Ukrainas gassovergangsavtale med Russland, inkludert utnevnelse av en spesiell utsending for å støtte disse forhandlingene, for å begynne så snart som mulig og senest 1. september. USA forplikter seg til å støtte denne innsatsen fullt ut.

"USA og Tyskland er besluttsomme i sin forpliktelse til å bekjempe klimaendringene og sikre suksessen til Parisavtalen ved å senke våre egne utslipp i tråd med netto-null senest i 2050, og oppmuntre til styrking av klimaambisjonen til andre store økonomier, og samarbeid om politikk og teknologi for å akselerere den globale netto-null-overgangen. Derfor har vi lansert klima- og energipartnerskap mellom USA og Tyskland. Partnerskapet vil fremme samarbeidet mellom USA og Tyskland om å utvikle handlingsfrie veikart for å nå våre ambisiøse utslippsreduksjonsmål; koordinering av vår innenlandske politikk og prioriteringer i sektorielle dekarboniseringsinitiativer og multilaterale fora; mobilisering av investeringer i energiovergang; og utvikling, demonstrasjon og skalering av kritiske energiteknologier som fornybar energi og lagring, hydrogen, energieffektivitet og elektrisk mobilitet.

"Som en del av klima- og energipartnerskap mellom USA og Tyskland har vi besluttet å etablere en søyle for å støtte energiovergangene i fremvoksende økonomier. Denne søylen vil omfatte fokus på å støtte Ukraina og andre land i Sentral- og Øst-Europa. Denne innsatsen vil ikke bare bidra i kampen mot klimaendringer, men vil støtte europeisk energisikkerhet ved å redusere etterspørselen etter russisk energi.

"I tråd med denne innsatsen forplikter Tyskland seg til å etablere og administrere et Grønt fond for Ukraina for å støtte Ukrainas energiovergang, energieffektivitet og energisikkerhet. Tyskland og USA vil bestrebe seg på å fremme og støtte investeringer på minst 1 milliard dollar i Green Fund for Ukraina, inkludert fra tredjeparter som private sektorenheter. Tyskland vil gi en første donasjon til fondet på minst 175 millioner dollar og vil arbeide for å utvide sine forpliktelser i de kommende budsjettårene. Fondet vil fremme bruken av fornybar energi; legge til rette for utvikling av hydrogen; øke energieffektiviteten; akselerere overgangen fra kull; og fremme karbonneutralitet. USA planlegger å støtte initiativet via teknisk bistand og politisk støtte i samsvar med målene for fondet, i tillegg til programmer støtte markedsintegrasjon, reguleringsreform og utvikling av fornybar energi i Ukrainas energisektor.

"I tillegg vil Tyskland fortsette å støtte bilaterale energiprosjekter med Ukraina, spesielt innen fornybar energi og energieffektivitet, samt kullovergangsstøtte, inkludert utnevnelse av en spesiell utsending med dedikert finansiering på $ 70 millioner. Tyskland er også klar å lansere en Ukrainas motstandspakke for å støtte Ukrainas energisikkerhet. Dette vil omfatte innsats for å sikre og øke kapasiteten for omvendte strømmer av gass til Ukraina, med sikte på å beskytte Ukraina helt mot potensielle fremtidige forsøk fra Russland for å kutte gassforsyning til landet Det vil også omfatte teknisk assistanse for Ukrainas integrering i det europeiske strømnettet, bygge på og i samordning med det pågående arbeidet fra EU og USAs byrå for internasjonal utvikling. I tillegg vil Tyskland legge til rette for Ukrainas inkludering i Tysklands Cyber ​​Capacity Building Facility. , støtte innsatsen for å reformere Ukrainas energisektor, og bistå med å identifisere alternativer t o modernisere Ukrainas gassoverføringssystemer.

"USA og Tyskland uttrykker sin sterke støtte for Three Seas Initiative og dets innsats for å styrke infrastrukturtilkobling og energisikkerhet i Sentral- og Øst-Europa. Tyskland forplikter seg til å utvide sitt engasjement med initiativet med tanke på økonomisk støttende prosjekter fra de tre Seas Initiative innen regional energisikkerhet og fornybar energi. I tillegg vil Tyskland støtte prosjekter av felles interesse i energisektoren via EU-budsjettet, med bidrag på opptil 1.77 milliarder dollar i 2021-2027. USA er fortsatt forpliktet til investere i Three Seas Initiative og fortsetter å oppmuntre til konkrete investeringer fra medlemmer og andre. "

Robert Pszczel, senioroffiser for Russland og Vest-Balkan, Divisjon for offentlig diplomati (PDD), NATOs hovedkvarter, var ikke altfor imponert over avtalen:

Fortsett å lese

coronavirus

COVID-19 - Ukraina lagt til listen over land for ikke-essensielle reiser

Publisert

on

Etter en gjennomgang under anbefalingen om gradvis oppheving av de midlertidige restriksjonene for ikke-vesentlige reiser til EU, oppdaterte rådet listen over land, spesielle administrative regioner og andre enheter og territoriale myndigheter som reisebegrensninger burde oppheves for. Spesielt ble Rwanda og Thailand fjernet fra listen, og Ukraina ble lagt til listen.

Som fastsatt i rådets innstilling, vil denne listen fortsette å bli gjennomgått regelmessig og, etter omstendighetene, oppdatert.

Basert på kriteriene og vilkårene som er angitt i anbefalingen, bør medlemsstatene fra 15. juli 2021 gradvis oppheve reisebegrensningene ved de ytre grensene for innbyggere i følgende tredjeland:

 • Albania
 • Armenia
 • Australia
 • Aserbajdsjan
 • Bosnia-Hercegovina
 • Brunei Darussalam
 • Canada
 • Israel
 • Japan
 • Jordan
 • Libanon
 • Montenegro
 • New Zealand
 • qatar
 • Republic of Moldova
 • Republikken Nord Makedonia
 • Saudi-Arabia
 • Serbia
 • Singapore
 • Sør-Korea
 • Ukraina (nytt)
 • Amerikas forente stater
 • Kina, med forbehold om bekreftelse av gjensidighet

Reisebegrensninger bør også gradvis oppheves for de spesielle administrative regionene Kina Hong Kong og Macao.

Under kategorien enheter og territoriale myndigheter som ikke er anerkjent som stater av minst ett medlemsland, bør reisebegrensninger for Kosovo og Taiwan også gradvis oppheves.

Innbyggere i Andorra, Monaco, San Marino og Vatikanet bør betraktes som EU-innbyggere i forbindelse med denne anbefalingen.

Kriteriene for å bestemme tredjelandene som den nåværende reisebegrensningen skulle oppheves for, ble oppdatert 20. mai 2021. De dekker den epidemiologiske situasjonen og den generelle responsen på COVID-19, samt påliteligheten til tilgjengelig informasjon og datakilder. Gjensidighet bør også tas i betraktning fra sak til sak.

Schengen-assosierte land (Island, Lichtenstein, Norge, Sveits) deltar også i denne anbefalingen.

Bakgrunn

30. juni 2020 vedtok rådet en anbefaling om gradvis oppheving av de midlertidige restriksjonene for ikke-vesentlige reiser til EU. Denne anbefalingen inkluderte en innledende liste over land som medlemsland skal begynne å oppheve reisebegrensningene ved de ytre grensene. Listen blir gjennomgått regelmessig og, etter omstendighetene, oppdatert.

20. mai vedtok rådet en endringsanbefaling om å svare på de pågående vaksinasjonskampanjer ved å innføre visse fravik for vaksinerte personer og lette kriteriene for å oppheve restriksjoner for tredjeland. Samtidig tar endringene hensyn til mulige risikoer ved nye varianter ved å utarbeide en nødbremsemekanisme for raskt å reagere på fremveksten av en variant av interesse eller bekymring i et tredjeland.

Rådsanbefalingen er ikke et juridisk bindende instrument. Myndighetene i medlemslandene er fortsatt ansvarlige for å implementere innholdet i anbefalingen. De kan, i full åpenhet, bare oppheve gradvis reisebegrensninger mot oppførte land.

Et medlemsland bør ikke bestemme seg for å oppheve reisebegrensningene for ikke-børsnoterte tredjestater før dette er bestemt på en koordinert måte.

Denne betegnelsen berører ikke posisjoner om status, og er i tråd med UNSCR 1244 (1999) og ICJ-uttalelsen om Kosovos uavhengighetserklæring.

Rådsanbefaling om endring av rådsanbefaling (EU) 2020/912 om midlertidig begrensning av ikke-vesentlige reiser til EU og mulig oppheving av slik begrensning

COVID-19: Rådet oppdaterer anbefaling om begrensninger for å reise fra tredjeland (pressemelding 20. mai 2021)

COVID-19: reise inn i EU (bakgrunnsinformasjon)

Fortsett å lese

Ukraina

Ukrainas innenriksminister sender avskjed

Publisert

on

By

Ukrainas innenriksminister Arsen Avakov snakker under en pressekonferanse om etterforskningen av drapet på en journalist Pavel Sheremet i 2016, i Kiev, Ukraina 12. desember 2019. REUTERS / Valentyn Ogirenko

Ukrainas innenriksminister Arsen Avakov (Bildet) har sendt et avskjedsbrev, sa departementet hans tirsdag uten å opplyse årsaken til flyttingen, skriver Natalia Zinets, Reuters.

Verken president Volodymyr Zelenskiy kontor eller departementets pressetjeneste svarte på Reuters forespørsler om kommentar.

Avakov hadde ledet departementet siden 2014, men han og Zelenskiy hadde vært uenige de siste ukene over etterforskningen av drapet på en etterforskende journalist i en bilbombing i sentrum av Kiev 2016.

Zelenskiy hadde sagt på en pressekonferanse i mai at han ville snakke med Avakov om han kunne forbli i sitt verv dersom en domstol bestemte at de mistenkte, veteraner i krigen med separatister i Øst-Ukraina, var uskyldige.

I juni løslatt domstolene to av de mistenkte fra forvaring og satte dem i husarrest i påvente av rettssaken.

Rettsmøtene har tiltrukket seg protester, med aktivister som sier at de mistenkte ikke var involvert i å drepe Pavel Sheremet. Demonstranter krevde også sin avgang i juni i fjor påstander om politiets brutalitet.

Iryna Vereshchuk, nestleder for parlamentets komité for sikkerhetsspørsmål og medlem av Zelenskiy parti, foreslo at presidenten hadde oppfordret Avakov til å trekke seg.

"Jeg tror at de hadde en avtale om at hvis presidenten ber ham om å skrive avskjed, vil Mr. Avakov gjøre det uavhengig av om han vil ha det eller ikke," sa Vereshchuk til journalister.

Hans avgang må godtas av parlamentet for å tre i kraft. Zelenskiy parti har flertall.

Lovgiver Oleksandr Kachura sa på Telegram at et medlem av partiet, Denys Monastyrskiy, hadde blitt nominert til å etterfølge Ava

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender