Kontakt med oss

Ukraina

Europeiske ledere gjentar sitt engasjement for Ukrainas suverenitet ved Krimplattformens åpningsarrangement

Publisert

on

Det har gått mer enn syv år siden den ulovlige annekteringen av Krim og Sevastopol 20. februar 2014 av Russland. Europeiske ledere møttes i Ukraina for toppmøtet for den internasjonale krimplattformen for å bekrefte sitt standhaftige engasjement for Ukrainas suverenitet og territorielle integritet innenfor sine internasjonalt anerkjente grenser.

EUs representanter gjentok at de ikke vil anerkjenne bruddet på Ukraines territoriale integritet. EU har opprettholdt sanksjoner og ikke-anerkjennelsespolitikk.

Europarådets president Charles Michel sa: “Den ulovlige annekteringen og situasjonen på og rundt Krim må fortsatt stå høyt på den internasjonale agendaen. Det er derfor den internasjonale krimplattformen har vår ytterste politiske støtte. Den ulovlige annekteringen utgjør en fornærmelse mot den veldig regelbaserte internasjonale ordenen som vi alle har en vital interesse i å bevare. Dette er grunnen til at vi ber om den bredeste internasjonale støtten som er mulig for å ta opp annekteringen av Krim, gjennom ikke-anerkjennelsestiltak og forkjempelse i internasjonale fora. ”

Annonse

Toppmøtet ble arrangert på tampen av Ukrainas 30 -årsjubileum for å bli uavhengig. Michel og EU-kommisjonens Valdis Dombrovskis gjentok EUs enestående støtte og støtte til Ukraina gjennom assosiasjonsavtalen EU-Ukraina og mer enn 16 milliarder euro i finansiering siden 2014.

Bekymringene har blitt forsterket av den økende militarisering av halvøya av Russland -føderasjonen, inkludert flere militære øvelser, innføring av verneplikt til Russlands væpnede styrker på innbyggerne på Krim og forsøk på å endre demografien gjennom bosetting.

Annonse
Fortsett å lese
Annonse

Russland

Ukraina ser på som Putins parti domstoler velgere i separatist-holdt Donbass

Publisert

on

By

Russiske og separatistiske flagg flagrer i luften mens livlige musikkbriller og soldater fra den selvutnevnte Folkerepublikken Donetsk sitter og lytter til taler. Medlemmer av den russiske nasjonalisten Night Wolves motorsykkelklubbmølle rundt i nærheten, skrive Alexander Ermochenko, Sergiy Karazy i Kiev og Maria Tsvetkova i Moskva.

Russland vil holde parlamentsvalg 17.-19. September, og for første gang driver Det forente Russland, regjeringspartiet som støtter president Vladimir Putin, kampanjer i Øst-Ukraina på territorium som kontrolleres av separatister som støttes av Moskva.

Det er stemmer på mer enn 600,000 2019 mennesker som fikk russiske pass etter en politisk endring i Kreml i XNUMX som Ukraina avslo som et skritt mot annektering.

Annonse

"Jeg kommer til å stemme helt sikkert, og bare på Det forente Russland fordi jeg tror at vi vil bli med i Russland sammen med dem," sa Elena, 39, fra Khartsysk i Donetsk -regionen.

"Barna våre vil studere i henhold til den russiske læreplanen, lønnene våre vil være i henhold til russiske standarder, og faktisk vil vi bo i Russland," sa hun og talte på et samling i United Russia i byen Donetsk.

I 2014, etter at gateprotester drev Ukrainas Kreml-vennlige president Viktor Janukovitj, annekterte Russland raskt en annen del av Ukraina, Krimhalvøya. Pro-russiske separatister reiste seg deretter over det østlige Ukraina, i det Kyiv og dets vestlige allierte kalte en Moskva-støttet landgrep.

Annonse

Mer enn 14,000 2015 mennesker har omkommet i kampene mellom separatister og ukrainske styrker, med dødelige sammenstøt som fortsetter jevnlig til tross for en våpenhvile som avsluttet store kamper i XNUMX.

To selvutnevnte "Folkerepublikker" driver Donetsk- og Luhansk-regionene, i en del av Øst-Ukraina kjent som Donbass. Moskva har dyrket tette bånd til separatistene, men nekter å orkestrere deres opprør.

I Donetsk er valgskilt med bilder av russiske landemerker som Moskva St Basil's Cathedral prikket rundt. Den russiske rubelen har erstattet den ukrainske hryvniaen. Kiev, i mellomtiden, er rasende over at Russland arrangerer et valg på separatist-holdt territorium.

"Det er en total" russifisering "av denne regionen som går for fullt," sa Oleskiy Danilov, sekretær for Ukrainas sikkerhets- og forsvarsråd, til Reuters i Kiev.

"Det andre spørsmålet er hvorfor ikke verden reagerer på dette? Hvorfor skal de anerkjenne denne statsdumaen?" sa han i et intervju i Kiev, med henvisning til det russiske parlamentets underhus som vil bli valgt i avstemningen.

Russland sier at det ikke er noe uvanlig med at personer med dobbel russisk og ukrainsk statsborgerskap stemmer i et russisk valg.

Donbass -innbyggere med russiske pass hadde rett til å stemme "uansett hvor de bor", siterte Russlands nyhetsbyrå TASS utenriksminister Sergei Lavrov 31. august.

Kiev og Moskva anklager hverandre for å blokkere en permanent fred i Donbass. En massemobilisering av russiske styrker nær Ukrainas grense tidligere i år forårsaket alarm i Vesten.

Over hele Russland forventes Det forente Russland å vinne parlamentsvalget, slik det aldri har unnlatt å gjøre i Putin -tiden, til tross for meningsmålingene som har sunket i det siste over stillestående levestandard. Opposisjonsgrupper sier at kandidatene deres har blitt nektet tilgang til stemmeseddelen, fengslet, skremt eller presset i eksil, og de forventer svindel. Russland sier avstemningen vil være rettferdig.

Selv om Donbass er liten sammenlignet med de samlede russiske velgerne, kan regjeringspartiets overveldende støtte der være nok til å sikre ekstra seter.

"Tydeligvis er United Russian rating der mye høyere, og protestavstemningen er mye lavere der enn i gjennomsnitt (Russland)," sa Abbas Gallyamov, en tidligere taleforfatter i Kreml, som ble politisk analytiker.

"Derfor mobiliserer de Donbass."

Yevhen Mahda, en politisk analytiker i Kiev, sa at Russland lot innbyggerne i Donbass stemme ikke bare for å styrke Det forente Russland, men for å legitimere separatistadministrasjonene.

"Russland, jeg vil si det slik, med stor kynisme, utnytter det faktum at de fleste som bor der har ingen steder å gå for å få hjelp, ingen å stole på, og ofte var et russisk pass den eneste veien ut av en desperat situasjon som folk befant seg i på okkuperte områder. "

Fortsett å lese

Ukraina

Ukraina markerer uavhengighetsdagen og lover å gjenvinne det annekterte territoriet

Publisert

on

By

Ukrainske tjenestemedlemmer deltar i uavhengighetsdagen militærparade i Kiev, Ukraina 24. august 2021. REUTERS/Gleb Garanich
Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy holder en tale under militærparaden for uavhengighetsdagen i Kiev, Ukraina 24. august 2021. REUTERS/Gleb Garanich

Ukraina holdt sin første militære parade på flere år, og feiret 30 -årsjubileet for sin uavhengighet og erklærte at det ville gjenvinne områder på sitt territorium annektert av Russland, writer Pavel Polityuk, Reuters.

Enheter fra den ukrainske hæren, stridsvogner, pansrede personellbærere, missiler og luftforsvarssystemer marsjerte langs sentralgaten i Kiev, mens en parade med ukrainske marinenheter fant sted i Svartehavnen i Odessa.

"Vi kjemper for folket vårt, fordi det er mulig å okkupere territorier midlertidig, men det er umulig å okkupere folks kjærlighet til Ukraina," sa president Volodymyr Zelenskiy ved en seremoni før paraden.

Annonse

"Folk på Donbass og Krim vil komme tilbake til oss, fordi vi er en familie," sa han.

Forholdet mellom Kiev og Moskva kollapset etter at Russland annekterte Krimhalvøya i 2014 og krigsutbruddet mellom ukrainske tropper og russiskstøttede styrker i Øst-Ukraina som Kyiv sier har drept 14,000 mennesker på syv år.

På mandag deltok mer enn 40 land på Krim -plattformen, et toppmøte i Kiev for å holde internasjonal oppmerksomhet fokusert på retur av Krim. Les mer.

Annonse

Fortsett å lese

Energi

Ukraina sier diskuterte garantier med USA og Tyskland om Nord Stream 2

Publisert

on

By

Logoen til Nord Stream 2 gassrørledningsprosjektet er sett på et rør ved Chelyabinsk rørvalseanlegg i Chelyabinsk, Russland, 26. februar 2020. REUTERS/Maxim Shemetov // File Photo

Energiministrene i Ukraina, USA og Tyskland diskuterte garantier for Ukraina om fremtiden som transittland etter byggingen av Russlands Nord Stream 2 gassrørledning, sa Ukrainas energisjef mandag (23. august), skriver Pavel Polityuk og Matthias Williams.

Kiev frykter at Russland kan bruke rørledningen, som vil bringe russisk gass til Tyskland under Østersjøen, for å frata Ukraina lukrative transittavgifter. Flere andre nasjoner er også bekymret for at det vil utdype Europas avhengighet av russisk energiforsyning.

De tre ministrene diskuterte "en rekke trinn som kan tas sammen når det gjelder reelle garantier for Ukraina når det gjelder bevaring av transitt," sa energiminister Herman Halushchenko.

Annonse

"Vi gikk ut fra den posisjonen som ble erklært og uttrykt av Ukrainas president - at vi ikke kan tillate Russland å bruke gass som våpen," sa han til journalister.

Ukraina er bittert imot en avtale mellom Washington og Berlin om Nord Stream 2, som vil føre gass til Europa mens den omgår Ukraina. USAs president Joe Bidens administrasjon har ikke forsøkt å drepe prosjektet med sanksjoner, slik Ukraina lobbet for.

"Fra dagens perspektiv bør vi ikke avvise noen forslag, men heller ikke skape noen uoverstigelige hindringer," sa tysk økonomi- og energiminister Peter Altmaier til journalister.

Annonse

Tysklands forbundskansler Angela Merkel møtte Zelenskij i Kiev søndag for å gi forsikringer om at Ukrainas interesser ville bli beskyttet, men Zelenskij ba om større klarhet om hvilke skritt som ville bli tatt. Les mer

Møtet mandag fant sted på sidelinjen til Krimplattformen, et toppmøte i Kiev for å holde internasjonal oppmerksomhet fokusert på å returnere Krim -halvøya, annektert av Russland i 2014, tilbake til Ukraina.

"Jeg vil personlig gjøre alt som er mulig for å returnere Krim, slik at det blir en del av Europa sammen med Ukraina," sa Zelenskij til delegater fra 46 land.

Altmaier talte til toppmøtet etter gassforhandlingene og anklaget Russland for undertrykkelse på Krim. "Vi vil ikke la Krim bli en blind flekk," sa han.

USAs energisekretær Jennifer Granholm sa at sanksjoner mot Moskva vil bestå inntil Russland avsier kontrollen over halvøya og legger til at "Russland må holdes ansvarlig for sin aggresjon".

Forholdet mellom Kiev og Moskva kollapset etter annekteringen og krigsutbruddet mellom ukrainske tropper og russiskstøttede styrker i Øst-Ukraina som Kiev sier har drept 14,000 XNUMX mennesker på syv år.

Ukraina har anklaget Russland for å prøve å sabotere toppmøtet ved å presse land til ikke å delta, mens Russland har kritisert Vesten for å støtte arrangementet.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender