Kontakt med oss

Russland

Amerikanske senatdemokrater avduker Russlands sanksjonslov for å styrke Ukraina

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den amerikanske senatoren Robert Menendez (D-NJ) taler før Zalmay Khalilzad, spesialutsending for Afghanistan-forsoning, vitner før høringen i Senatets utenrikskomité på Capitol Hill i Washington, USA, 27. april 2021. Susan Walsh/Pool via REUTERS
Russlands president Vladimir Putin deltar på et møte med regjeringsmedlemmer via en videolenke i Moskva, Russland 12. januar 2022. Sputnik/Alexei Nikolsky/Kremlin via REUTERS

Amerikanske senatdemokrater avduket onsdag (12. januar) et lovforslag om å innføre omfattende sanksjoner mot russiske toppmyndigheter og militære tjenestemenn, inkludert president Vladimir Putin, og sentrale bankinstitusjoner hvis Moskva engasjerer seg i fiendtligheter mot Ukraina.

Den foreslåtte lovgivningen, støttet av Det hvite hus, inkluderer bestemmelser som skal bidra til å styrke Ukrainas sikkerhet og oppfordrer USA til å "vurdere alle tilgjengelige og hensiktsmessige tiltak" for å sikre gassrørledningen Nord Stream 2 fra Russland til Tyskland - et "ondsinnet verktøy". innflytelse fra den russiske føderasjonen" - blir ikke operativ.

"Denne lovgivningen gjør det helt klart at det amerikanske senatet ikke vil stå passivt når Kreml truer med en gjeninvasjon av Ukraina," sa senator Robert Menendez, den demokratiske lederen av Senatets utenrikskomité som avduket lovforslaget, i en uttalelse. .

Russland har samlet rundt 100,000 soldater ved Ukrainas grense, og Washington prøver å fraråde Moskva å invadere landet på nytt.

Annonse

Lovforslaget, først rapportert av Washington Post, vil også være rettet mot selskaper i Russland som tilbyr sikre meldingssystemer, for eksempel SWIFT, som banker bruker til å utveksle nøkkelinformasjon med andre finansinstitusjoner.

Mer enn to dusin demokrater, inkludert majoritetsleder Chuck Schumer, har sluttet seg til lovforslaget, sa en talsperson for Menendez.

Lovforslaget vil «utløse alvorlige kostnader for Russlands økonomi» hvis Russland går videre med en invasjon, sa en talsperson for Det hvite hus sitt nasjonale sikkerhetsråd.

Annonse

Annen lovgivning, for eksempel et lovforslag sponset av den republikanske senatoren Ted Cruz, vil "ikke motvirke ytterligere russisk aggresjon eller beskytte Ukraina," sa NSC-talspersonen.

Cruz inngikk en avtale med Schumer forrige måned, der Texas-senatoren slapp tak i dusinvis av president Joe Bidens ambassadørnominerte. Cruz sitt lovforslag vil bli lagt fram til avstemning denne uken, men det krever 60 stemmer for å få gjennomslag, en høy hindring i det jevnt fordelte Senatet.

Det Menendez-støttede lovforslaget gir et alternativ for demokrater som støtter sanksjoner mot Nord Stream 11-rørledningen på 2 milliarder dollar, som er ferdigstilt, men venter på godkjenninger fra Tyskland, og gjør det vanskeligere for Cruzs lov å vedta.

Mange demokrater har støttet sanksjoner på rørledningen da den ville omgå Ukraina, frarøve landet transittavgifter og potensielt undergrave kampen mot Russland.

Cruzs lovforslag vil legge sanksjoner på rørledningen innen 15 dager etter passasje, uavhengig av om Russland gjeninvaderer Ukraina, og vil tillate Kongressen å stemme for å gjeninnføre sanksjoner dersom presidenten gir avkall på dem. Cruz har sagt at sanksjoner er nødvendige umiddelbart for å stoppe prosjektet.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskiy mener sanksjoner bør innføres umiddelbart mot rørledningen selv om Russland ikke invaderer, siden operasjonen utgjør en «materiell sikkerhet og økonomisk trussel for Europa», sa en person nær ham. "Kiev er sterkt imot enhver politikk som tillater Russland å bruke invasjonstrusler for å få det de vil i andre områder," sa personen, som uttalte seg på betingelse av anonymitet.

Biden har beskrevet rørledningen som en dårlig avtale for Europa og sa at den ville øke Russlands innflytelse der. Men administrasjonen hans i fjor frafalt sanksjonene mot Nord Stream 2 AG, selskapet som kontrollerer prosjektet, da Det hvite hus forsøkte å reparere forholdet til Tyskland.

En høytstående tjenestemann i Biden-administrasjonen sa onsdag at trusselen om å stoppe prosjektet er en innflytelse som Tyskland har over Russland.

"Hvis det innføres sanksjoner akkurat nå, og Russland ser på disse sanksjonene som en forminsket kostnad, vil dette være en faktor mindre i beregningen," sa tjenestemannen. "Det avskrekkende potensialet ved sanksjoner eller nedstengning av rørledningen ville gå tapt."

Washington ser på en rekke beredskapsalternativer for å hjelpe Ukraina dersom Russland skulle kutte energiforsyningen, sa en annen høytstående tjenestemann i Biden-administrasjonen.

Rørledningen, støttet av det russiske statlige gasselskapet Gazprom , vil gi drivstoff til Tyskland, Europas største økonomi, som stenger kull- og atomkraftverk, og andre europeiske land.

Flere demokratiske senatorer sa sent på mandag, etter å ha møtt tjenestemenn i Biden-administrasjonen, at de tror sanksjonene mot Nord Stream 2 foreslått av Cruz kan skade forholdet til Tyskland, en viktig amerikansk alliert, spesielt når det gjelder politikk overfor Russland, Iran og klimaendringer.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse
Annonse

Trender