Kontakt med oss

Ukraina

USA sender hundrevis av pansrede kjøretøyer og raketter til Ukraina

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

USA kunngjorde torsdag (19. januar) at de vil sende hundrevis av pansrede kjøretøy til Ukraina sammen med raketter og artillerirunder som en del av en militærhjelpspakke på 2.5 milliarder dollar.

I følge det amerikanske forsvarsdepartementet inneholder pakken 59 Bradley Fighting Vehicles og 90 Stryker Armored Personnel Carriers, 53 minebestandige bakholdsvernkjøretøyer, 350 flerbruksbiler med høy mobilitet og 53 Bradley Fighting Vehicles.

Etter en tidligere kunngjøring av 50 i januar, USA har nå inkludert 59 Bradleys i sin siste pakke. Den amerikanske hæren har brukt den pansrede Bradley til å transportere tropper på slagmarker siden 1980-tallet.

I følge forsvarsdepartementet inkluderer den siste bistanden ammunisjon til høymobilitets artillerirakettsystemer (HIMARS), åtte Avenger luftforsvarssystemer og titusenvis av artillerirunder. Det er også rundt 2,000 anti-pansermissiler.

Siden februar 2014, da Russland invaderte Ukraina, har mer enn 27.4 millioner dollar blitt forpliktet av USA for å gi sikkerhetshjelp til Ukraina.

Allierte fra Vesten har forpliktet milliarder av dollar til Ukrainas våpen. Ukraina frykter at vinteren vil tillate russiske styrker å omgruppere seg og sette i gang et stort angrep. Derfor er det det ber om mer støtte for å stoppe Moskvas invasjon.

I løpet av hans besøk til Washington i november uttalte president Volodymyr Zelenskiy til den amerikanske kongressen at Ukrainas bistand er en investering i demokrati og ikke veldedighet. Han presset også på for fortsatt amerikansk støtte.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender